Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@chachinda Ahoj, já měla první den poslední ms 28.10. a aplikace mi ukazuje, že jsem 5+2, tak to asi bude správně
Na kontrolu jdu v úterý 8.12. ale tak nějak si myslím, že tam ještě nepůjde nic moc vidět a pozve mě ještě za týden ![]()
@bella bamba Tak dej potom vědět…jestli jsi měla z pondělí 400, tak dnes už by mělo být okolo 1600, ale jelikož i ta 1. hodnota byla vyšší, vůbec bych se nedivila, kdybys měla 3 tisíce
já tam nebyla a nevím, uvidím v pondělí, jestli si někam nezaběhnu…mně uklidňují alespoň testy, sílí, takže by to mělo být v pořádku ![]()
@Ivusska777 taky si myslím…a jak dlouho po té slabé MS sis dělala test? U mě si myslím zahnízdění bylo tak 6-8 DPO, 7 DPO už začala zimnice, ale 9 DPO na testu nic, ono než se to dostane do té krve, tak to chvilku trvá
já budu na kontrole 6+3, oficiálně bych měla být 6+5, ale MS byla na 100% později ![]()
@Anonymní píše:
@Amelia94 mas uz obe cark na testu stejne silne?
Ahoj, ano mám, ještě teda není silnější, ale v noci jsem byla na WC, tak je to trochu méně koncentrované ![]()
@Amelia94 no ona ta slabá MS měla zpoždění, tak asi 3.den zpoždění a pak večer jsem to dostala, tak už jsem to vic neřešila, když jsem jiné příznaky neměla. To až teď to ve mně hlodá 😄 já jsem předtím byla za pomoci doktora Googla přesvědčena, že nemám ovulaci, tak jsem se začátkem té slabé MS nasadila gynex. Jinak na konci srpna jsem vysadila antikoncepci a od té doby jsem měla menstruaci dvakrát a pokaždé hodně slabá (ta druhá ještě slabší než první ), což bylo divný protože před HA jsem to měla fakt silný a bolestivý a teď nic, tak z toho jsem usoudila, že nemám ovulaci 😄 No jsem jak na trní, co se od doktora dozvím
@Ivusska777 Tak pak napiš, mě by to taky zajímalo…já měl po vysazení HA taky hodně slabou MS nebo dokonce žádnou
ale v září a říjnu (byl to jeden cyklus o 50 dnech
) jsem měla sliznici cca 7-8mm, což na udržení stačí a přitom MS byla hodně slabá. Může to mít i jiné vysvětlení, buď se ti hcg vyplavuje hodně rychle anebo taky dvojčata, tam máš v 5 tt výšky hcg, jak ostatní v 6-7tt
já měla anovulační cykly potvrzené doktorem, povedlo se vlastně jen díky clostillbegytu, utrogestanu a 2 folikulometriím
ale může to být jako u známé, ta měla nepravidelné cykly, třeba i 2 měsíce MS nedostala, pak jí bylo týden špatně a po týdnu si udělala test, byla asi v 8 tt ![]()
@Amelia94 no já jsem chtěla jit konzultovat s doktorem, jestli mám ovulaci a sliznici atd. Třeba v lednu, únoru. Sám mi na jaře říkal, že když vysadím po 12 letech antikoncepci, že to minimálně 3 cykly může trvat než to naskočí, tak jsem si říkala, že i v lednu by řekl, že to chce ještě čas. Tak jsem na jednu stranu ráda, že to šlo takhle naprosto v pohodě a prakticky hned. Navíc až co začátku října jsme se většinou ještě chránili kondomem, až pak jeden večer jsme se shodli, že není na co čekat a ze už jsem na to docela stará (je mi 30), takže kdoví jak to půjde. Jinak dvojčata už mě taky napadla, máme je v rodině a bylo by to naprosto super 😄 to si s manželem přejeme oba 😄
Ahojte holky, tak já pořád krvacela, ráno jako bych dostala ms, krev jasně červená, tak jsem se už smířila, že je konec. Takže jsem šla na gyndu to potvrdit a ono ne, srdíčko stále tluče, dnes 5+5tt dle utz 3,2mm. Dostala jsem antibiotika, mám nějaký zánět, tak proto to krvácení. Strašně se mi ulevilo, to už jsem si před kontrolou koupila krabičku cigaret a říkala si, že az přítel odejde na noční, tak stáhnu flašku vína a připravím se zpět do práce. Tak teda krabičku dostal přítel a já opět odpočívám na gauči. Jinak jsem potkala spolužacku v čekárně a sestřička to prostě musela propalit ![]()
@Deninina To je super, že
stále tluče.
