Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim chci znat vas nazor minuly tyden jsem zjistila, ze jsem tehotna.. test ukazal ze bycb mela byt v 5 tydnu vychazelo to tak i podle posledni Ms. Hned druhy den mi gyndar odebral krev a nahlasil pres 2000 hodnoty hcg. To bylo v patek. Vcera jsem byla na utz a doktor me poslal na lepsi utz do mistni nemocnice. Podle jeho slov jsem poznala, ze ve vacku nic nevidi. Kdyz jsem byla na utz v nemocnici a doktor diktoval sestre co ma psat do zpravy hlasil vacek bez plodu a po chvili rekl ale ne je tam zloutek. Byla jsem z toho takova divoka. Co toto melo znamenat? Je tedy neco v neporadku?
@MSM20 asi jediny co tak je mimco trosku opozdene…ale je tam ![]()
Podle mého je to v porádku. Nejdřív je vidět jen prázdná dutinka (cca 4-5týden) o pár dnů dál je vidět cosi v té dutince a případně srdeční akce.
Neboj myslím, že vše je normální jen je tvé těhu v dost ranném stádiu. ![]()
Zřejmě je těhotenství o pár dní mladší než podle MS (pozdější ovulace).
V 5TT, takže jsi 4+něco? to je ještě hooodně brzo, divím se, že v takhle nízkém týdnu ti tvůj doktor vůbec ultrazvuk dělal.
Já měla miniaturní „plůdek“ 1,8mm v 5+4, sotva viditelný, takže pokud jsi ještě o týden méně, tak nic neobvyklého, že nebylo nic vidět.
Takže klíd
kdy máš jít na další KO? jinak srdeční akce může být vidět v cca 7-8TT.
Pri minulem tehu jsem byla cca ve stejnem tydnu pro potvrzeni zda se jedna o tehotenstvi a zadny problem nemel aby urcil ze je tam ale ted mi nabiral i po druhe krev a sestricce rekl ze az potom rekne na co to je. Je mozne ze v 6 tydnu by bylo tak male ze by tam nic nevidel. Nebo se plod prestal vyvijet? Joo jeste k romu me tedy dost casto neprijemne boli bricho jako pred MS
Ahoj, já si myslím, že kdyby něco nebylo v pořádku nebo tam nic nebylo, pak by tě nenechal jen tak odejít, aniž by se s tebou nedomluvil na dalším postupu. Určitě to je v pořádku, ja bych se snažila myslet pozitivně nebo se pro jistotu nechala skontrolovat ještě někde jinde, jestli se chces 100% ujistit a tam bych se doptala úplně na všechno, co mě zajímá.
@MSM20 bolesti brisko jsou normalni ja je taky mela…uvidis co ti reknou na dalsi KO ![]()
@Mar__tanka1983 prave ze do zpravy mudr napsal 6 tyden presne. A 11mm vacek ale i ja na pouhe oko nic nevidela, jen tu velkou dutinku
Břicho pobolívá-to je normální(někoho víc, jiného míň někoho vůbec),taky záleží na tom jak starý přístroj má. Opravdu buď v klidu. Ono, někdy stačí Mudrovi, že vidí dutinku, potvrdí těhu. Jindy se snaží najít i ten žloutek, ale to je strašně individuální.
Hele buď v klidu pokud Ti řekne v 8-9týdnu, že nevidí srdeční akci, tak asi trochu začni plašit, ale do té doby se nestresuj bo podle popisu mi nic zvláštního a špatnýho na Tvém těhu nepřijde ![]()