Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdy jdete na první prohlídku? Já teď budu testovat jak blázen, abych viděla, jestli čárka sílí nebo ne a budu se objednávat kdyžtak asi až někdy týden před Vánoci. Buď mě stihne vzít ještě mezi svátky a nebo až na nový rok ![]()
@Laba123 já jdu 21.12., v 7+6. Volala jsem si hned, jak mi čárka pořádně zesílila, protože vím, že má vždycky tak na 3 týdny plno.
@Pegus tak já jsem zatím opravdu jen 11 dpo, ms by měla nedorazit až příští pátek… spíš mě trápí nějaká mykóza, proto jsem dělala i test, protože na to nijak netrpím a hlavně na to nic tentokrát nepomáhá
tak jestli nemám volat kvůli tomu, protože nevím co můžu používat a co ne ![]()
@Laba123 tak to bych si tam asi v pondělí zavolala, aby ti poradili ![]()
@Laba123 Ahoj, gratuluju
to už je krásná čárka
já jdu na kontrolu 16.12. to budu 6+3, objednali mě po potvrzení těhotenství z krve teď ve středu
dej pak vědět, na kdy tě objednali, většinou se objednává tak, aby už bylo vidět
, ale tobě to bude vycházet mezi svátky
protože podle ovu budeš mít 6+0 až 22.12., jestli teda správně počítám
To je krásný dárek k Vánocům ![]()
@Laba123 Taky bych volala dříve, kdybych měla nějaké potíže
a MS by měla dorazit až příští pátek?? to máš nějak dlouhou luteální fázi
Blbý je, že v téhle fázi můžou potvrdit těhu jen z krve, na utz bude jen vyšší sliznice a třeba můj doktor zásadně bere krev na potvrzení ![]()
@Amelia94 Děkuju
Já jsem si právě říkala, že by mě mohla vzít třeba 28.-29.12.
ale to jestli tam vůbec bude, jestli bude mít čas a jestli třeba nedostanu ms, žejo… ![]()
Příspěvek upraven 05.12.20 v 13:20
@Amelia94 16 dní mám luteální fázi no… mě vždycky doktorka říkala, že ovu bude tak ten 12. den a ono prd, podle ovu testů je už 10 dc
já si zatím tak oplachuju, jemně vyplachuju Rosalginem, ale vždycky po tom maličko špiním, jako úplně neznatelně, kdybych si pak nebrala bílou intimku, tak o tom vůbec nevím…ale přece…nic jiného ale neuleví ![]()
@Laba123 A ono to nějak štípe, svědí nebo tak něco? Protože když se prcek zahnízdí, tak se začne vytvářet tužší hlen, který naopak brání bakteriím k prckovi, já ho teda mám asi jen u čípku, jinak sucho, ale aby ten Rosalgin nezničil i ten hlen
A netrpíš na záněty močových cest? ![]()
@Amelia94 svědí, a jako docela dost…
výtok právě skoro není, jen tohle…tak nevím, asi si tam v pondělí zavolám, ať mi něco doporučí.. zánět močových cest jsem neměla už tak 10 let… akorát v létě mi po preventivce volala, že vyšel nějaký zánět z cytologie, tak mi napsala Macmiror, neměla jsem vůbec žádné příznaky něčeho špatného, dobrala jsem je ale poctivě
asi budu prozatím jen tím Rosalginem oplachovat zvenku ![]()
@Laba123 takova tradicni babska rada je bily jogurt-nekdo na to prisaha, nekdo rika, ze to nic nedela.ja na to kdysi trpivala, kdyz jsem brala HA, jednou mi to pomohlo nez otevreli lekarnu, kam jsem pak utikala pro gynopevaryl. namocila jsem tampon do jogurtu a zavedla.na chvili to opravdu ulevilo…
@Laba123 Prcek to zvládne, ale asi bych si pro jistotu zašla na gyndu
Prý pomáhá nejíst sladké…Tak to je dobře, že ti doktorka dala ten Macmimor, mě v létě vyšly výsledky z moči taky pozitivní na nějaké bakterie, ale jak právě na ně trpím a neměla jsem příznaky, tak mi doktorka řekla, že je zbytečné brát antibiotika, že bych je stejně musela brzy brát znovu, že tam ty bakterie budu mít pořád…a to věděla, že se snažíme o dítě
teď jsem si přečetla, že v těhotenství se řeší právě i tohle malé množství bakterií, protože jak je děloha zvětšená, tak tlačí na močovody a snáz se v nich pak množí bakterie
tak beru pro jistotu Uroval Mega pro těhotné, je to nějaký koncentrát z brusinek s D-manosou ![]()
@Laba123 Budeš zítra znovu testovat? Já byla takový testovací blázen, testovala jsem každý den ![]()
@Amelia94 Buď zítra a nebo pozítří
mám ale nasbírané 3 různé značky testů, tak to není úplně ideální
. Dneska jsem koupila v Tetě Sluníčko, tak tam kdyžtak doběhnu v týdnu pro další. Já dneska na tu čárku koukala jak blázen, absolutně neschopná nějakých emocí ![]()