Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@andelka83 píše:
Já jsem pedagogický pracovník, ale nejsem učitel, a jo, je to tristní ( zvlášť pokud stoupají požadavky na vzdělání, kompetence, a nejde s tím i zvýšení platu)
Pozor. Už jsi nově druhá kategorie. My na pozici vychovatelky jsme taky druhá kategorie.
Stávkovat by měli hlavně rodiče. Jde o jejich děti. I my stávkujeme především kvůli škrtům, které negativně dopadnou na děti.
@Kelsey píše:
Pozor. Už jsi nově druhá kategorie. My na pozici vychovatelky jsme taky druhá kategorie.
Já vím. Ubohé. Nesplnili co slíbili ( přidat všem pedagogům) tak je najednou rozdělili na kategorie. Trapné.
@andelka83 píše:
Já jsem pedagogický pracovník, ale nejsem učitel, a jo, je to tristní ( zvlášť pokud stoupají požadavky na vzdělání, kompetence, a nejde s tím i zvýšení platu)
Nemyslela jsem to ve zlém.
@Sisika9 píše:
Máme 250 MILIARD na zbytečné vrtulníky, máme peníze na všecko![]()
14,6 miliardy, nepiš hovadiny. A obrana státu je zbytečnost? Splnit své závazky vůči ostatním členům aliance je zbytečnost? Ok, pro tebe možná, ale já nechci být otrok nekoho, kdo si ty zbraně koupí.
@Sisika9 píše:
Máme 250 MILIARD na zbytečné vrtulníky, máme peníze na všecko![]()
Až nás někdo napadne, tak budeme za ty vrtulníky rádi. A že to není jen fikce, tak se stačí podívat na Ukrajinu.
@Anonymní píše:
Vždyť se uvádí průměrný plat učitele 50tis. Téměř většina z UP tvrdí, že tyto částky má.
Pořád je to průměrný plat. Nemám třídnictví a osobko mizerné. Po 17 letech beru 37 hrubého, což je necelých 30 tisíc.
Jinak my nestávkujeme, i když se stávkou souhlasíme. Za sebe můžu říct, že jsem všude pozadu a každá hodina dobrá. A i když by mě odpadlé hodiny „nezabily“, prostě půjdu učit.
Prosím anonym, na emiminu fungují jako rodič a nechci být spojována s profesí
@MartinL45 píše:
Tak třeba začít tím, že zvýšíme cenu jídla v jídelnách. Optimálně dostat cenu za jídlo na 100 Kč/den, aby náklady pokryly zvýšení platů zaměstnanců. Dále se může zvednout poplatek za družinu, aby se pokryly náklady na dozor apod.
Co je důležité a na co by se měla zaměřit hlavně vláda - optimalizovat učební osnovy. Skutečně není třeba probírat dějiny tak podrobně…
Ceny obedu rozhodne zvysit, ale ve snemovne!
@andelka83 píše:
Stávkovat by měli hlavně rodiče. Jde o jejich děti. I my stávkujeme především kvůli škrtům, které negativně dopadnou na děti.
Třeba rodiče začnou přemýšlet o situaci, až dojde na rozhodování, jestli školní/školkovou kuchyň zřizovatel zachová nebo ji zcela zruší a rodiče si budou pro své děti chystat studený oběd do krabiček. Formou svačiny.
@MartinL45 píše:
Tak třeba začít tím, že zvýšíme cenu jídla v jídelnách. Optimálně dostat cenu za jídlo na 100 Kč/den, aby náklady pokryly zvýšení platů zaměstnanců. Dále se může zvednout poplatek za družinu, aby se pokryly náklady na dozor apod.
Co je důležité a na co by se měla zaměřit hlavně vláda - optimalizovat učební osnovy. Skutečně není třeba probírat dějiny tak podrobně…
Hele to taky není cesta, zvednes jídlo na 100kc na den a půlka lidí ty obedy radši zruší a uvari si doma. Mám tři děti a stát mě jejich obedy 300 za den, tak jim za polovicni cenu uvarim doma a do jídelny se jim už nevyplati chodit ![]()
@MartinL45 píše:
Když je na stíhačky, musí být i na školství.
@MartinL45 píše:
Až nás někdo napadne, tak budeme za ty vrtulníky rádi. A že to není jen fikce, tak se stačí podívat na Ukrajinu.
![]()
A kdo by to byl? Co by si tu vzal? Rozkradenou zemi s dluhy, bez průmyslu a surovin. To by musel být fakt magor.
Pár vrtulníků to nezachrání.
Navíc než bysme se probrali, s naší velikosti už by nás dávno obsadili a ostatní se na nás vykašlali. Viz. historie.
@liggy hlavně do armády se mělo investovat už dávno. A do školství taky.
@Monchichik píše:
@MartinL45 A přijde ti v pohodě dát všemožné děti s inkluzí do školy a pak jim sebrat asistenty? Co s nimi v té škole bude?
Pán asi nemá děti. Všechny děti na tento paskvil doplatí. Nejenom děti v inkluzi ale i ty chytré.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, učitelky…
Stávkujete u Vás? My dnes jednohlasně pro. Asistenty chtějí krouhnout na 0,2 na třídu! Taky úvazky zvýšit na 24 hodin a snížit Ph -Max - naši skolu by to stálo jeden až dva učitele - tedy jen ten PH - Max. Nevím kolik asistentek bude muset odejít a pokud by zvýšili ty úvazky - tak by byly hromady nezaměstnaných učitelů. Jedním slovem - strašné.
Jó, jaký šunt jsme si jako národ zvolili, takové ovoce dnes sklízíme.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.