Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Už jen večer, ráno a v noci, když se mi vzbudí. Doktorka si vyslechla tak nejak vsechno, co jsem k tomu vypozorovala - ze se to nedá nahmatat, cvičit můžu, bolí až druhý den, bolí po kojení a pronesla ty dve možné varianty: srůsty nebo endometrioza.
chjo
je hrozne, kdyz to proste boli a nevedet oc vlastne jde
no , asi pujdeme hromadne na laparoskopii ![]()
akorát mám obavu z narkozy, z nemocnice, z doktorů, z toho co najdou, kdo se postará o malou, takze ted to proste nende.
Ahoj, sice já eště žadné miminko nemam boužel
ale se srustama mam zkušenosti před týdnem sem podstoupila laparokospii -jak říkáte vy měla sem velké bolesti při menstruaci a to šílený měla sem bolesti i při pohlavním stykuobčas mě tam píchlo ale nikdy sme tomu nedávala nakej duvod prostě sem si řikala tak to je! A po změně doktora sem zjistila že to sou srusty a hodně sem se bála laparoskopie a jeto přesně 9 dni od zákroku a v pátek mi vyndavaj stehy a myslim si že to neni nic tak hrozného proč tak zbytečně trpět při svych dnech atd! Ale je pravda že já to měla taky kuli neplodnosti!
@Mafina5 taky jsem mela cystu,dr.mi rekl,ze pokud bych chtela dalsi decko,ze to moc skrz tu cystu nepujde,trvalo to 2mesice a byla jsem vtom..
Doktor byl spokojenej,kdyz se to takhle podarilo..
@beručka píše:Jejda… no, hlavne , ze to mas za sebou at uz Te to netrapi a hlavne , at uz mas svoje vytouzene miminko co nejdriv
Ahoj, sice já eště žadné miminko nemam bouželale se srustama mam zkušenosti před týdnem sem podstoupila laparokospii -jak říkáte vy měla sem velké bolesti při menstruaci a to šílený měla sem bolesti i při pohlavním stykuobčas mě tam píchlo ale nikdy sme tomu nedávala nakej duvod prostě sem si řikala tak to je! A po změně doktora sem zjistila že to sou srusty a hodně sem se bála laparoskopie a jeto přesně 9 dni od zákroku a v pátek mi vyndavaj stehy a myslim si že to neni nic tak hrozného proč tak zbytečně trpět při svych dnech atd! Ale je pravda že já to měla taky kuli neplodnosti!
@kitri píše:
Jejda… no, hlavne , ze to mas za sebou at uz Te to netrapi a hlavne , at uz mas svoje vytouzene miminko co nejdriv
Ahojik,děkuji doufám vto taky měla sem jak ve vejcovodech tak na vaječníku srusty takže cesty nepřuchodny ted bych měla být pruchodná a vaječníky funkčni ![]()
@Miriska píše:
akorát mám obavu z narkozy, z nemocnice, z doktorů, z toho co najdou, kdo se postará o malou, takze ted to proste nende.
Ahojik,opravdu by sise laparoskopie bát nemusela někde to dělaj i ambulantně že deš hnedka domu. Jinak ja měla jeden den nástup druhej den operaci a dalši den sem se zhotavovala a rano domu! A že sme se bala hodně jinak maš na břiše jen 3 male direčky ktere nejsou skoro vidět já mam sice 4 když musiš mit dren! Jinak jeto važně v poho ![]()
Vazne musi laparoskopii delat v celkove narkoze? nedelaji spinal??? ![]()
Musi se to dělat v celko ve narkoze co vim!
aby si měla prý volně břicho..taky sem se bála ale nic to neni! ![]()
@kitri Tak jsem byla v pondělí u dr., a podle ultrazvuku vše v pořádku. Naštěstí žádné cysty, nic takového. Dr. mi dal na úpravu cyklu Utrogestan, protože se snažíme o mimi, tak snad to pomůže. Jinak říkal, že podle místa a typu bolestí jsou to pravděpodobně srůsty, které se mi vytvořily po laparce žlučníku, ale tyto by neměly bránit v otěhotnění. Je pravda, že mě to bolí kolem těch jizviček, mám dvě u pupku a dvě vpravo dole, a přesně to jsou ta bolavá místa. Tak jsem i ráda, že mě hned nehnal na laparku, protože teď mě to zase vůbec nebolí ![]()
emi no, srusty sice jsou bolestive svine ale taky nejmensi zlo, pokud to nebude branit tehu, tak je to oka, jinak utrogestan jsem brala tez ale na to abych zachranila tehotenstvi
jsou to zazracne pilulky, hlavne at uz mas to brisko ![]()
Kitri děkuji
Doufám, že se brzy zadaří, zase mě to trošku povzbudilo a dalo naději. Dr. mi dal Utrogestan na tři měsíce, a když se nezadaří, prý vymyslíme něco dalšího
Tak doufám, že na vánoce už budu mít bříško ![]()
Ráda bych obnovila diskuzi - vzhledem k čerstvému nálezu
Asi cca 2 měsíce cítím jakoby
tlak v podbřišku - spíš vpravo. Připadalo mi to zbytečné někam s tím jít, abych nebyla za hypo. Ale teď prevence a " nález" - nejspíš srůst na prav. vaječníku, dle zprávy - adheze p. ovaria na pánevní stěnu. Levá strana jen funkční cysta - zkrátka takovej prima den ![]()
Kdyby tobylo jen náhodný nález, s tím že se to nijak neprojevuje - nebolí, tak papír založím, ale takhle
Dle dr. můžem udělat kontrolu po měsíci, pokud by se to horšilo nebo bylo krvácení atd. tak mám přijet hned. Zatím říkal, že jedna možnost jsou léky - ale jen analgetika na bolest, a a druhá možnost nějaká laparo - což jsem asi moc nevnímala, protože jsem byla mírně v šoku.
Chci se zeptat, jestli jste byl někdo s podobným nálezem na zákroku, příp. jak se to dá řešit? Dle vašich zkušeností? To jak jsem tedy četla rady- otěhotnět, to bohužel přirozenou cestou nesmím - pro genetic. a zdravot. rizika.
Díky
@Haannka ahoj,
tak ja mela cystu uz nekolikrat a srusty take.Na cystu lze brat HA, ale zalezi jaky druh cysty to je. Nekdy zmizi pri MS. Jinak vetsinou laparo, ale jak bude operace muzou se nadelat srusty. Jedine si zaplatit gel, ktery ti tam behem operace daji.