Srpňátka 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1280
3.12.20 06:47

Dobré ráno holky. Držím palce na dnešní kontroly a těším se na samé dobré zprávy :mavam:
Já dneska začala s lékama na štítnou žlázu a je to hnus :poblion: Mám je brát 30 minut před snídaní a zjistila jsem, že se mi dělá hrozně blbě, když hned po probuzení něco nesním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
3.12.20 08:07
@T3r3zi3 píše:
Holky nevíte některá jak je to s pobiranim rodičovského přízpěvku a neschopenkou? Mohu pobírat zároveň rodicovský přízpěk a nemocenskou?

Ne, rodičovský příspěvek nahrazuje mzdu. Nemocenská nahrazuje mzdu. Nejde to současně.

Jiná situace je když, ty pobíráš RP, ale ze zdravotních důvodu nejsi schopná starat se o dítě. Pak si partner na tebe může vzít ošetřovačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 09:02

@Tereza202081 U kratších cyklů bývá dřív, tipuju mezi 10 -14 DC :) a já teda už netestuju, počkám si na víkend, udělám si test v plastovém obalu na památku :D a to už by tam měla být dálnice. Ale ještě v pondělí jsem ji měla slabší než kontrolní a to mi brali ten samý den krev a skoro 200 jednotek…asi se mi vyplavuje hcg pomalu do moči :D :D

Příznaky mám už od 7 DPO, strašná zimnice, která přetrvává.. a pak jsem nemohla spát :D ale test 9 DPO negativní.. Pak mě začalo bolet břicho, záda a prsa v noci na 12 DPO, ráno jsem udělala test a byl tam duch :D Od té doby bolí podbřišek, od 13 do 15 DPO to byla opravdu šílená bolest, teď se to trochu uklidnilo, ale bolesti v podbřišku a po stranách stále :? Prsa mě bolí zatím jen trochu, ale začíná se stupňovat…výtok žádný a trochu se mi zlepšila pleť :D Manžel už to ví, dokonce to ví už i moje máma, včera jsem ji potkala cestou z práce a ptala se, co mi je, že jsem nějaká divná…a mám lesklý oči a rozšířený zornice :lol: pak se zeptala, jestli jsem těhotná, tak jsem to odkývala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 09:03

@Pegus A co bereš? Já beru Euthyrox a nikdy mi po něm zle nebylo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 09:07

@T3r3zi3 Ahoj, určitě oboje najednou brát nemůžeš. Nemocenskou můžeš pobírat v těhotenství, doktor ti kdyžtak vystaví neschopenku. Pak před porodem nastoupíš na mateřskou a máš nárok na podporu v mateřství, cca od 6-8 tt před porodem a 28 tt po porodu. A pak teprve začneš dostávat rodičovskou. Pokud ale nesplníš podmínky, abys dostala podporu v mateřství, tak od porodu začneš dostávat rovnou rodičovský příspěvek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
3.12.20 09:38

@Amelia94 ahooj, tak na kontrolu jdu 16nactyho 🙂tak snad bude vše oki a budeme to moct rodičům říct na vánoce 🙂 zatím to ví jen manžel a dnes ráno jsem to řekla 2leté dceři a ukazovala ji břicho, byla z té představy nějaká znechucená :mrgreen: raději nechci vědět, co jí napadlo :lol: zatím mám příznaky fakt mírný, tak snad to bude lepší jak u dcery :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
3.12.20 10:03
@Amelia94 píše:
@T3r3zi3 Ahoj, určitě oboje najednou brát nemůžeš. Nemocenskou můžeš pobírat v těhotenství, doktor ti kdyžtak vystaví neschopenku. Pak před porodem nastoupíš na mateřskou a máš nárok na podporu v mateřství, cca od 6-8 tt před porodem a 28 tt po porodu. A pak teprve začneš dostávat rodičovskou. Pokud ale nesplníš podmínky, abys dostala podporu v mateřství, tak od porodu začneš dostávat rovnou rodičovský příspěvek :D

Doktor nemůže vystavit neschopenku, pokud je matka na rodičovské dovolené. Ona o žádný příjem nepřichází a rodičovská dovolená je „omluvenka“ z práce.

