Srpňátka 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
599
30.11.20 11:42

@Pegus teď jsi mě uklidnila :D první dítě, tak šílím…Aha já právě podle prvního pozitivního testu, cos dávala ještě na skupinu snažilek myslela, že jsi měla ovu tak týden přede mnou, ale ono to bude jen pár dní 21.12. bych měla bát 7+3 :dance: Osobně doufám, že mě vezme ještě v tt 6+, to už by tam mohlo :srdce: taky být :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
30.11.20 11:45

@Pegus Komu všemu už jsi oznámila těhotenství? Já zatím jen manželovi a se zbytkem chci počkat do 12 tt. Dost uvažuju u rodičů, že jim to nějak zajímavě oznámím o Vánocích, ale to bude jen 8tt…ale jak znám rodiče, tak to pak po týdnu budou vědět všichni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
30.11.20 12:05

To já na kontrole budu 6+4. Jdu teď ve čtvrtek.. Tak uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
30.11.20 12:15

@Amelia94 čekám druhý a šílím taky… :mrgreen:
Zatím to ví jenom přítel. První jsme rodině oznámili v 8 tt po první kontrole. Teď ještě nevím, jestli bych to řekla taky po kontrole nebo zkusím vydržet až na screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.20 13:02

Já bych to nejraději všem prarodičům oznámila fotkou z UTZ už na Vánoce, ale asi to nakonec udělám jen u těch mých a rodičům partnera bychom to řekli raději až po prvním screeningu, bude-li všechno ok…Já to v prvním těhu řekla hned těm lidem, kteří jsou mi blízcí a svěřila bych se jim i s případným potratem, takže to věděli (kromě přítele) nejlepší kamarádka, nejlepší kamarád (ti to už ví i teď zase :mrgreen: ) a moje mamka. Té to ale teď říkat tak brzo nebudu, ona strašně prosazuje ať mám jen jedno dítě a když už druhé, tak s velkým odstupem, takže podle mě nebude tak nadšená, jak z prvního :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.20 13:03

@Amelia94 podle čeho počítáš, že budeš 21. 12. 7+3tt? Já jsem dnes 4+0, takže 21. prosince by to bylo 7+0. To mi nějak nevychází, když jsme ovulovaly stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
30.11.20 13:52

@mrsrestarick Tak ono by se to mělo počítat podle data poslední MS, tu já měla 30.10. :D měla jsem ovulaci posunutou na později, 16 nebo 17 DC :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.20 16:01

@Amelia94 No jo, jenže podle poslední MS by to sedělo, pokud bys měla ovulaci 14DC a 28 denní cyklus. A kdo z nás to má? No skoro nikdo :) Máš už nějakou těhotenskou aplikaci? Já mám stejně jako v předchozím Pregnancy+ a tam když si zadáš datum porodu (který víme podle ovu), tak ti to spočítá délku těhotenství reálněji.. Já kdybych to brala podle poslední MS, tak jsem v předchozím těhu byla pořád o cca 12 dní pozadu, protože jsem měla ovulaci ne 14DC, ale 26DC 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.20 16:05

Jinak já sice nešílám nějak zásadně, ale přijde mi, že v prvním těhotenství jsem to měla daleko víc na háku. Vůbec jsem nepřemýšlela, že by těhotenství mohlo být mimoděložní, zamlknout atd. Jen asi 2 dny před 1.screenem jsem si řekla „ježiš a co když diagnostikujou Downa?“ no ale rychle jsem ty myšlenky zaplašila. Od 2. trim jsem si připadala skvěle a těhotenství jsem si enormně užívala až do konce. Kéž bych to tak měla zas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
30.11.20 17:10

@mrsrestarick Ono u holek, kde se ovu liší o týden a víc to asi řeší, ale 1/2 dny prý neřeší a berou délku těhotenství podle MS, akorát bude plod o 2 dny mladší :D dnes si to sestra při odběru počítala, že jsem 4+3, i když hodnoty budou odpovídat 4+1 :D a když hodnoty sedět nebudou, tak koukne do karty, tam je poznamenaný, že jsem ji měla posunutou. I když nechápu, proč si nenapsala 4+1 alespoň do závorky :D doufám, že mě kvůli tomu nebudou hnát znovu na odběr, že to nebude sedět. Známá právě otěhotněla neplánovaně, až později vyšlo najevo, že měla posunutou ovu o cca 4-5 dní, tak musela po prvním odběru ještě na druhý, aby viděli, jak to roste :D protože to samozřejmě brali podle MS :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.20 17:19

@Amelia94 Neboj, ono to vadit nebude těch pár dní, já si to jen vedu přesně podle ovulace, protože dcera se takhle narodila úplně přesně na termín, který mi podle ovu vyšel (to už jsem ti někde popisovala myslím), takže je to pro mě přesnější. Ale taky se vlastně nemám jakýho jinýho data chytit, když jsem tu MS neměla, že :mrgreen: Stejně to bude hlavně o tom, jak to naměří a určí doktor na 1.screeningu, to pak bude ten „závazný“ termín, ten dle MS je vedlejší, resp. skoro nepodstatný naštěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
30.11.20 17:51

@mrsrestarick Tak u tebe bys měla podle MS už po porodu :D teď koukám na emiminu, kolik je cca hcg na začátku 4 tt a je to někde mezi 50-250 jednotkami, tak budu doufat…sestra mi bude volat až ve středu…to je jak věčnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.20 18:03

@Amelia94 no to jsi v klidu, jako šance, že bys měla pod 50 podle mě není, to bys měla 100% slabší čárky :kytka: jinak jako mně telefon hlásí, že můj současný cyklus trvá už 730 dní, takže tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
30.11.20 18:22

Tak já dostala MS hned po šestinedělí.. :zed: ticha zavist, že jsi ji neměla tak dlouho.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
30.11.20 19:12

@Sallema Já jsem ji naopak už tak 3 měsíce po porodu fakt chtěla dostat, abych byla zase plodná :mrgreen: nakonec jsem otěhotněla bez MS a jsem teda ráda, že to nebylo dřív. Takhle budou mít prckové rozdíl něco málo míň než 23 měsíců (když toto těhu klapne-nechci jásat předčasně), nedokážu si představit, že bych teď ke čtrnáctiměsíční měla novorozence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí