Stačí tento telefon pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4346
4.1.23 13:58

Naše děti mají iphone SE, ty novější. Jsou akorát pro malé ručky a výkonostně srovnatelné s iphone 11. Ta osmička plus mi příjde fakt moc velká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35385
4.1.23 13:59
@Dollorres píše:
Je opravdu velký, asi to nebude úplně prakticky. Ale takhle starej telefon už asi ani neudam. Tak proto mě to napadlo, ze bych mu ho mohla předat. Nechci, aby tam sedel celou dobu s telefonem, ale děti si ho tam dle jeho slov vůbec nevsimaji, neberou k sobě, a je tam takový opuštěny.
Vím, ze to telefon nevyřeší, ale alespoň přechodně. Zatím je to spis k úvaze.

Jenže tohle nejde přece řešit tím, že tam bude koukat do mobilu. On je stydlivý? Nezapadá do kolektivu? Mobil mu stejně v družině nepovolej. Ale k dotazu, ta osmička je pro takhle malé dítě opravdu velká, když už, tak bych mu ho nechala na doma. Ve škole mobil potřebovat nebude. To přijde, až bude starší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
4.1.23 14:00
@Alušáček píše:
Dcera chodí do druhé třídy a opravdu nikdo si v družině nehraje s mobilem. Předpokládám, že většina dětí telefon má, ale doma. Když se dítě v družině s nikým nekamarádí, nehraje si s dětma i tak se může zabavit jinak než mobilem. Kreslit, skládat puzzle, stavět stavebnici.

To může, on si mysli, ze mu ten telefon pomůže i k popularitě, a bude oblíbenější.
Ja vím, že je to z dospělého pohledu nesmysl, ale rada bych, kdyby se cítil v kolektivu lépe, ať už mu k tomu pomůže cokoliv. Kdyby mu ta samota nevadila, je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
4.1.23 14:01
@Koty píše:
Naše děti mají iphone SE, ty novější. Jsou akorát pro malé ručky a výkonostně srovnatelné s iphone 11. Ta osmička plus mi příjde fakt moc velká :think:

SE asi bude nejlepší nakonec. Je to vážně padlo. Pripdne ještě 13 mini, ale to mi zas přijde zbytečně drahé v tomhle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
4.1.23 14:04
@arinecka píše:
Jenže tohle nejde přece řešit tím, že tam bude koukat do mobilu. On je stydlivý? Nezapadá do kolektivu? Mobil mu stejně v družině nepovolej. Ale k dotazu, ta osmička je pro takhle malé dítě opravdu velká, když už, tak bych mu ho nechala na doma. Ve škole mobil potřebovat nebude. To přijde, až bude starší :D

Trochu stydlivy, má dyspraxii, takže nemotorný, často terčem nějakého posmivani a provokací, typu nastavim mu nohu ať spadne, dam rychle pryč židli. Vážně se mu v tom kolektivu dobře nevede, a to to učitelky krotej dost, a o všem vím ještě dřív než mi to řekne malej.
Ale touží zapadnout. Introvert to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35385
4.1.23 14:10
@Dollorres píše:
Trochu stydlivy, má dyspraxii, takže nemotorný, často terčem nějakého posmivani a provokací, typu nastavim mu nohu ať spadne, dam rychle pryč židli. Vážně se mu v tom kolektivu dobře nevede, a to to učitelky krotej dost, a o všem vím ještě dřív než mi to řekne malej.
Ale touží zapadnout. Introvert to není.

Jasný, to chápu. Tak snad to bude časem lepší. Telefon pro něj bude asi nejlepší to SE, není velký, aktualizace ještě dlouho. Na tu osmičku už za chvilku žádná nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
4.1.23 14:12
@arinecka píše:
Jasný, to chápu. Tak snad to bude časem lepší. Telefon pro něj bude asi nejlepší to SE, není velký, aktualizace ještě dlouho. Na tu osmičku už za chvilku žádná nebude.

To chápu, já ho mám fakt dlouho a připadá mi, ze je ten telefon každou aktualizaci horší. Jak kdyby se těmi aktualizacemi i horšila kvalita fotaku. :think: Baterka už taky nic moc nevydrží. Otázka co teď s tím? Koupi si to v dnešní době vůbec někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
4.1.23 14:20

To vám nepřipadá, Apple bohužel takto degraduje své starší modely. Nejednou za to byl již pokutován. Každé zboží najde svého kupce, záleží v jaké konfiguraci jej máte a jakou zbytkovou hodnotu očekáváte.