To by se z rodičovské dovolené musela vrátit do práce, něco odpracovat (kde bude dítě?) a pak jít na rizikové a případně neschopenku. Pokud se doktor rozhodne neschopenku ukončit, protože málokdy je důvod být na PN celých 7 měsíců, pak se vrací do práce. Takovou rošádu si neumím představit v praxi.

Příspěvek upraven 03.12.20 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 10:04

@Tereza202081 tak to jdeme stejný den :mrgreen: v kolik jdeš? já v 11.40 :D jako kromě toho bolení podbřišku jsem taky bez problémů…zapomněla jsem teda na šílenou únavu, ale to je asi normální :D určitě by mi mohlo být hůře :) Já doufám, že už tam bude :srdce:, ale myslím, že i kdyby tam nebylo, tak mě pozve hned ten týden od 21. 12., nemůže přece čekat do 10. týdne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
3.12.20 10:43

Tak jsem byla na kontrole, srdíčko zatím nebylo ale vypadá to nadějne.. Znovu jdu 14.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
3.12.20 10:48

@Amelia94 taky mám Euthyrox. Není mi špatně po něm, ale z toho, že se nemůžu půl hodiny najíst. Co jsem těhotná, tak musím hned ráno něco sníst, jinak je mi zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 11:13

@Pegus To máme podobně, ale přiznám se, že to nedodržuju úplně půl hodiny :oops: :lol: ale asi to teď pro mimčo budu brát poctivěji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.12.20 11:16

Holky ja fakt nevím, večer jsem opět krvacela, ráno v pohodě a ted jsem došla domu ( lítala jsem po úřadech) a zase křeče v břiše a dost krve, intimka nestačí. Večer jsem projížděla diskuse, někdo píše, že i přes krvácení všechno bylo v pohodě, někdo zase počínající potrat. Pořád si opakuju, ze to stejně neovlivním, ale… :( příští kontrola az ve čtvrtek tak to vidím na nekonečný týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
3.12.20 11:23

@Deninina Ve čtvrtek za týden? 8o záleží na tobě, ono je to fakt tak 50 na 50, jsou holky, co mají i MS a těhu v pořádku. Já jsem plašan, takže bych šla na gyndu. Možná by se mi smáli nebo ťukali na čelo, že kvůli nidačnímu krvácení běžím hned k doktorovi, ale jistota je jistota :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
3.12.20 11:29

AHoj holky, tak už je nás tady spoustu, to je super :dance: :srdce:
Jsem asi jedna z posledních, co nevolala na gyndu, ale nerada bych, aby mě objednaly na dřív než 7/8. týden, tak čekám (dnes teprve 4+4).
Radost mi kazí, že moje dobrá kamarádka má špatné výsledky z 1.screeningu a musí teď 2 týdny čekat na amniocentézu. UTZ měla úplně v pořádku, ale kazí jí to krev, tak spočítali riziko Downa 1:42 :roll: Upřímně věřím, že to nakonec bude vše ok, ale už ten stres je děs, jak pro ni, tak miminko. Sama jsem měla v 1.těhotenství výsledek asi 1:28000, takže jsem nic takového neřešila, celé těhotenství bylo krásné, tak mě to mrzí, protože každá žena si zaslouží co nejmíň stresu a naopak co nejvíc pohody, když v ní roste nový človíček.
Doufám, že nám všem tady ve skupince se takové věci vyhnou obloukem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.12.20 11:30

@Amelia94 no ja tam byla včera, dostala jsem ascorutin a magnesko, na utz všechno v pořádku. Ted už právě můžu jen čekat no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí