Kvůli školce jsme stále nemocní. Mám doma čtyřměsíční miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5138
20.4.25 20:20
@Bubla Bůčková píše: Více

Mě tak napadlo, na co se pak vymlouvat, když druhé dítě pak do té školky musí, protože maminka musí do práce :think: A začne to nanovo, týden školka týden doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 20:27

@ibis tak on je rozdíl, když to má mimino/batole a třeba tříleťak, co už aspoň trochu smrka.
Píšu jako člověk, co jeho dítě přestalo být nemocné v 9 letech. Do té doby to bylo strašné. My i stahovali mladšího na hlídání aspoň přes zimu, ve škole měl v první třídě víc než 150 zameskanych hodin za pololetí, měli jsme domluvenou učitelku v důchodu, co nám ho učila.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
20.4.25 20:27
@Anonymní píše: Více

Ano. Měli jsme to tak. Dnes bych stáhla starší dítě ze školky, aby nebylo mimino pořád nemocné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 20:35

Tak se ještě zeptám. Stáhli byste i na celý příští rok?

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
20.4.25 21:00

Já ano. Velmi si teď vyčítám, že jsem to neudělala…

• Citovat
  • Upravit
4610
20.4.25 21:32

Ja bych starsi do skolky nedavala, nestalo by mi to za to, umime si udelat fajn program i bez skolky. Nas nastupoval do skolky ve 3,5, v te dobe mel mladsi rok a pul a vse v pohode, starsi domu krom chripky pritahnul jen 2-3× rymu a kasel, jinak nebyl nemocny. Mit doma ale mensi mimco, tak bych si ho nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
20.4.25 21:52

Nasaď rybí olej, decko a uvidíš. U nás ten první rok peklo. A teda hodně tahal i chlap z práce. Jeden týden mu bylo blbě, o víkendu už bylo lip, tak šel do práce, kde zase něco chytil (openspace a pražská MHD). Takže padly děti, následně i on. A furt dokola. Odsr.ala jsem to já, protože jsem s nima byla nonstop doma a jako jediná zdravá a držák se starala o všechny. Pak uz jsem ho sjela at zůstane na HO o týden déle. Najednou bylo dětem delší dobu líp. Druhou sezonu měl ten rybí olej a decko a chyběl za cely předškolní rok asi dva týdny dohromady. Co je teď, nemusí být za rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
20.4.25 21:54

Jooo, moje kámoška měla taky hemzy typu „mermomocí do práce“, pak začala pracovat sama, a najednou je to „kašle jen občas, asi jí pošlu, co myslíš“ :mrgreen:

Počkej, až budeš mít obě děti v institucích a v práci obtýden OČR, poznáš mermomoc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
20.4.25 21:59
@Liberalissima píše: Více

A ještě za 60% platu a jen 10 dnů v kuse max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
20.4.25 22:08
@hospodki píše: Více

Pak se dá být ale zadarmo, tuším? Já byla zatím jen jednou na 14 dní a tuším jsem to měla omluvené celé, ale placenou jen část :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
20.4.25 22:12

Jo, to jo, limit je jen na finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
20.4.25 22:46

To je možný. Ja mam neomezené sick days, takže nemoci řeším prací z domu (ted měsíc neštovic a z toho 2 dny na sick, zbytek pěkně odmakat). Za půl roku co jsem zpět v práci jsem využila jen dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
20.4.25 22:54
@hospodki píše: Více

Jo no, kratší virózy řešíme sick days, ale delší nemoc se nedá. Jednak dcera teď teprve měla tři, jednak v práci máme fakt přísné cíle, kolikrát mám problém dojít si na záchod, o batole se u toho pečovat fakt nedá :nevim: A aby seděla hodiny u televize, to zas taky fakt nechci. Je to holt balancing akt pořád, no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.25 01:19

@hospodki Rybí tuk i D dávám už, co začala zima. HO ani u jednoho z nás není možný.
@Liberalissima To vyřešené s manželem máme. Bude to nepříjemné, ale je s tím počítáno.

Děkuji všem za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.25 06:45

Neměli jsme to tak, dcera chodí do školky třetím rokem, opravdu nemocná byla 2×, jinak jen rýmy a kašlíky…druhá nedonošená za rok a půl taky zatím jen rýmy a kašlíky…první spala venku do 2,5let přes den, chodily jsme plavat, cvičit a hodně sportuje..u druhé stejně…obě dlouho kojené a také jsme každý rok u moře, to mi na imunitu taky přijde super, tak se držte :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA