Stačí k porodu dočasný občanský průkaz?

19
5.2.23 10:55

Stačí k porodu dočasný občanský průkaz?

Zdravím všechny,
možná s tímhle máte někdo zkušenost: potřebuji si teď změnit trvalé bydliště, tím pádem občanský průkaz, na jehož vyhotovení má úřad 30 dní. Nevíte, zda by k porodu stačil případně ten starý nebo potvrzení o výměně občanského průkazu, nebo cokoliv mi na úřadě dočasně dají, případně pas?
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
411
5.2.23 10:55

Take jsem dva tydny pred porodem menila trvale bydliste. Pas stacil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65441
5.2.23 10:56
@soutezivka píše:
Zdravím všechny,
možná s tímhle máte někdo zkušenost: potřebuji si teď změnit trvalé bydliště, tím pádem občanský průkaz, na jehož vyhotovení má úřad 30 dní. Nevíte, zda by k porodu stačil případně ten starý nebo potvrzení o výměně občanského průkazu, nebo cokoliv mi na úřadě dočasně dají, případně pas?
Děkuji!

tak ten starý bude platný, dokud nedostaneš nový, ne. Jen nahlásíš jinou adresu. Stejně hromada lidí bydlí jinde, než má v občance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65457
5.2.23 10:56

@soutezivka jestli mas pas, tak ten stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.2.23 11:00

Fakt myslíš, že tě bez toho nenechají porodit?

• Citovat
  • Upravit
18726
5.2.23 11:11
@vokishka píše:
tak ten starý bude platný, dokud nedostaneš nový, ne. Jen nahlásíš jinou adresu. Stejně hromada lidí bydlí jinde, než má v občance

Předpokládám, ze jde o to, ze dítě ma automaticky trvalak podle matky proto to mění takhle na rychlo. Porodne? Přídavky? Rozchod? Nebo jen stěhování? Je fuk proč to chce. …..Vyžádala bych si na úřadu papír s potvrzením trvalého pobytu pokud ho nedostane automaticky at mohu doložit adresu pro dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
5.2.23 11:20
@soutezivka píše:
Zdravím všechny,
Děkuji!

Tak ten doklad o předělávání slouží místo OP ne? Logicky, odrodit tě nechají i bez OP, těžko ti porod zastaví a řeknou přijďte, až budete mít hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15946
5.2.23 11:27
@Janli píše:

V nemocnici si přece nebudou dělat bordel v papírech, holt zakladatelka bude muset rodit o 30 dní později :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
5.2.23 11:28

Budeš mít starou občanku s ustřiženým růžkem a k tomu doklad o změně v OP, což spolu dohromady tvoří platný OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65441
5.2.23 11:29
@hospodki píše:
Předpokládám, ze jde o to, ze dítě ma automaticky trvalak podle matky proto to mění takhle na rychlo. Porodne? Přídavky? Rozchod? Nebo jen stěhování? Je fuk proč to chce. …..Vyžádala bych si na úřadu papír s potvrzením trvalého pobytu pokud ho nedostane automaticky at mohu doložit adresu pro dite

Tak trvaly pobyt pro dite nic neznamena, az bude vyzvedavat svoji obcankuu, zmeni adresu rovnou i decku. Stejne se bezne dava uz vsude i korespondencni adresa, tak tam případně nahlasi tu novou trvalou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
5.2.23 11:33

Já měnila občanku - příjmení a trvalou adresu. K občance jsem dostala papírek o změně. Takže v porodnici si to oskenovali a ani bych si nemyslela, že je to problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9835
5.2.23 11:36
@Janli píše:

Já jsem v porodnici měla pocit, že pokud správně nevyplním papíry, tak mě prostě porodit nenechají :mrgreen: Aspoň se tak sestra na příjmu tvářila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.23 12:35

@soutezivka dočasný, úplně v klidu. Spíš si pohlidej, ať dítěti dobře zapíšou už nové bydliště, píše se dle matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.2.23 12:48
@soutezivka píše:
Nevíte, zda by k porodu stačil případně ten starý nebo potvrzení o výměně občanského průkazu, nebo cokoliv mi na úřadě dočasně dají, případně pas?

K porodu fakt postačí jenom být v devátém měsíci, a zatelefonovat že máš stahy, nebo že Ti odchází plodová voda.

• Citovat
  • Upravit
353
5.2.23 14:27

Spíš než k porodu bych řešila správně zapsané trvalé bydliště dítěte. Aby nedali „staré“, ikdyz by se za pár dní dali změnit, za těch pár dní bys musela doplácet poplatek za popelnice v původním bydlišti.. zbytečný opruz.. 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí