Šťastná já, a nebo klid doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Chtěla bych být šťastná s pracovní smlouvou v kapse a to tak, že bych nemusela docházet na ÚP a ještě sama v bytě bez rodičů.
- Citovat
- Upravit
Upřímně? taky bych chtěla aby jsi se osamostatnila, měla větší peníze, brigáda je pro studenty. Co máš za SŠ?
- Citovat
- Upravit
Hlavně si uvědom, že brigáda = neplacený nemocenský a sociální pojištění, = žádná nemocenská v případě nemoci, úrazu,´= žádný invalidní důchod v případě úrazu s následky,= žádná mateřská v případě otěhotnění. a doba se ti nepočítá na důchod, musíš odpracovat 35 let, a tohle se nepočítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám práci která mě nebaví, kolektiv taky stojí za… ale mám slušné peníze, takže to prostě neřeším a beru to tak, jak to je.Taky bych měla ráda práci, která by mě bavila, ale bohužel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svoje děti miluju a v takovéto situaci by dostali ultimátum, že do 6m si najdou stálou práci a najdou si svoje bydlení a opustí rodné hnízdo - v jejich vlastním zájmu. Je zkrátka čas se posunout dál, tak to v životě chodí. Život není jen procházka růžovou zahradou a naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých. I vlastních rodičů…
Jako rodič bych poskytla svým dětem útočiště - při ztrátě zaměstnání, po rozchodu, kdy odejdou ze společného bydlení. Ale ne proto, že si chtějí jen brigádničit a ne jít do stálého a předpokládám i časově náročnějšího zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze zde zamenujes stesti a spokojenost. Ja jako rodic i osobne bych chtela, aby jsi si nasla poradnou praci. Pak by me jako rodice mrzelo tvrzeni, ze jsi si vzdy vse kupovala sama a jako rodice jsme Ti nikdy nic neplatili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nejde to místo, kde teď brigádničíš, dělat jako normální práci? Ptala jsi se?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to už je ultimátum - jiný druh, ale je
.
@valkil píše:
Já bych dceři ultimáta nedělala. Počkala bych, až jí skončí brigáda a pokud by ji tam nechtěli nastálo, tak už by si hledala jen trvalý pracovní poměr. Že bydlí doma by mi nevadilo.
- Citovat
- Upravit
@valkil píše:
Já bych dceři ultimáta nedělala. Počkala bych, až jí skončí brigáda a pokud by ji tam nechtěli nastálo, tak už by si hledala jen trvalý pracovní poměr. Že bydlí doma by mi nevadilo.
no já si myslím, že dítě po škole se musí stát samostatnou jednotkou, jinak se taky může placatit na brigádách několik let. Ono to je totiž pohodlné, a hrozně rychle se na to zvyká ![]()
- Citovat
- Upravit
Můj názor už napsala @Gladys - děkuji, ušetřila jsem slova a neopotřebovala klávesnici… jinak k tomu, že sis vše platila sama… to se snad i tak nějak očekává, když dítě skončí se školou a začne si vydělávat samo, nebo ne? Vyveďte mne z omylu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Můj názor už napsala @Gladys - děkuji, ušetřila jsem slova a neopotřebovala klávesnici… jinak k tomu, že sis vše platila sama… to se snad i tak nějak očekává, když dítě skončí se školou a začne si vydělávat samo, nebo ne? Vyveďte mne z omylu…
já věřím, že v současné době, kdy spousta dětí obývá mamahotel all inclusive vypadá jako samostatnost i to, že si zaplatěj svoje oblečení, jízdný a nějaký ty potraviny, oproti těm 100% mamánkům to furt musí působit, že jedou na svý triko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlépe po sš pryč.
@valkil píše:
Ale jak dlouho po škole? Já po škole bydlela ještě 4 roky u rodičů. Z toho 2 s rodinou.
- Citovat
- Upravit
Delší dobu už si nevím rady co dělat. Jsem rok po střední škole dlouho jsem nemohla najít žadné zaměstnaní nakonec jsem si našla brigádu v oboru kde jsem, ale byla neštastna i z duvodu toho že jsem se neměla s kým bavit pracujici byli velmi staří někteří v duchodu někteří před. Za 2týdny se mi ozvali z jiné nabídky mimo obor, kteří mi nabídli místo na stalo vzala jsem to s tím že aspoň něco než nic ještě ve zkušební době jsem dostala vypoved myslím si že se mě jedna osoba chtěla zbavit, ale to je jedno…Hned vzapětí jsem si našla další místo, ale pouze brigadně byla jsem ráda aspoň za to a doufala že po nějaké době si najdu něco na stalo jenže už tam jsem delší dobu a jsem tam spokojena díky tomu už nehledam tak intenzivně místo jak před tím. Jenže začínají do mě hučet všichni okolo at si najdu něco nastalo jak někde uvidí nějakou prac. nabídku a nebo slyší v radiu tak už mi o tom říkají at tam napíšu at se tam a tam zajdu po informovat. Já to i chapu chtějí at si vydělavam větší peníze než na brigadě kde jsem ted taky at se trochu osamostatnim i když i ted si platim vše sama, ale to už si platim delší dobu nikdy mi rodiče nic neplatili vždy jsem si kupovala vše sama. Jsem na uřadě takže ten by se mě taky rád zbavil kdybych jsem měla už nějaké místo nastalo sem tam pošlu životopis at mám i pro uřad doloženo že si něco hledam. Ale já sama jsem teď konečně po těch 2prac. zkušenostech štastna i díky tomu že je tam dobrý kolektiv a nechci odchazet někde jinde nastalo jen proto že to po mě vyžaduje okolí i když kdyby se mi ozvali z jedné firmy kde bych jsem chtěla pracovat tak jdu, ale jinak jsem štastna tam kde jsem a nechci to moc řešit aspon ne do doby než mi skončí smlouva pak si něco budu muset hledat nastalo. A tak bych jsem se vás chtela zeptat jak by jste vy reagovali na to kdyby jste třeba měli doma takovou dceru? Já prostě nevím jestli mám být štastna a zustat tam kde jsem aspoň dokud to jde a nebo udělat radost všem v okolí a najít si něco nastalo i když tam třeba může být špatný kolektiv a zas bych jsem byla neštastna…
Snad pochopíte anonymitu
Díky za vaše příspěvky snad mi pomohou si v sobě udělat už konečně jasno