Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mrsrestarick já sice už byla na kontrole ale stejně viděl jen gestacni a zloutkový vacek bez srdíčka… Ale tak příště jdu 14.12. Tak uvidíme.. Teď si užiju svatbu příští víkend.
![]()
@Deninina Tak to by ti mohlo pomoct
držím palce, aby příští týden bylo vše OK
@Deninina Nikam už nehoď, lehni si a dej nohy nahoru. Zkus maximálně odpočívat.
Krvácet může i hematom a nemusí, ale může sebou strhnout i plod.
Lékař a ani pohotovost teď nic neřeší.
Taky držím palce:)
@mrsrestarick Ale když jsme na stejně, tak ukončený 8tt budeš mít na Vánoce
Já jdu sice 6+3, ale vlastně je to probíhající 7tt, a probíhající 8tt je od 21.12 a to už dost klinik atd. nefunguje, možná ani ta, kam chodím já
sice je ještě brzo na to volat, ale právě před Vánoci se jim to kupí a můj doktor má volno až do 6.1…sestřička mě objednala automaticky, ale když tak bych si řekla i sama, že chci termín ještě před Vánoci ![]()
@mrsrestarick Samozřejmě ale chápu, že kdybys tam šla brzo a
by třeba ještě nešlo ani vidět, tak by tě to zbytečně znervoznělo
a taky už jsi jedním těhotenstvím prošla, tak plašíš méně
mám známou která s druhým nechtěla lítat po doktorech, tak se na to vykašlala a šla až v 15 tt
no dostala od doktora pěkně vynadáno ![]()
Ahoj holky, můžu se přidat? Já dnes měla na testu dálnici a měla bych být 4+4. Na kontrolu jdu těsně před Vánoci
v květnu jsem byla na operaci, kde mi vzali cystu s půlkou vaječníku a po té operaci se mi začaly zkracovat cykly, které dřív byly na 70 dnech i víc, naprosto nepravidelné. Zezačátku jsem hrotila každý neúspěšný cyklus, ale pak jsem se na to vykašlala a ani jsem nechodila sem do diskuze na snažilky, protože mě to leda tak deptalo a prostě jsem se soustředila na jiné věci. No a evidentně to zabralo
ale ještě mi to nedochází.
@Amelia94 to bylo první co mě napadlo, že tam asi srdíčko ještě nebude… Tak uvidíme
já půjdu v 15.00
já nemám čas se zatím moc pozorovat, malá mi dává zabrat, do toho pečení cukroví atd 🙂 třeba letos první rok, díky nevolnostem nebudu mít přežíraci svátky
![]()
@Tereza202081 to možná dopadnes jako já po kontrole..
vidět bylo že jsem těhotná a gestacni se zloutkový vackem ale bez ![]()
@Amelia94 No nejraděj bych šla jen jednou, třeba 8tt, pak až screening
ale nechci to přehánět, že první těhotenství bylo v pořádku nemusí znamenat, že i toto. Určitě nechci jít před 6+3 /to bylo u dcerky
- 1. kontrola/, ale myslím, že když jim řeknu, že jsem neměla MS, tak si nelajznou objednat mě až po Vánocích
Ideálně bych šla až mezi 21.-23.12., ale taky právě nevím, jak budou mít otevřeno, tak to asi padne na ten týden dříve.
@mrsrestarick Kamarádka čeká na výsledky amnio nebo na jeho provedení?
Pokud to pro není až tak velká darda, dá se za 12 tisíc objednat rozbor krve, který má věrohodnost jako plodovka.
EDIT: Mě u prvního objednával na kontrolu co 2 týdny, u druhého jednou za 4-5 týdnů. Kdyby se cokoliv dělo, tak hned přijít. Ideální.
@Amelia94 jj, to je velká pravda. U dalších děti to člověk až tak neprožívá jako u prvního.
Příspěvek upraven 03.12.20 v 11:57
@Tereza202081 Jako já mám právě hroznou chuť na slané, šunka atd.
Ale už bude v děloze něco určitě vidět, minimálně ten plodový vak s malou tečkou a budeě mít jistotu, že to není někde jinde
ale stejně si myslím, že kdyby tam
nebylo, tak mě možná ještě pozvou před Vánoci jednou…ale uvidíme
já bych měla taky začít něco dělat, ale mně se tak nechce a jak nemám děti…akorát se máme teď stěhovat, tak chci vidět, jak to zvládnu ![]()
@Deninina jestli to máš po lítání po úřadech, tak opravdu lehnout, nohy nahoru a co nejvíc odpočívat. Držím palce, ať je to v pořádku ![]()
@mrsrestarick Nemám cykly úplně pravidelné, ale zato vím, kdy bylo datum oplodnění
takže mi to vychází na 9.8.2021 ![]()
@demian bohužel ještě teprv na provedení, dělá se až myslím od 16tt a ona je 14tt. Původně říkali, ať jde na odběr choriových klků, ale nakonec se domluvila s genetičkou, že počkají na amnio, že to je méně nepříjemné. O testu z krve ví, ale bohužel je to pro ni opravdu vysoká částka. Musím přiznat, že já bych do toho Panorama testu z krve šla hned, pokud budu mít toto těhu špatný výsledek.