Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak nedávejte děti do školky, když jste doma, a je vyřešeno. Nebudou vám tahat domů nemoci.
Já jsem kvůli miminku (4. dceři) stáhla ze školky 2 dcery (2. a 3.) na prakticky celý rok. Byly 2 pokusy školku (ve 3 a 7 měsících miminka), oba skončily hnusnou nemocí miminka. A to jedna z dcer byla 4 měsíce z toho už předškolačka. Ale prostě kvůli zdraví miminka do školky nechodila. Nikdo nám má to neřekl ani popel. A místa ve školce byla, holky je nezabíraly jiným dětem. Nejstarší chodila do 1. a 2. třídy a nemoci ze školy nenosila.
Ta předškolačka pak do školky chodila necelé 4 měsíce, než měla koncem dubna vážný úraz, kvůli kterému se už do školky nevrátila. Tím jsem chtěla říct, že ani to, že je dítě předškolák, není důvod ohrožovat zdraví miminka.
Když byla třetí dcera miminko, tak první a druhá nemoci ze školky nenosily. Takže jsem je z ní nestáhla.
@Liberalissima Když tohle je na prd celé.
On ten kašel je stejný jako před půl rokem a ta rýma pořád stejná rýma a stejně infekční … Jediný rozdíl je v matce, která chodí do práce.
![]()
@Anonymní píše: Více
Jednoduchý řešení nedávat ho tam! Udělala sem to stejně nebylo to už k žití…teď už je 5 let po a neměl z toho žádnou újmu apod že tam nechodil… spíš naopak
Pridam se - deti mame 2 a skoro 5 let a vyresili jsme to lesni skolkou + hodne sportu, pobytu venku a dovolena u more 2 tydny. Starsi ze skolky jeste zadnou nemoc neprinesl, od zari jsme byli nemocni 3× a vsechno chytil mladsi na cviceni, kam teda chodi pokazde nekdo chrchlajici, coz mi vadi mnohem vic nez ve skolce, na to cviceni jit nutne nemusi
A dokonce nechytil ani nestovice, co ve skolce byly v toceni 2 mesice!
Jinak je to zajimave, kdybyste zjistili, co za bacil mate aktualne s tema zalehlyma usima, meli jsme to take! Deti horecka, ryma, kasel, ja jen ryma a trochu kasel a kazdou chvili zalehle usi!
Měli jsme to první rok ve školce podobně. Nakonec jsem kluky přehlásila do soukromé dětské skupinky, kde jich bylo pár a bylo po nemocech… Tam se opravdu dbalo na to, že tam nevezmou dítě s nudlí. Ale je to pro změnu otázka peněz ![]()
@Miluška1980 Tam by byl největší problém dojíždění. To si radši dceru nechám doma. ![]()
@Anonymní píše: Více
pokud by nebyla ta možnost, tak bych taky syny nechala doma… Bude hezky, program si jistě najdete
a co po prázdninách uvidíte.
@Miluška1980 píše: Více
Hrůza, naše naštěstí nemarodi vůbec, jediná nemoc na dýl byly neštovice na 14 dní, naštěstí obě souběžně a viróza tak na 2 až 3 dny. Teď je starší v první třídě, mladší ještě ve školce. By mě regulérně švihlo být zavřená furt doma.
Hodně dbáme na otužování, pobyt venku za téměř jakéhokoliv počasí, jako malá jsem byla furt na hromadě a naši proti tomu bohužel nic nedelali
snad vydržíme fit, ale je fakt, že ve školce se to chrchlání ozývá furt od nekoho ![]()