Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle kultivace moči. Dceři zabraly až třetí ATB, takže léčba zánětu močového měchýře se protáhla zhruba na měsíc. A, to dcera neměla žádné velké bolesti. Prostě tam ta bakterie pořád byla.
@Pears206 Mě právě vůbec nic nebolí, jen ta krev prostě a to břicho občas :///
@Maja25 moč jsem jí nesla, našla tam bílkovinu a krev (velké množství)- nevím zda to byla kultivace😄 a pak nasadila antibiotika
Přesně tak. Sterilní zkumavka, má červený vršek, musíš odebrat střední proud moči přímo, tzn. ve sprše nejlíp po umytí. Nesmíš to přelévat z jiné nádoby. To, co má v ordinaci na počkání, je velmi orientační a nepřesné.
Kultivace trvá tak tři dny. To si nech vyšetřit, ať se nedávají antibiotika naslepo.
Děkuji, zkumavku jsem nějakou dostala abych po dobrání antibiotik moč odnesla.. tak snad je to ona, červený vršek má… zítra zavolám a domluvím se s ní
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Před týdnem jsem byla u své obvodní lékařky s problémem krve v moči a častého močení + bolesti podbříška.. Řekla, že mám silný zánět močového měchýře a nasadila mi antibiotika Contrimoxazol ( na 10 dní), dnes po 5 dnech užívání se nic nezměnilo.. krev stále stejná, bolesti také…Myslela jsem si, že je to antikoncepcí, ale tu beru stále stejně jako předtím a nikdy jsem s ní neměla problém..
Mám teda v ponděli zavolat obvoďačce a chtít silnější léky nebo si rovnou zajít na gyndu? jsem už celkem zoufalá, potřebovala bych co nejdřív být v pořádku a fungovat
je třeba udělat kultivaci moči. Na cotrimoxazol hodně roste rezistence, já už ho bez kultivace raději vůbec nedávám.
Léčím se na urologii, čeká mě za měsíc rozšíření močové trubice a mám za sebou asi patery antibiotika dle kultivace. Poslední silná jsem měla na 3 týdny a dobrala je včera… A dnes od rána zase pálení… Už jsem zoufalá. Nemáte zkušenost co vám zabralo? Mám tam klebsiella a e. Coli.
Prosím anonym - zdravotní stav
@Anonymní píše:
Léčím se na urologii, čeká mě za měsíc rozšíření močové trubice a mám za sebou asi patery antibiotika dle kultivace. Poslední silná jsem měla na 3 týdny a dobrala je včera… A dnes od rána zase pálení… Už jsem zoufalá. Nemáte zkušenost co vám zabralo? Mám tam klebsiella a e. Coli.
Prosím anonym - zdravotní stav
Myslim, ze zabere az to rozsireni.
Možná po přeléčení antibiotiky ponechat Furolin v preventivní dávce 1 tbl na noc. Ale záleží jestli to je citlivé. Jestli tam nemáš nějaký rezistentní kmen.
Ahoj holky,
Před týdnem jsem byla u své obvodní lékařky s problémem krve v moči a častého močení + bolesti podbříška.. Řekla, že mám silný zánět močového měchýře a nasadila mi antibiotika Contrimoxazol ( na 10 dní), dnes po 5 dnech užívání se nic nezměnilo.. krev stále stejná, bolesti také…Myslela jsem si, že je to antikoncepcí, ale tu beru stále stejně jako předtím a nikdy jsem s ní neměla problém..
Mám teda v ponděli zavolat obvoďačce a chtít silnější léky nebo si rovnou zajít na gyndu? jsem už celkem zoufalá, potřebovala bych co nejdřív být v pořádku a fungovat