Můžu se jen zeptat, jestli jsi měla nějaké příznaky infekce? Pálení na wc nebo něco jiného? A neříkal doktor, co může infekce znamenat pro mimčo? Mě totiž našli infekci před půl rokem v močových cestách, ale neměla jsem žádné problémy, tak doktorka říkala, že je to dost běžné a že je zbytečné dávat antibiotika, že se to začne řešit bud až budu mít problémy nebo v těhotenství…tak jsem si zrovna dneska říkala, jestli nemám zajít na gyndu nebo počkat do toho 16.12
Koukám, že máte sestřičku jako já na gyndě ta taky křičí až na chodbu a gratuluje k těhotenství
Budeš to říkat rodině dřív? Aby se to k nim nedostalo z druhé ruky ![]()
@Deninina to je dobre.. Toho krvácení se bojím.. Teď když trochu spiním..
ale přikládám to i včerejší kontrole. ![]()
@Ivusska777 My máme dvojčata taky v rodině, sestřička mi při výsledcích krve i říkala, že ty hodnoty jsou dvojnásobné, jak za dva
ale říkala, že to ještě nemusí nic znamenat, že ty hodnoty bývají různé, ale 16 DPO (co jsem byla já) tak do 300
já měla 196
většinou mají holky kolem 100
tak to je hned, nám to trvalo 10 měsíců, uklidňovala jsem se, že šance v jednom těhotenství je cca 25% a na jednu štastlivku (jako jsi ty) vyjde holt jedna jako já
Mě po HA cyklus nenaskočil, čekala jsem 6-8 a nakonec jsem skončila na vyvolávačce cca 70 DC, začala jsem to řešit, zjistili anovulační cykly, málo progesteronu a nakonec jsem musela znovu na vyvolávačku cca 45 DC, dostala jsem clostillbegyt (na ovulaci), utrogestan (progesteron), na 2. folikulometrii 15 DC mi Dr. řekl že ovu bude 16-19 DC. A teď jsem těhotná
![]()
@Deninina
To jsou dobré zprávy! Určitě to s miminkem společně zvládnete. Odpočívej a šetři se ![]()
@Amelia94 neměla jsem žádné příznaky a tvoje doktorka je pěkna blbka s prominutím. Ja na tyhle záněty trpím už snad 13 let a povětšinou bez příznaků, pak se ro rozjede a ja si nadávám, ze jsem to neřešila hned. Jako první reakce mého doktora byla v úterý, ze ho neprekvapuje, ze spinim, když jsem se minulý rok vykašlala na léčbu. Mam opravdu skvělého doktora, dotáhla jsem k němu pár kamarádek, co nemohly otěhotnět a první co bylo, tak dělal plno testu a léčil všechno. Všechno mi to vysvětloval, proč tolik všechno řeší, co to způsobuje do budoucna. Kamarádku léčil půl roku, uz nadávala, ze jen zobe tabletky, pak ji povolil začít se snažit a hned otehotnela a ted ho taky všem doporucuje. K ohrožení plodu mi jen řekl, že malý je bojovník a nevypadá to na potrat, ale samozřejmě nic zaručit nemůže. Jinak ja to uz musela říct části rodiny protože spolu pracujeme a teď jsem právě měla začít řešit své podnikání, na což se teď moc necítím a chci to nechat az na mateřskou, nebo po. Ted chci spíš odpočívat a maximálně vypomahat v kanceláři, když bude třeba. Jinak řeším vše po telefonu, ale jsem teď dost protivná a všichni to teď dost schytavali, tak jsem se trošku stáhla a chci pár týdnů klid
@Deninina Díky, budu to řešit
ted už to tam nikdo nebere, tak počkám na pondělí…zatím teda beru ten utrogestan a ani kapička krve, jsem ale jen 4+5…kdy začalo to krvácení u tebe? Koukala jsem ještě do jedné diskuze a 6 a 7 tt jsou asi kritický…vlastně, to už jsi psala, promiň je nás tu hodně
my jsme to museli říct pár známým, slyšeli, jak jsme se bavili, že jsem pozitivní a mysleli si, že mám covid
tak se jim to muselo nějak vysvětlit ![]()