Kvůli školce jsme stále nemocní. Mám doma čtyřměsíční miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.4.25 14:40
@vokishka píše: Více

A byly to lehčí nemoci, nebo opakovaně ATB, uši, zápaly plic?

• Citovat
  • Upravit
65035
20.4.25 14:44
@Anonymní píše: Více

většinou rýma, z toho kašel, horečky. v lednu těžká chřipka, v březnu antibiotika na průdušky, ted má zase chycené průdušky a rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 14:52

@Janča6 To je hrozný. :?

To nevím, ale psala jsem o zkušenostech se školkovými a mladšími detmi, tak předpokládám, že psaly k tématu.
Dcera to odskáče na týden a půl s kašlem, rýmou a teplotou v prvních pár dnech. Je relativně akční. Ale po pár dnech to chytí syn a po týdnu já. Já několik dní nepoužitelná, protože mě to fakt porazí a s dětma nemám šanci to vyležet, abych byla do 2 dnů fit. A syn poprvé ATB a pak rýma. Jedna trvala přes 2 týdny a teď podruhé od pátku. Jde vidět, že je neklidný, stále se šmudlá a více unavený. První týden je hlavně přes noc, i přes všechna opatření, hodně zahleněný a špatně se mu dýchá.
Takže ať chci nebo ne, tak jsme doma zasekaní na 2 - 3 týdny.
Chápu, že je to normální, ale jen se asi potřebuju vypsat a štve mě to. Venku hezky a my nemůžeme za rodinou, výlet a zítřejší Velikonoce taky rušíme…

• Citovat
  • Upravit
9733
20.4.25 17:53

Tak asi ty doktorky nezažily, kdy jejich dětští pacienti byli hospitalizováni na JIRP, zaintubovaní, „v umělém spánku“, chvílemi se nevědělo, zda to dítě přežije.

Pro mě za mě, ať chodí starší dítě do školky, když je doma „mladý kojenec“. Riziko nese vždy rodič. Nevím však, zda je pro tak malé dítě vhodné, aby zbytečně prodělávalo těžší respirační infekce. Nehledě na to, že těžké zápaly plic mohou způsobit i trvalé následky do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 17:59
@Doctus píše: Více

Ten druhý odstavec je opravdu zbytečný…
Chápu, že jako lékař se setkáváš s těmi závažnými případy častěji, ale taky se to nedá paušalizovat. Stačilo bohatě napsat, že je to riziko a nevíš, proč to ty doktorky doporučují. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
9733
20.4.25 18:07

Každá těžší respirační infekce může způsobit trvalé následky, a to jizvení plicní tkáně. Starší sourozenec chodící do školky je vždy příčinou zvýšené nemocnosti kojence. Jedinou možností je nedávat starší dítě do školky. To je celé. Řeči o tom, jak se dítě do školky těší a jak ho tam rodiče musí dávat, jsem slyšel asi milionkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
20.4.25 18:08
@Snopy123 píše: Více

navíc asi tak 68. úplně stejná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
20.4.25 18:09

přesně, matka na mateřské nemusí dávat starší dítě do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
20.4.25 18:09

tak zruš školku, proč tam mermomocí musí chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
20.4.25 18:11

@stinga
Nejvíc mě naštvou případy, kdy se obě děti sotva vyhrabou ze zánětu průdušek (obě ATB) a za 5 dnů přijdou, že zase kašlou. No už jsem ho dala do školky, byl tam jenom 3 dny. Madam, já jsem říkal měsíc, ne pár dnů mimo školku. Ale on už byl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.25 18:35

Taky jsme furt nemocní, ale teda nejvíc to odsí. rám já a to stahuju dítě ze školky hned, co trochu kejchne. Já už měla letos snad všechno, co se dá chytit. Kluci (jeden ve školce, jeden ještě doma, půjde příští rok) ty trochu zakašlikujou, trochu rýma a já padnu za vlast, včetně horeček, kašle i více jak tři týdny. Peklo. Ještě, že pracuju z domova, z normální práce by mě už vyhodili. Jsem ráda, že máme školku až ve chvíli, kdy je mladší dvouletý. S novorozencem bych školku nechtěla. Ten dvouletý je z nás nejzdravější. Školkáč trochu kašlík, nic vážného a já jsem od ledna nemocná po pátý. Ve smyslu minimálně dvoutýdenních nemocí. Asi mám nějak pošramocenou imunitu nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 18:58

Neříkám, že do školky musí, ale nebudu lhát, že jsme všichni spokojenější… A myslím, že nejsem jediná, která chce pro dítě pohodu. Tak mě jen zajímaly zkušenosti i ostatních maminek a jen jsem se zeptala na něco, co řekl jiný lékař. :nevim:
Nechám ji určitě do konce května doma. Ke konci má manžel téměř 2 týdny dovolenou, tak toho alespoň využijeme a uvidíme, jak to půjde dál.

• Citovat
  • Upravit
9733
20.4.25 19:07

Pohoda staršího sourozence nesmí být nikdy nadřazena zdraví kojence. Je nutné si udělat seznam priorit. Přijde mi, že rodiče jsou mnohdy rádi, že se školkového dítěte na část dne „zbaví“ a mají „klid“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.4.25 19:38
@vokishka píše: Více

S takovou pediatrou asi ani není divu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
20.4.25 20:01

Ono je to tezky. Asi nikdo normalni nedava nejak vic nemocne dite naschval do skolky (opakuju normalni). Ale je tam inkubacka, plus moje deti treba byly nemocne opravdu trictvrte roku v kuse, a to uz do skolky sel, kdyz uz jsem byla zoufala a kdyz denne treba trikrat zakaslal nebo smrkl. Ale co ja vim, nejaky bacil treba taky mohl predat dal. Ono se to moc ovlivnit neda a ty bacily se proste ve skolce budou sirit vzdycky. Je mozne treba zvazit lesni skolku, tam by to mohlo byt lepsi. Ale jedina rada je asi tohle obdobi prezit, pripadne ze skolky stahnout. A proste holt na chvilku opravdu rezignovat na zivot, ja vim, je to hrozny, ale ty deti z toho nastesti vyrostou. Nevzpominam na to vubec rada, ale clovek si postupne tak nejak zvykl, uz se z toho nehroutil, bral to, jak to je a nakonec to celkem uteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí