Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno holky. Držím palce na dnešní kontroly a těším se na samé dobré zprávy ![]()
Já dneska začala s lékama na štítnou žlázu a je to hnus
Mám je brát 30 minut před snídaní a zjistila jsem, že se mi dělá hrozně blbě, když hned po probuzení něco nesním.
@T3r3zi3 píše:
Holky nevíte některá jak je to s pobiranim rodičovského přízpěvku a neschopenkou? Mohu pobírat zároveň rodicovský přízpěk a nemocenskou?
Ne, rodičovský příspěvek nahrazuje mzdu. Nemocenská nahrazuje mzdu. Nejde to současně.
Jiná situace je když, ty pobíráš RP, ale ze zdravotních důvodu nejsi schopná starat se o dítě. Pak si partner na tebe může vzít ošetřovačku.
@Tereza202081 U kratších cyklů bývá dřív, tipuju mezi 10 -14 DC
a já teda už netestuju, počkám si na víkend, udělám si test v plastovém obalu na památku
a to už by tam měla být dálnice. Ale ještě v pondělí jsem ji měla slabší než kontrolní a to mi brali ten samý den krev a skoro 200 jednotek…asi se mi vyplavuje hcg pomalu do moči
![]()
Příznaky mám už od 7 DPO, strašná zimnice, která přetrvává.. a pak jsem nemohla spát
ale test 9 DPO negativní.. Pak mě začalo bolet břicho, záda a prsa v noci na 12 DPO, ráno jsem udělala test a byl tam duch
Od té doby bolí podbřišek, od 13 do 15 DPO to byla opravdu šílená bolest, teď se to trochu uklidnilo, ale bolesti v podbřišku a po stranách stále
Prsa mě bolí zatím jen trochu, ale začíná se stupňovat…výtok žádný a trochu se mi zlepšila pleť
Manžel už to ví, dokonce to ví už i moje máma, včera jsem ji potkala cestou z práce a ptala se, co mi je, že jsem nějaká divná…a mám lesklý oči a rozšířený zornice
pak se zeptala, jestli jsem těhotná, tak jsem to odkývala ![]()
@Pegus A co bereš? Já beru Euthyrox a nikdy mi po něm zle nebylo ![]()
@T3r3zi3 Ahoj, určitě oboje najednou brát nemůžeš. Nemocenskou můžeš pobírat v těhotenství, doktor ti kdyžtak vystaví neschopenku. Pak před porodem nastoupíš na mateřskou a máš nárok na podporu v mateřství, cca od 6-8 tt před porodem a 28 tt po porodu. A pak teprve začneš dostávat rodičovskou. Pokud ale nesplníš podmínky, abys dostala podporu v mateřství, tak od porodu začneš dostávat rovnou rodičovský příspěvek ![]()
@Amelia94 ahooj, tak na kontrolu jdu 16nactyho 🙂tak snad bude vše oki a budeme to moct rodičům říct na vánoce 🙂 zatím to ví jen manžel a dnes ráno jsem to řekla 2leté dceři a ukazovala ji břicho, byla z té představy nějaká znechucená
raději nechci vědět, co jí napadlo
zatím mám příznaky fakt mírný, tak snad to bude lepší jak u dcery ![]()
@Amelia94 píše:
@T3r3zi3 Ahoj, určitě oboje najednou brát nemůžeš. Nemocenskou můžeš pobírat v těhotenství, doktor ti kdyžtak vystaví neschopenku. Pak před porodem nastoupíš na mateřskou a máš nárok na podporu v mateřství, cca od 6-8 tt před porodem a 28 tt po porodu. A pak teprve začneš dostávat rodičovskou. Pokud ale nesplníš podmínky, abys dostala podporu v mateřství, tak od porodu začneš dostávat rovnou rodičovský příspěvek
Doktor nemůže vystavit neschopenku, pokud je matka na rodičovské dovolené. Ona o žádný příjem nepřichází a rodičovská dovolená je „omluvenka“ z práce.
To by se z rodičovské dovolené musela vrátit do práce, něco odpracovat (kde bude dítě?) a pak jít na rizikové a případně neschopenku. Pokud se doktor rozhodne neschopenku ukončit, protože málokdy je důvod být na PN celých 7 měsíců, pak se vrací do práce. Takovou rošádu si neumím představit v praxi.
Příspěvek upraven 03.12.20 v 10:05
@Tereza202081 tak to jdeme stejný den
v kolik jdeš? já v 11.40
jako kromě toho bolení podbřišku jsem taky bez problémů…zapomněla jsem teda na šílenou únavu, ale to je asi normální
určitě by mi mohlo být hůře
Já doufám, že už tam bude
, ale myslím, že i kdyby tam nebylo, tak mě pozve hned ten týden od 21. 12., nemůže přece čekat do 10. týdne ![]()
Tak jsem byla na kontrole, srdíčko zatím nebylo ale vypadá to nadějne.. Znovu jdu 14.12.
@Amelia94 taky mám Euthyrox. Není mi špatně po něm, ale z toho, že se nemůžu půl hodiny najíst. Co jsem těhotná, tak musím hned ráno něco sníst, jinak je mi zle
@Pegus To máme podobně, ale přiznám se, že to nedodržuju úplně půl hodiny
ale asi to teď pro mimčo budu brát poctivěji ![]()
Holky ja fakt nevím, večer jsem opět krvacela, ráno v pohodě a ted jsem došla domu ( lítala jsem po úřadech) a zase křeče v břiše a dost krve, intimka nestačí. Večer jsem projížděla diskuse, někdo píše, že i přes krvácení všechno bylo v pohodě, někdo zase počínající potrat. Pořád si opakuju, ze to stejně neovlivním, ale…
příští kontrola az ve čtvrtek tak to vidím na nekonečný týden.
@Deninina Ve čtvrtek za týden?
záleží na tobě, ono je to fakt tak 50 na 50, jsou holky, co mají i MS a těhu v pořádku. Já jsem plašan, takže bych šla na gyndu. Možná by se mi smáli nebo ťukali na čelo, že kvůli nidačnímu krvácení běžím hned k doktorovi, ale jistota je jistota ![]()
AHoj holky, tak už je nás tady spoustu, to je super
![]()
Jsem asi jedna z posledních, co nevolala na gyndu, ale nerada bych, aby mě objednaly na dřív než 7/8. týden, tak čekám (dnes teprve 4+4).
Radost mi kazí, že moje dobrá kamarádka má špatné výsledky z 1.screeningu a musí teď 2 týdny čekat na amniocentézu. UTZ měla úplně v pořádku, ale kazí jí to krev, tak spočítali riziko Downa 1:42
Upřímně věřím, že to nakonec bude vše ok, ale už ten stres je děs, jak pro ni, tak miminko. Sama jsem měla v 1.těhotenství výsledek asi 1:28000, takže jsem nic takového neřešila, celé těhotenství bylo krásné, tak mě to mrzí, protože každá žena si zaslouží co nejmíň stresu a naopak co nejvíc pohody, když v ní roste nový človíček.
Doufám, že nám všem tady ve skupince se takové věci vyhnou obloukem ![]()
@Amelia94 no ja tam byla včera, dostala jsem ascorutin a magnesko, na utz všechno v pořádku. Ted už právě můžu jen čekat no