@Dollorres píše:
To chápu, já ho mám fakt dlouho a připadá mi, ze je ten telefon každou aktualizaci horší. Jak kdyby se těmi aktualizacemi i horšila kvalita fotaku. :think: Baterka už taky nic moc nevydrží. Otázka co teď s tím? Koupi si to v dnešní době vůbec někdo?
  • Citovat
  • Upravit
6396
4.1.23 14:25
@Prostě Vodnář píše:
To vám nepřipadá, Apple bohužel takto degraduje své starší modely. Nejednou za to byl již pokutován. Každé zboží najde svého kupce, záleží v jaké konfiguraci jej máte a jakou zbytkovou hodnotu očekáváte.

Vážně to tak je? Já si prohlizela fotky, při pořízení, a byly opravdu pěkné. To co je teď odpovídá kvalitě, když jsem měla staré 5S. Ale připadala jsem si jako blázen.
Já ani nevím kolik za nej chtít. Ochrana už vypršela. Paměť je jen 64GB. Je v celkem pěkného stavu, ale nějaké skrabanecky na displeji jsou. Baterie má kapacitu 76%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.1.23 14:30
@Murka píše:
Pro takhle malé dítě, které má telefon spíš jen pro kontakt s rodiči, bych koupila obyčejný tlačítkový mobil a to z několika důvodů.
  1. Jsou odolnější, přežijou kdejaký pád, nepraskají jim displeje, nepoškodí se dotyková vrstva…
  2. Nejsou terčem závisti od kamarádů.
  3. Když se ztratí nebo rozbije, je škoda malá.
  4. Nejdou na tom hrát hry, nebude ho to lákat o přestávkách (v horším případě v hodině) pařit hry místo kontaktu s kamarády.
  5. Stačí obyčejný levný tarif nebo dobíjecí kredit, bez internetu, mms atd.
Dotykáč bych koupila nejdřív ve třetí čtvrté třídě.

no nevím, naše děti jsou asi nějak napřed, ale dcera má aktuálně 6,5 roku a dotykový mobil má už rok. Nejdřív ho měla na hry, teď už ho normálně používá (umí číst i psát) :think: Syn byl to samé, ale do školy začal mobil nosit až teď ve 4. třídě, dřív měl hodinky se SIMkou, abychom o něm veděli a mohli s ním komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
4.1.23 14:40

Kolem 2tis. by mohl být prodejný. Záleží na celkovém stavu.

@Dollorres píše:
Vážně to tak je? Já si prohlizela fotky, při pořízení, a byly opravdu pěkné. To co je teď odpovídá kvalitě, když jsem měla staré 5S. Ale připadala jsem si jako blázen.
Já ani nevím kolik za nej chtít. Ochrana už vypršela. Paměť je jen 64GB. Je v celkem pěkného stavu, ale nějaké skrabanecky na displeji jsou. Baterie má kapacitu 76%
  • Citovat
  • Upravit
35385
4.1.23 14:44
@Dollorres píše:
To chápu, já ho mám fakt dlouho a připadá mi, ze je ten telefon každou aktualizaci horší. Jak kdyby se těmi aktualizacemi i horšila kvalita fotaku. :think: Baterka už taky nic moc nevydrží. Otázka co teď s tím? Koupi si to v dnešní době vůbec někdo?

Ten už asi nemá smysl prodávat. Já mám někde zahrabanou sedmičku, mám ho jako záložní, kdyby něco :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
4.1.23 14:50

@arinecka
Ono to tak asi dopadne. Já už mám takhle v šuplíku ještě 5s. Mě ty telefony vydrží dlouho a pak už jsou neprodejny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35385
4.1.23 14:59
@Dollorres píše:
@arinecka
Ono to tak asi dopadne. Já už mám takhle v šuplíku ještě 5s. Mě ty telefony vydrží dlouho a pak už jsou neprodejny. :mrgreen:

Tak to jsi lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.1.23 16:10
@Dollorres píše:
U nich je ten telefon pouze nedoporucovan, ale zakázány není. Syn říká, ze ho má skoro každý. Nesmí s nimi chodit jen na vycházky.

Tak není divu, když škola nepracuje na tom, aby děti tvořily team a hrály si spolu, když mají povoleno mít mobil 🙉

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák