Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale dost se za ten svůj „hendikep“ stydím. Mám stále červený obličej. Nemáte s tím někdo taky zkušenost? Jsem dost stydlivá, dost se červenám, teda hlavně, když jsem středem pozornosti, ale někdy i při rozhovoru pouze s jednou osobou. Používám make up, ten to trošku zakryje, ale tak moc závidím holkám, které se nemusí líčit a mohou vyjít ven i bez make upu. Pleť nemám suchou, nesvědí aní nepálí. Používám krém na citlivou a zarudlou pleť, vyzkoušela jsem jich už více, ale žádný nezabral. Trápí mě to už odmala a nevím už co s tím.![]()
Moc ti neporadím. Podle mě s tímhle moc neuděláš. Nicméně nejsi v tom sama. Mám úplně to samé. Červenám pořád. Když na mě někdo promluví, když někomu něco vyprávím, když jsem rozčilená. A to se nemusím ani stydět. Prostě to tak mám. A to dělám na pokladně. A čím víc si říkám ať nečervenám, tím je to horší. Úplně cítím tu horkost v obličeji. Musím se s tim naučit žít.
@ašímanaj píše:
Moc ti neporadím. Podle mě s tímhle moc neuděláš. Nicméně nejsi v tom sama. Mám úplně to samé. Červenám pořád. Když na mě někdo promluví, když někomu něco vyprávím, když jsem rozčilená. A to se nemusím ani stydět. Prostě to tak mám. A to dělám na pokladně. A čím víc si říkám ať nečervenám, tím je to horší. Úplně cítím tu horkost v obličeji. Musím se s tim naučit žít.
To jsme dvě:( Je to ale dost těžké. ![]()
Pro klid duše bych se s tím ukázala u kožní, nebo u praktika. Kdyby to nebyla jen citlivá pleť… Nějaké další zdravotní potíže nejsou?
@Anonymní píše:
Holky, ona ta fotka možná trošku zkresluje, ono je to o něco více červené. Bohužel, líp mi to nevyfotilo. Snažím se, mít se ráda taková, jaká jsem, ale už jsem se setkala i s posměchy a to mi na sebevědomí nepřidá. To, že zrudnu v létě, v zimě, při sportu atd je normální, ale já to mám červené pořád, ikdyž ležím a fakt nic nedělám a jsem úplně v klidu.
Jestli tam máš červené žilky v podkoží, tak máš rosaceu. Ničím to nemaž, na to je mast rozex na předpis. V mrazu chránit před chladem, hodně pít, v létě faktor 50.
Zagoogli.
@Anonymní píše:
Myslím si, že se chovám hezky a mile a jsem řekla bych hodně obětavá a nápomocná. Dost zamrzí, že si mě dobírají i blízcí. Například přítelův švagr a otevřeně to řekne před celou partnerovou rodinou. Švagr má přes 40 let.
On je švagr krásný a dokonalý? Bez neduhů? Neměl by to opakovat 2×, pokud má rozum. A jestli nemá, tak nějak promyšleně zakroč.
@Anonymní píše:
To jsme dvě:( Je to ale dost těžké.
Nejste dve, jsme minimalne 3.
Me je teda skoro 2× tolik, co tobe, ale taky mam tu cervenku! Dodnes jsem schopna zrudnout jak cervena repa, kdyz me nekdo privede do rozpaku. Normalne mam nacervenaly odstin pleti, nejvic to pozoruju treba na fotkach s ostatnima lidma - ja jsem vzdycky ta cervena.
V tvych letech me to trapilo, dneska uz na to kaslu, bo jsme kazdy nejaky. A vis co? Prijde mi, ze kdyz jsem to prestala tolik resit, ze se to zlepsilo. Ono je to fakt hodne v hlave. Pokud te to moc trapi, zkus takovou tu nazelenalou bazi pod make up. I kdyz me pro dobry pocit (nemaluju se normalne) mi staci jen BB krem a trocha pudru. ![]()
@Okta píše:
Pro klid duše bych se s tím ukázala u kožní, nebo u praktika. Kdyby to nebyla jen citlivá pleť… Nějaké další zdravotní potíže nejsou?
Nee jinak mě netrápí nic
Zkusím se poradit s kožní. Je to dost nepříjemné ![]()
@LaPaloma píše:
Jestli tam máš červené žilky v podkoží, tak máš rosaceu. Ničím to nemaž, na to je mast rozex na předpis. V mrazu chránit před chladem, hodně pít, v létě faktor 50.
Zagoogli.
Ta rosacea mě taky napadla, ale na internetu píšou, že pokožka pne a svědí a nic takového nemám
Jinak švagr má hodně nedokonalosti, ale nikdo si ho nedobira. On je velký vtipálek, ale dost často to na můj vkus přehání ![]()
@Silverine247 píše:
Nejste dve, jsme minimalne 3.Me je teda skoro 2× tolik, co tobe, ale taky mam tu cervenku! Dodnes jsem schopna zrudnout jak cervena repa, kdyz me nekdo privede do rozpaku. Normalne mam nacervenaly odstin pleti, nejvic to pozoruju treba na fotkach s ostatnima lidma - ja jsem vzdycky ta cervena.
V tvych letech me to trapilo, dneska uz na to kaslu, bo jsme kazdy nejaky. A vis co? Prijde mi, ze kdyz jsem to prestala tolik resit, ze se to zlepsilo. Ono je to fakt hodne v hlave. Pokud te to moc trapi, zkus takovou tu nazelenalou bazi pod make up. I kdyz me pro dobry pocit (nemaluju se normalne) mi staci jen BB krem a trocha pudru.
Na sebevědomí musím dost zapracovat a třeba se to zlepši. To by byl zazrak ![]()
Pokusím se, děkuji.