Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pikantní na tom je, že děti nechtějí, abysme se jim obětovali, ale když chceme… Jsou dokonalé senzory a mají nás přečtené, tak nám jen splní naše přání - cítit se
(pro ně) pořád potřební. Tohle si děláme my sami
@Anonymní píše:
O přítele nejde…řekli mi, že jim nevadí a je docela fajn, ale na rodinku si hrát nechtějí a bydlet s ním nebudou. Mrzí mě to, ale chápu to. Se svým tátou mají hezký vztah, ví proč jsme se s manželem rozešli (a rozešli jsme se v klidu), taky přítel je na ně hodný. Ale když jsem řekla, že jsem těhotná, tak chtěli ať jdu na potrat, že to mimi jako sourozence nikdy nepřijmou!! Jasan, že by chtěli mít svou mámu a tátu pohromadě, ale nevyšlo to…
Chtěli abys šla na potrat?! Co si sakra o sobě myslí?! Máš přece také právo na svůj život, kluky si vychovala, sou dospělí, tak by měli pochopit, že i ty chceš znovu žít! Sou to soběčtí egoisté.
Hlavně je nepřemlouvej a nech je vyvztekat, jednou na to sami příjdou, že ti ublížili a sami příjdou.
To je zajímavý..někteří podobně staří kluci se musí porovnat s tím, že budou tátové (kamarád měl dcerku v 21letech) a jiní se takhle staví k sourozenci a trápí maminku. Ach jo.
NEcetla jsem komentare.
Jsou dospeli, ne?? Co resis?? Meli by uz pomalu „tahnout z domu“ (jak moc rad rikaval muj otec) a ne resit, jestli jim je nebo neni po chuti, ze mas noveho partnera a s nim cekas dite. Vubec bych to neresila. Ty je musis predevsim pustit, dat jim svobodu a nechat je jit svou cestou s vedomim, ze vase vztahy to nenarusi, naopak.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.