Kvůli školce jsme stále nemocní. Mám doma čtyřměsíční miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.4.25 11:01

@Alice180 Tak dcera mi říkala před pár dny, že její spolužačka tam hodně smrkala a paní učitelka jí říkala, že tu vodu musí dostat z nosu. :nevim: Jako nechápu… U dcery vidím úplně první přízbaky a radši jí nechávám doma, aby právě někoho ne nakazila.
Ale pokud někdo musí mermomocí do práce :nevim: Tohle s těma akce má je fakt děsný.
@Janča6 Tak jsem to myslela. Platit školkovné je samozřejmost. :)

@Anonymní píše: Více

Vše, čím jsme si zatím prošli, tak jsme chytili od dcery. A to se nijak neizolujeme. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 11:10

U nás to bylo pak tak, že jak byl syn oslabený a rozhozený, tak chytil naprosto všechno. Měl 8× za zimu ATB, každou zimu jsme byli v nemocnici. Mně za to docházka do MŠ nestála. Starší to nějak neřešil a přizpůsobil se. Ještě jako předškolák nebyl 2 měsíce v MŠ, protože mladší měl několik operací a museli jsme být zdraví. Chodili na hlídání k sousedce. Teď jsou velcí, staršímu je 14 a následky to na něm nezanechalo.

• Citovat
  • Upravit
18620
20.4.25 11:11

Ja zas nemam rada to ‘mermomocí do práce’. Jako zůstávat na ocr každou chvíli proto, ze ma dítě trochu rýmu, tak ne každý si to může dovolit. Jestli mas tu možnost, tak si proste dite doma nech. Jsi doma :nevim: jako jestli dite nemá teplotu a další příznaky, ale jen rýmu, tak nevidím důvod to dítě do školky nedat. A to říkám jako mama, která ví moc dobře co to je se točit v nemocích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
20.4.25 11:12

My mame za sebou takovou zimu. Od prosince do teď tam byl asi měsíc celkem. Naposledy přitáhnul střevní chřipku, kterou jsme otočila celá rodina. Máme naštěstí už jen 1 malé dítě, ale zase chodím do práce. Já se ale nedivím. Maminka ze školky se mi svěřovala, že dítě před muselo domů, protože ve školce mělo průjem.
Kašlající a smrkající děti nikdo moc neřeší. Ráno kapky kašlích a šup do školky. :nevim: U nás ve třídě se to točí od toho ledna stále … Snad bude líp. :kytka:

Příspěvek upraven 20.04.25 v 11:22

• Citovat
  • Upravit
18620
20.4.25 11:13

Jo a taky to dítě nech pořádně nabrat zase sílu. Ja ji posíláš zpět? Když jsem byla doma, tak jsem nechala po teplotě klidně ještě týden. Když mi doktor řekl 2 týdny, nechala jsem doma klidně 3. Program jsme si zajistili sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
20.4.25 11:16

@hospodki Tak konkrétně u nás to u toho bez teplot a hnusného kašle není. Těch dětí je tam stále 10 v průměru z 20 a točí se dle toho kdo je zrovna zdravý.
Teď tam jede školkou střevní chřipka. Pro někoho asi den na WC, pro nás doma 14 dnu.
My taky pracujeme. :nevim:

Příspěvek upraven 20.04.25 v 11:20

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 11:18

@hospodki Nemám nic proti kýchnutí jednou za čas, ale když je to opravdu tekoucí rýma s častým kýcháním, tak nějaký patogen to způsobovat musí. U dcery vím, že se jí to třeba rozjede víc až druhý den. Ale ten první by zbytečně mohla nakazit děti lidí, co potřebují chodit do práce..
Jedno dítě to zvládne s rýmou a dalších pár skončí doma na dva, tři týdny s horečkama. A teď to beru všeobecně, ne jen naší situaci.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
20.4.25 11:21

To je tady zbytečná diskuze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 11:21

@hospodki Od března byla ve školce přesně 8 dní. Myslím, že brzy jí neposílal, kdy je i 3 týdny doma. Nechávám ji i do doby než je na tom syn lépe.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
20.4.25 11:24

K té střevní chřipce. Syn je tedy 14 doma. Ale už prý zvrací u učitelky, školnice, atd… To se vyplatí.
Krátká inkubacka a jede to jak lavina …

• Citovat
  • Upravit
9733
20.4.25 12:17

Prostě nedávat starší dítě do školky. Zápaly plic mohou mít u malých kojenců velmi těžký průběh. Kdo chce kam, pomozme mu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 13:59
@Doctus píše: Více

Můžu se zeptat, proč tady 2 uživatelkám doporučily doktorky nestahovat dítě ze školky? Neříkám, že se tím budu řídit, promyslím to, ale jen mě to zajímá…

• Citovat
  • Upravit
14698
20.4.25 14:20

He he. Dcera byla ve 3. třídě od 16. 12. do 31. 3. 9× ve škole. To už jsem měla od třídní svolení ji známkovat. A dodělávat tu hromadu školy po x dnech hereček, to byla paráda.

Nicméně stále tvrdím, že v tvém případě bych starší dítě na minimálně měsíc stáhla ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 14:21

A netýkalo se to jen těch skolkačku, kteří už neměli mladšího sourozence?
Případně podle mě asi záleží i na tom, jaké to jsou nemoci, pokud to je rýma a kašel, co za pár dní odezní, tak to je ještě dobré, jak to padne na plíce nebo do uší a skončí to na ATB, je to horší.

• Citovat
  • Upravit
65118
20.4.25 14:31

vnuk má malého sourozence. Doktorka říkala, že tím prostě musí projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí