Srpňátka 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
537
3.12.20 12:00

@Deneld to máme vlastně stejné, já jsem 14m po porodu, kojím a MS jsem ani jednou neměla, zato vím na 100%, že ovu i oplodnění bylo v neděli 15.11., podle toho jsem ten TP spočítala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 12:00

@mrsrestarick Tak když ti nabídnou termín před 6+3 tak řekni, že už něco máš, jestli by to nešlo ve čtvrtek/v pátek :D ale nedivím se ti, taky si říkám, že jsem na tu krev nemusela chodit, že kdybych počkala 14 dní, tak už to bude jistota i bez krve, ale dost mě to uklidnilo, neběhám teď s testy a nešílím, že není silná jako kontrolní :mrgreen: ale stejně myslím, že mě rovnou pošlou na rizikové, jak musím brát ten utrogestan a podle toho, jak se mi motá hlava, tak mám asi i nízký tlak :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
3.12.20 12:01

Ahoj děvčata, můžu se k vám přidat? Jsem teď 12 dní po embryotransferu a měla bych být 4+2 s odhadovaným termínem porodu 10.8. Měli jsme s manželem z IVF hrozný nervy a pořád se bojím to zakřiknout, ale vypadá to zatím opravdu dobře. V úterý jsem byla na krvi a hcg bylo skoro 600, tak snad bude všechno v pořádku. Na první ultrazvuk bych měla jít cca 14.12. a už se nemůžu dočkat, až tu fazolku uvidíme :srdce:
Jinak příznaky nepocťuji vůbec žádné, tak nevím :nevim: Je to moje první těhotenství a všechno je pro mě hrozně nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 12:05

@bella bamba Ahoj, vítám tě, já bych měla mít termín 8.-9. 8. :D A taky jsem byla na hcg, v pondělí, to jsem byla 4+1, mám 196 a bylo mi řečeno, že je to akorát, tak koukám na tu tvou hodnotu jako blázen :D a ten embryotransfér, to se dává do dělohy embryo cca 4-5 dní po oplodnění? Nejsi teda už 16-17 DPO? :D jo a taky první těhotenství :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
3.12.20 12:08
@mrsrestarick píše:
@Deneld to máme vlastně stejné, já jsem 14m po porodu, kojím a MS jsem ani jednou neměla, zato vím na 100%, že ovu i oplodnění bylo v neděli 15.11., podle toho jsem ten TP spočítala :mrgreen:

Ježiš to je dobrá náhoda :mrgreen: my taky 15.11. v neděli. Vím to moc dobře, protože přítel byl na víkend pryč a když přijel, tak to stálo za to. Předtím ani potom pár dní nic nebylo, takže to je jediné logické datum. Navíc jsem měla dojem že mám ovulaci přesně ten den podle bolesti a citlivých prsou. Jinak naše to bude první miminko. Snad to všechno dobře dopadne.

Všem vám holky tady držím palce, ať všechny vyšetření vyjdou na jedničku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
3.12.20 12:10

@mrsrestarick pokud vím, u odběru chloriových klků je větší riziko potratu než plodovka. Přitom odběr plodovky a panorama test je stejně nákladný, bohužel Panorama se neproplácí. Třeba se to časem změní.

Snad to kamarádce dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 12:14

Akorát holky, jak je to s vanou v těhotenství? je mi jasný, že horká lázen asi nepřipadá v úvahu, ale může se vůbec koupat? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
3.12.20 12:17

Ahoj, tak dnes jsem potvrdila dalším testem a odpoledne budu volat na gyndu 🙂 narozdíl od spousty z vás absolutně netuším, kdy mohlo dojít k oplodnění a už vůbec netuším, kdy jsem měla ovulaci. Já jsem si myslela, ze nemam😄 vzhledem k tomu, ze od vysazeni antiko jsem měla menstruaci jen jako slabé špinění. Tak jsem zvědavá, co se dozvím. Digitální ClearBlue dnes ukazoval tehotenstvi 3+. Začínám se trochu bát, jestli to není i o něco starší, i proto, ze prsa mám citlivá už vic jak 14 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.20 12:21
@Amelia94 píše:
@T3r3zi3 Ahoj, určitě oboje najednou brát nemůžeš. Nemocenskou můžeš pobírat v těhotenství, doktor ti kdyžtak vystaví neschopenku. Pak před porodem nastoupíš na mateřskou a máš nárok na podporu v mateřství, cca od 6-8 tt před porodem a 28 tt po porodu. A pak teprve začneš dostávat rodičovskou. Pokud ale nesplníš podmínky, abys dostala podporu v mateřství, tak od porodu začneš dostávat rovnou rodičovský příspěvek :D

Pozor PPPM neni po porodu 28 tydnu, 28 tydnu je celkova delka PPM a muze se nastoupit 6-8 tydnu pred terminem porodu dle gynekologa.

• Citovat
  • Upravit
599
3.12.20 12:24
@Anonymní píše:
Pozor PPPM neni po porodu 28 tydnu, 28 tydnu je celkova delka PPM a muze se nastoupit 6-8 tydnu pred terminem porodu dle gynekologa.

Díky za upozornění, takže po porodu cca 20-22týdnů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
3.12.20 12:47

@Amelia94 já se normálně koupala, byla jsem i ve vířivce, na bazéne. Dokonce minulé těhotenství v tuto dobu v Thajsku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
3.12.20 12:50
@Amelia94 píše:
Akorát holky, jak je to s vanou v těhotenství? je mi jasný, že horká lázen asi nepřipadá v úvahu, ale může se vůbec koupat? :D

Nedoporučuje se horká vana v prvním trimestru. Druhý v pohodě a koncem třetího je vana k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
3.12.20 13:08

@Amelia94
Já jsem z toho hcg taky překvapená, děsím manžela myšlenkou, že by to mohly být dvojčata :mrgreen: Jinak naše embryo bylo pětidenní, takže jsem dnes asi opravdu 17 DPO. Jsem hrozně nervózní a zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. Už přemýšlím, čím si budu mazat břicho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
3.12.20 13:28

Ja jsem byla v 1.trimestru v jizni Americe(10-12.tt),koupali jsme se v teplem prameni, pojidala jsem ve velkem steaky (well done opravdu nebyly :oops: ) a lety byly cca 10hodinove a na dceri se to nikterak nepodepsalo :mrgreen: kolem oplodneni jsem vydatne pila a kourila na ctyrdenni silvestrovske party, spadla jsem na snowboardu a bouchla se do bricha, po navratu jsem byla zvedat cinky a v saune :? samozrejme nikomu nedoporucuji! ale pokud se ma miminko udrzet, vse bude v poradku, nebojte, holky, zenske telo je fakt uzasne zarizeni a ochrana plodu je velice sofistikovana :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
3.12.20 13:31

@mrsrestarick taky tak.. Během začátku těhotenství se synem, na lyžích, pádu XY, alkohol, taky let 12 hod letadlem atd.. :D teď jak to vím tak si max loknu piva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí