Srpňátka 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.12.20 07:29

@T3r3zi3 mne po porodu mrtveho ditete ve 41tt rekla porodni asistentka, ze klidne po sestinedeli. Nicmene sama pro sebe jsem si rekla, ze tomu dam 3 mesice a pak se zadarilo na prvni pokus.
Ve Tvem pripade bych osobe pockala max. 2 menstruace.

• Citovat
  • Upravit
1280
5.12.20 07:33

Já měla v prvním těhotenství pořád chuť na sladké. Teď žádné speciální chutě nemám, ale celý den se něčím cpu. Jestli to takhle půjde dál, tak nechci vidět tu váhu :roll:
A mám pořád hroznou žízeň, i když piju opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.12.20 08:34

Tak sladke nemuzu ani videt, mela jsem to tak i v prvnim tehu na zacatku, ladovala jsem se masem, vajicky, avokadama, zeleninou, slaninou :mrgreen: pamatuji si, ze snad v 6-7tt jsem mela parkrat takovy hlad, ze jsem nevahala ve 4 rano delat obrovsky zeleninovy salat s vajicky a avokadem :lol: nakonec jsem pribrala 2,5kg v 1.trim(hlavne voda ale, bylo to fakt skokove),4kg ve 2.trim a jen asi kilo v poslednim, takze asi 8celkove, dcerka mela 3,5kg, po prichodu domu jsem mela vahu pred tehotenstvim (a po 13m kojeni jeste o 10 mene :mrgreen: ). Lidi me litovali, ze to mi muselo byt hodne spatne v prvnim trimestru, ze jsem pribrala tak malo celkove, ale mne bylo vyborne cele tehu, v prvnim trimestru jen obcas odpo/vecer zaludek na vode, nic hrozneho.ted zacinam na vaze o 7kg nizsi, nez u prvniho, tak jsem zvedava, kolik priberu, z logiky veci by to melo byt vic nez posledne, kdyz zacinam s mensi tukovou zasobou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.12.20 08:37

@Pegus ani mi nemluv, to piti…zatim je to asi to “nejtezsi”, kdyz musim “upit” dost tekutin pro embryo, pro malou do mleka a aby jeste zbylo trochu na me…jedu hodne caje, vecer birell, ale i tak jsem kazde rano susenka, ani skoro nic nevycuram :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
5.12.20 09:52

@Pegus Tak to mám podobně, chuť na sladké nula, ale šunka a vajíčka, po těch bych se užr… :lol: žízeň mám taky hroznou, zjistila jsem, že vypiju 0.5l vody a pořád mám suché rty a žízeň :D a na WC taky pořád chodím, teď jsme měli jet do města a já hned přemýšlela, jestli se stihneme vrátit do 1,5 hod, déle bych nevydržela 8o :lol: zatím vstávám v noci jen jednou…ale tohle jsem čekala až tak v 6-7 měsíci a ne ve 2. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
5.12.20 09:58

@kerlis Mě manžel říká, že není možné mít takhle brzo takovou únavu a nutkání na wc, vždyť má prcek zatím jen pár milimetrů :D taky jsem to nečekala, ono mít už dítě a běhat kolem něj, tak to asi člověk musí nějak udělat, ale já se stávám po 6 hod. večer nepoužitelná :) Pamatuju, jak jsem si vždycky říkala u holek, co zjistili těhotenství těsně po nedostavení se mS, že jsou nějaké přecitlivělé, že to ještě nemůže jít poznat…pak jsem sama poznala těhotenství už 12 DPO a kdyby na testu nic nebylo, tak se asi nechám zavřít do blázince, ty příznaky prostě byly jasný, nešlo to přehlídnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
5.12.20 10:05

Ale co pro mě bude jasným ukazatelem těhotenství do budoucna bude na 100% krvácení dásní :D už to přestalo společně s tím, jak přestali ty šílené bolesti podbřišku a zad, což jsem neskutečně ráda :D prý je to tím, že se zvyšuje objem krve snad až od 40% a proto dochází k větší krvácivosti z nosu a dásní, taky ty bolesti zad a podbřišku byly způsobený tím, jak se děloha rozpínala a prokrvovala :D narovinu 12-14 DPO mi bylo mnohem hůř než teď v 5tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.12.20 10:37

@Amelia94 Ono se to říká, s těmi dásněmi, ale já jsem s nimi třeba vůbec problém neměla :nevim: jinak manželovi řekni, že to čůrání takhle na začátku není tím, že by tlačila děloha na močák, je to hormonální plus žena víc pije, tak víc čůrá :) to jsem si zas naopak užila v těhotenství fest, už od začátku jak průtokáč a bylo to čím dál horší…od 7. měsíce jsem se stala přeborníkem na vyhledávání veřejných prostor pro čůrání…v Praze! docela opruz, prostě nešlo jít nikam na víc než hodinu ven nebo jsem musela čurat ve křoví/kavárně/veřejném wc… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
5.12.20 10:49

Můžu se k vám přidat? Ještě tedy uvidím, jak na tom bude čárka další dny, ale pokud vše bude v pořádku, tak budeme mít také sprňátko :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.12.20 11:09

@Laba123 AHoj, moc gratuluji, ať sílí! :kytka: Jak by ti dle ovulace vycházel termín porodu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.12.20 11:10

@Laba123 Můj tip podle testu je tak 10/11DPO? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.12.20 11:15

@Laba123 Hodně štěstí, ať sílí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
5.12.20 11:16

@mrsrestarick ano, 11 DPO :) podle kalkulačky by termín měl být 18. 8. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
5.12.20 11:18

@mrsrestarick @kerlis děkuji, snad bude :srdce: vůbec jsem to nečekala, nemám žádné typické příznaky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.12.20 11:22

@Laba123 gratuluji, krásná čárka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie