Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, já jsem s malou byla ve stínu, když jí bylo asi 5 měsíců. A to po dobu asi půl až třičtvrtě hodky, a pohybovaly jsme se. Druhý den jsem mazala do lékárny na mastičku proti spáleninám, měla tvářičky úplně rudý a hned jsem koupila 50 faktor a od té doby mažu pořád. Takže doporučuji mazat, ale stačí ve stínu i nižší faktor. Na sluníčko by takhle malý děti neměly, ale někdy se tomu nevyhneš, tak my proto koupily vyšší faktor a ted už jsme větší, takže udržet naši malou ve stínu je skoro nemožný. ![]()
@alsem píše:
Holky a umyt ji vzdycky po tom kremu? se ptam jak blba co![]()
No tak já to neodmívám, spíš pak po slunění doma ještě přemažu od Nobilis Tilia levandulovým Karité mlékem po opalování, zklidňuje kůži, krásně voní a je čistě echtpřírodní (tu kosmetiku vyrábí u nás na chalupě).
Vyrábí se i UVA 100, ovšem to je už totální sunblock.
Já měla dítě venku bez faktoru 10 minut a večer ve vaně červené nožky, to sluníčko je fakticky děs!
Máte někdo zkušenost s 50 od Vichy? Zdá se mi, že má po tom dcerka trochu drsnou kůži, jakoby potničky ale ne červené, jen takové zdrsnění kůže na obličeji.
Tak díky za rady, 50 asi stačí, na slunko nechodíme cíleně, jen prostě z kočátrku trčí nožky nebo ruka, apod. Ovšem zítra ven nejdem, to by byl asi hazard. Na jihu má být 34!
![]()
Mažu 30, i k moři to stačilo. Děti jsou obě snědé, nikdy se nespálily. ![]()
@Hajdaláček Na nějakém serveru byly recenze na značky kosmetiky, která se tváří bio či eko.. prostě přírodní.. Docela jsem čučela, jak tam ti přispěvovatelé měli rozhled (např. vlastnické struktury jednotlivých kosmetických firem - skoro všechny značky kosmetiky, které najdete na světovém trhu, patří pod jeden ze tří gigantů: Henkel, Procter and Gamble a ten třetí si nepamatuji).
No a na Vichi shodně dost nadávali, že obsahuje opravdu hodně chemikálií, i když se tváří, jak je šetrná ke kůži..
Jinak máma si Vichi kupuje a nikdy si nestěžovala, ale ona pere v Persilu, tak její názory na tohle neberu
![]()
@Hajdaláček já používám pro klárku Vichi a problém s ní neměla. a to má ekzém… asi fakt záleží na dítěti.
@Petrlis no já používám i k moři 50 a děti se vrací bílé ![]()
@verenika píše:
Má se používat faktor dle typu pokožky
No však jo. A teď panuje zrovna počasí srovnatelné se středomořským hlásali ve zprávách:-)
Jak je to pak se vstřebáváním vitamínu D, když se takhle echt maže opalovákem?
@Amber_1977
No já si s tou kosmetikou nedělám iluze. Vůbec mám poslední dobou pocit, že žiju snad někde uprostřed chemické továrny nebo co…
Vichy není nic moc, to mám vyzkoušené. Dostala jsem ale tuhle obrovskou tubu krému a je mi to líto vyhodit, říkám si, že když je to pro miminka, snad v tom nebude nic škodlivého…A bylo to děsně drahý! Na druhou stranu mi stačí, když si přečtu složení „dětského jídla“ co prodávají v drogerii (!!!) a chce se mi tím švihnout o zem…
![]()
Ahoj, nemůžu to tvrdit úplně 100%ně, ale kdesi kdysi jsem vyčetla, že číslo ochranného faktoru znamená počet minut, které můžete strávit na přímém sluníčku bez toho, aniž byste se spálili. Takže podle tohoto, pokud bych mimino mazala třeba OF10 každých 10min, tak to udělá stejnou službu, jako každou hodinu OF50+
Nicméně mám 50+ od Avéne, doporučeno známou kožní dr, s minerálními filtry. Ještě jsem ho teda na malého nepoužila, ale touto značkou se stejným faktorem jsem mazala kdysi dceru a nikdy se neopálila, natož spálila. Až loni, v jejích 3 letech jsem ho vyměnila za OF30 od Nivey.
@PetiteFillette píše:
Ahoj, nemůžu to tvrdit úplně 100%ně, ale kdesi kdysi jsem vyčetla, že číslo ochranného faktoru znamená počet minut, které můžete strávit na přímém sluníčku bez toho, aniž byste se spálili. Takže podle tohoto, pokud bych mimino mazala třeba OF10 každých 10min, tak to udělá stejnou službu, jako každou hodinu OF50+Nicméně mám 50+ od Avéne, doporučeno známou kožní dr, s minerálními filtry. Ještě jsem ho teda na malého nepoužila, ale touto značkou se stejným faktorem jsem mazala kdysi dceru a nikdy se neopálila, natož spálila. Až loni, v jejích 3 letech jsem ho vyměnila za OF30 od Nivey.
Já myslím, že se to ještě nějak násobí..
@Hajdaláček Já po různých experimentech s přírodními kosmetikami už vpodstatě přešla výhradně na Nobilis Tiliu, která se vyrábí u nás na chalupě, takže vím naprosto přesně, že je opravdu prostá chemických příměsí, konzervantů atp. A tam, kdy bylo nutno něco přidat, je to viditelně označeno, i v ceníku jsou takové přípravky jasně označené. Daň za to je ale ta, že taková kosmetika je samozřejmě dražší než nějaký Tesco sajrajt a má trochu jiné vlastnosti - nepění a ty máš pocit, jestli to teda vůbec myje, když se to chová úplně jinak..
Ale výsledky jsou pak jasný
Bohužel, měli taky opalovací mléka, SPF 20, ale zrušili jejich výrobu..
A nemate nektera zkusenosti s kremem na opalovani od Mary Key ![]()