Stavba RD rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2713
3.5.14 08:42

@Pudloslava Nechci se tu dohadovat. Je to samozřejmě případ od případu. Ale těch věcí které neřeší povinná výkresová dokumentace zas není tak moc. Jedná se hlavně o detaily kolem oken a dveří, některé složitější střechy a pod. A většina slušných firem tyto věcí stejně řeší sama v ceně. Myslím, že záleží hlavně na výběru stavební firmy. Zažil jsem zákazníka, který si vybral konkurenční firmu s odůvodněním, že mají hezčí kancelář. No ve finále jim na ní asi také přispěli. :lol: Asi ve 3/4 stavby mi volali, jestli bysme to nedodělali, že s nimi mají velké neshody v provedení a kvalitě. Přiznám se, že jsem s velkým zadostiučiněním odmítl. Ale stejně jsme měli moc práce. Sory za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
18.6.14 13:06

Ahoj všem,
protože e-mimino je značně oblíbené a mezi lidmi rozšířené, rozhodla jsem se poptat se touto cestou.
Chtěli bychom stavět jednoduchý RD se sedlovou střechou na Kolínsku a hledáme „brigádníky“ na 2-3 měsíce, kteří by pomohli postavit hrubou stavbu. Zkuste prosím oslovit vaše známé či příbuzné, o kterých víte, že jsou šikovní a mají již zkušenosti s takovouto stavbou.

Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.6.14 00:13
@Olcatko píše:
@fragollinna v podstate chceme klasiku, nic extra, castecne podsklepen, dole obyvak, kuchyn, jidelni cast, a 2 pokoje - loznice a pokoj pro hosty. Vrsek 2 nebo 3 pokoje, koupelna, nejaka terasa, strecha sedlova, premysleli jsme nad tvarem L aby bylo trochu soukromi na terase. Ale asi od toho upustime a vedle treba garaz. Proste jsme na zacatku, uvidi se.
Muzu vedet s jakou firmou jste staveli? @fragollinna
Typovejma jsme se snazili inspirovat, ael to se moc neda, spoustu veci tam chybi a chceme mit taky vychytany dum :)

Mám postaveno 40 let. Můj názor na podsklepení je negativní. Podsklepit jenom polovinu domku je špatně, neboť každá půlka sedá jinak. Já bych nepodsklepoval vůbec. Mám totiž celý domek podsklepený 10×10m a cena podsklepení mě stála jako jedno poschodí. Jak firma začne kopat v zemi jsou to nekřesťanské peníze a isolace k tomu, také není zrovna levná záležitost. Pokud uvažujete dát do sklepa kotel, je levnější a jednodušší přistavět o jednu místnost více. V dnešní době má každý kotel čerpadlo, takže pokud nejde proud, stejně netopíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
11.9.14 15:16

Ahoj, jen aktualizuju situaci.
Zatim sjme s nicim nezacali. Jelikoz cekame druhe miminko delame rekonstrukci vejmenky, kousek od stavby (stejna vesnice), aspon tak budeme nekde do doby nez postavime, k nasim uz by jsme se nevydali a penize co by jsme dali za najem za ty roky vyjdou zhruba stejne. Tady bude plus - misto stavby, nemusi se dojizdet, rodice - hlidani :) a velika zahrada.
K stavbe - zatim jsme neucinili zadny novy krok, defo jsme se rozhodli pro misto stavby, pozemku, zmenu projektanta ( je z daleko az od Ceskych Bud. my Vysocina a co nam predlozil do ted, nam nesedelo, takze se poohlizime po novem v nasem okoli - Vysocina. Zatim sem zadala poptavku, nekolik jich asi objedu a uvidi se. Pres zimu s napadem soufam pohneme.
Rekontrukce u nas probiha, ze kdo muze, pomuze a stejne je malo lidi. Pritel pracovne odjetej, radsi na to vydela a my tu od nevidim do nevidim, kluci hned po praci do nevidim pomahaji - komplet vejmenka oklepana bez topeni - to se povede od nasich, maji stejne predimenzovanej kotel a vyjde to asi nejlip nez extra tahat plyn. Vejmenka poslouzi nekolik let nam i brachovi potom co si nasetri na to aby ji mohl zbourat a postavit novej dum, takze prace, staveni bude az nad hlavu…
Pokud by jste vedeli o nejakem dobrem projektantovi, napadu tady z Vysociny klidne piste.
domek jak by mel vypadat zhruba predstavu mame :), chce to jen poradne dopilovat a zacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
9.8.15 09:33

Je tu prosím někdo, kdo má zkušenost s firmou FUTUR.cz FUTUR, s. r. o.? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
28.9.18 19:50
@market.km píše:
Je tu prosím někdo, kdo má zkušenost s firmou FUTUR.cz FUTUR, s. r. o.? Děkuji

Připojuji se k tomtu dotazu, zajímá mě totiž stavba z materiálu IZOLOX.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.18 20:04

Rodice a sourozenec maji od nich domy z durisolu.

• Citovat
  • Upravit
6
14.7.25 16:36
@Olcatko píše: Více

Dobrý den, ozval se Vám někdo? Též by mě zajimala firma Futur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.7.25 16:38

Prosba

@SlečnaQ
Dobrý den, reaguji na Váš příspěvek v diskuzích zda někdo nezná firmu Futur
Začali jste s ní stavět, nebo dozvěděla jste se něco o ní?
Docela mě zaujala, ale moc recenzí nemůžu najít
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí