Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobry vecer…holky jdu si pro radu, utechu nebo uz nevim co jineho…jsem uz zoufala a zase brecim do polstare…mam muze, ktery je posledni dobou kazdy vecer v hospode…prijde domu z prace, jde se vrtat do garaze a odtamtud rovnou do hospody…vraci se az deti spi, vypta si veceti a jde spat…ja uz jsem fakt zoufala…je to porad dokola…chvili udelam rev a seka dobrotu a pak bum a zase…ja uz jsem z toho unavena, jenom brecim a fakt uz nevim jak dal…priznam se, ze ac je jinak hodny tak uz opravdu dal nemuzu…nevim jestli jsem hystericka, ale je tohle proboha normalni?
a kromě toho - udělám řev jsi zkoušela ještě něco?
@Anonymní píše:
@jdukolem prosit,domlouvat, zjistovat a nic neni platne…
a co ti na to prošení a domlouvání řekl?
Víš to je těžké - co se stalo, že ho to tam táhne? něco se změnilo u vás nebo to tak bylo vždy?
Mame dve krasne zdrave a uzadne deti, vztah jinak poklidny a bez hadek a zacalo to koupi domu blizko hospody…kdyz je v zime zavrena je klid…jak se udela teplo je tam kazdy den a ja celou sezonu probulim
@Anonymní píše:
Mame dve krasne zdrave a uzadne deti, vztah jinak poklidny a bez hadek a zacalo to koupi domu blizko hospody…kdyz je v zime zavrena je klid…jak se udela teplo je tam kazdy den a ja celou sezonu probulim
hm.. chodí na pivo denně - jinak zašitý v garáži.. tak bud je alkoholik - minimálně k tomu tíhne a nebo prostě na vás kašle no.. nudí ho rodina?
Muj taky leze 3krat tydne do hospody, uz to neresim
.Casem asi bude rozchod.Taky furt slibuje, ze uz se na to vy… a pak stejne jde. Donedavna sem ho nahanela, telefonovala do hospy.Ted na nej kaslu a trochu ubral.Pry se v hospe vykeca a spocne.Doma si pivo neotevre
.Stve me to, ale nechci se furt s nim zrat, stejne jen sliboval a nic. Rikam si, ze jeho chyba ne moje.On prijde o detstvi syna, on prijde o me.Cas nejde vratit a jednou bude litovat.Ja ve 30ti jeste mam sanci zacit znova, on v 50asi tezko. S uchlastanym duchodcem nebudu.Jeho skoda…Spis me stve ze bych rada jeste jedno decko
,ale s nim rozhodne ne.Radu nemam, jen soucitim.Me pomohlo uvedomeni, ze on jednou zustane sam a ani pes po nem nestekne, on je ten, ktery strada, ne my. Vnucovat se mu nebudu staremu konovi. ![]()
Ajak dlouho jste spolu? Tohle delal muj otec, nejdriv chodil parkrat do tydne vecer na pivo, casem uz chodil kazdej den, ke konci uz sme ho doma bud nevideli nebo hodne pozde v noci kdyz prisel a zacal hulakat a vsechny probudil. Nakonec se z nej stal alkoholik a i docela agresivni, dospelo to k rozvodu a od ty doby sem o nem ani neslysela.
Ja se obavam ze k tomu alkoholismu tihne…ted chodi poctive (tyden) fakt tak na dve hodiny, ale minuly prisel zhulakany od stredy do nedele 3* a v sobotu si stihl vyptat pivo jeste na nasteve a pak jme sli na rozsveceni ohnu a tam si bral pivo natajnaka taky jsem pak zjistila…jsme spolu 13 let…
@Anonymní píše:
Ja se obavam ze k tomu alkoholismu tihne…ted chodi poctive (tyden) fakt tak na dve hodiny, ale minulyprisel zhulakany od stredy do nedele 3* a v sobotu si stihl vyptat pivo jeste na nastevea pak jme sli na rozsveceni ohnu atam si bral pivo natajnakataky jsem pak zjistila…jsme spolu 13 let…
no.. tohle je alarmující…tam bych t podezření na alkoholismus už vyslovila nahlas - ne ho obvinit ne dělat scénu ale říct - hele všimla jsem si, piješ hodně - dokážeš nepít aniž bys z toho měl problém a nebo to nedokážeš?
@jdukolem tohle uz jsem vyslovila nekolikrta, sam mi to v opilosti i priznal a pak nejakou dobu nepil, ale je to furt dokola…uvedoneni se, prestane, doma klid, mir a pohoda a pak zase slzy a nevim co delat…do toho samozrejme deti kde je tatinek. uz nemuzu
@Anonymní píše:
@jdukolem tohle uz jsem vyslovila nekolikrta, sam mi to v opilosti i priznal a pak nejakou dobu nepil, ale je to furt dokola…uvedoneni se, prestane, doma klid, mir a pohoda a pak zase slzy a nevim co delat…do toho samozrejme deti kde je tatinek. uz nemuzu
je dobře že má nějakou sebereflexi a že se snaží si věc uvědomit a napravit, to je důležité
šel by nějak vyhecovat k léčbě? Normální léčbě závislosti…nebo chodit do anonymních alkoholiků…jakékoliv podpůrné skupiny…k psychologovi?
dům u hospody je úplně špatně ve více směrech…neuvažujete i o změně bydliště?
těžko říct zda utíká do hospody „před něčím“…nebo tam jde za něčím…či za alkoholem…
netroufám si radit, píšu jen tak co mě napadá…ale není to dobrý, může jít o počínající závislost na alkoholu
chlapi si někdy deprese, úzkosti "léčí " alkoholem…a pak padaj ještě hloubš
Ženy my to máme taky tak manžel pořád na dílně má roho hodně už kvůli rodičům zadlužil barak on to vzal na sebe a platí už né tolik jak zezačátku.. od rána do večera v práci a když nejde do hospody dojde v 7-8 :-/ v hospodě každy 2 den štvě mě to kvůli naší holčině 2,5 :-/ sem naštvana a nějak se sním moc bavit nechci když je opilej
snažila sem mu říct že mě to vadí ať jde jednou týdně… nic furt chodí že toho má hodně.. že se naštval že mu něco nešlo.. jáá už nevím jak na něj :-/ ![]()
Dobry vecer…holky jdu si pro radu, utechu nebo uz nevim co jineho…jsem uz zoufala a zase brecim do polstare…mam muze, ktery je posledni dobou kazdy vecer v hospode…prijde domu z prace, jde se vrtat do garaze a odtamtud rovnou do hospody…vraci se az deti spi, vypta si veceti a jde spat…ja uz jsem fakt zoufala…je to porad dokola…chvili udelam rev a seka dobrotu a pak bum a zase…ja uz jsem z toho unavena, jenom brecim a fakt uz nevim jak dal…priznam se, ze ac je jinak hodny tak uz opravdu dal nemuzu…nevim jestli jsem hystericka, ale je tohle proboha normalni?