Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V 10m přežije uplne v pohode na mléku. nam pri zvracení vzdycky doporučovali jen MM (kojila jsem), kdyz se zvracení opakovalo, ani pusu nevyplachovat, aby se do žaludku nedostalo vubec nic… ale rotaviry budou asi jeste trochu náročnější.
deti maji tuhý kořínek - hlady neumre a zitra bude urcite lip…
A je to UM bezlaktozové? Pokud ne a je to obyčejné, tak se to nezlepší, protože ho to bude stále dráždit.
@Adelka951 píše:
A je to UM bezlaktozové? Pokud ne a je to obyčejné, tak se to nezlepší, protože ho to bude stále dráždit.
Souhlasim s Adelkou951. Pokud nemusíš krmit, tak bych zadne jídlo zatim do malého necpala.
Dulezite je aby nedošlo dehydrataci. Pokud je na kapackach, tak bych byla relativne v klidu.
Dej mu moznost, ať se s tim jeho tělo vyrovná samo. Jídlo a nasledne zvracení vyčerpá více, než byt chvilku bez jidla. Velmi zjednodusene řečeno - nech ten rotavirus „vyhladovet“. Proto i souhlasim s Adelkou951, že mléko bez laktózy je tou lepší variantou.
Mam dvě deti vykrmene bezlaktosovym mlekem. Nedávno jsme „léčili“ rotavirus u mladší (26 mesicu) - humanou bez laktosy.
Sice trochu zhubla, ale za týden byla fit a dohnala to poradnymi porcemi hovězího guláše.
Jen pro uklidnění - jakmile dojde na průjem, dochází k odeznění i intensity zvracení.
Přeji pevne nervy a malému hodně sily ![]()
Nezapomeň na dezinfekci všeho a hlavně rukou!!
Dle mého názoru nebyl dobrý nápad ten masozeleninový příkrm… žaludek na to nebyl ještě připraven, tak to opět vyhodil… zatím vážně hodně zlehka, co se týká jídla. Držím palce, ať je malý brzy fit.
Děkuji za vaše příspěvky, zkusím požádat i o to bezlaktozove mléko ![]()
Ano taky doporučuji bezlaktózové mléko - loni když měl prcek 11 měsíců, tak se u nás taky objevil nějaký moribundus ( průjem zvracení, ale my jsme to naštěstí ustáli doma ) a Dr, mi řekl, že některé děti začnou pak být přechodně citlivé na laktózu ( u nás se to projevovalo tím, že sice stolice trošku zhoustla, ale kakal třeba 8 x denně. Stačilo, ale koupit jedno balení ( vyrábí myslím Nutrilon ) a upravilo se to, pak jsme zpět přešli na naše UM.
Nedrazdila bych mu zaludek jidlem. My skoncili v létě v nemocnici kvuli Campylobacterovi a zacinali jsme druhy den treba dvema lzickami vychlazeneho caje, nechat ho a za hodinu zase takhle. Jidlo nedaval ještě pri propuštění, nechtěl. Akorat uz mu byly dva, takze mleko jsem resit nemusela. Tak treba to bezlaktozove muze pomoct. Drzim palce, at je brzo fit.
Kdysi mi radila doktorka první den jen tekutiny, ale ne mléko ani UM, další den trochu něco suchého (piškoty, sušenky …), pak kuřecí vývar čistý, další den s troškou masa, pak to maso s rýží, banán a tak postupně přidávat a až cca do týdne se vrátit k normální stravě. Pomaličku polehoučku.
Taky mi jeden den zvracel, tak jsem dala dietní potraviny a večer UM, přece nemůže být chvilku po roce bez mléka a další den zvracel znova. Doktorka mi řekla, že tím UM jakoby zruším tu dietu co měl přes den a je to znova zpět.
Tak jsem nepochodila, prý to nemá vliv
čaj nechce, ani vodu, k obědu mi dali dietní skleničku s příkrm, že prý musí jist
stláskal ji teda s chuťí, tak jsem zvědavá, kdy to půjde ven
Jinak testy ze stolice prokázaly adenoviry. Nejvíc mě zaráží, jak se tu všichni tváří, že je to ok ![]()