Stávka 27. 11. 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32170
15.11.23 17:33

@Kelsey Jo, já to vím…však jsem psala, že to bude teprve mazec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
15.11.23 17:35

@andelka83 Tak ale zase není efektivní, aby byl asistent v každé třídě ve škole…měli by ty děti nějak soustředit a nebylo by těch asistentů třeba tolik, tohle bylo jasné, že je neudržitelné a blbě to skončí…pro ty děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
15.11.23 17:36
@liggy píše:
V běžných ZŠ by měly být děti např. s fyzickým hendikepem a mít asistenta.
Další děti by měly být ve speciálních školách. Je to lepší pro ně i pro ostatní žáky.
Speciální školství u nás bylo na výborné úrovni a bylo znakem vyspělé společnosti. Nacpat 25 děti s různým intelektem, poruchami chování, učení do jedné třídy není pokrok.

Bývaly kdysi třeba dyslektické, vyrovnávací třídy. To dnes není. Třeba děti s Adhd umístit je problém. S učivem potíže nemají, intelekt normální. Škol pro děti se specifickými poruchami chování je málo. Rodiče mnohdy nemají možnost vozit děti jinam. Pak jsou děti ve spádových školách, s kamarády, které znají od školky, a když s AP tak hurá. Je to prostě komplikované.
Já mám dvě děti s AP. Mladší v MŠ proto, že speciální školka je plná a další je daleko. Nemám auto. Děti tři. Takže spc napsalo AP do normální školky ( do školy naproti pak půjde na ZŠ). Pro mě je důležité, aby děti byly ve známém prostředí, ve svém bydlišti, s dětmi, které znají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
15.11.23 17:37
@Monchichik píše:
@andelka83 Tak ale zase není efektivní, aby byl asistent v každé třídě ve škole…měli by ty děti nějak soustředit a nebylo by těch asistentů třeba tolik, tohle bylo jasné, že je neudržitelné a blbě to skončí…pro ty děti…

Naopak. U nás se bere jako ideální, kdyby byl AP v každé třídě, minimálně na 1 stupni. Říká to ředitelka i učitelé, i rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
15.11.23 17:39
@Monchichik píše:
@andelka83 Tak ale zase není efektivní, aby byl asistent v každé třídě ve škole…měli by ty děti nějak soustředit a nebylo by těch asistentů třeba tolik, tohle bylo jasné, že je neudržitelné a blbě to skončí…pro ty děti…

Dětí s různými specifiky je spousta. Soustředit je každé do zvláštního " chlivecku" úplně nejde. X skupin. Jako bude jedna třída adhd, druhá pas, třetí Asperger, čtvrtá Adhd, pátá nadaní, šestá sociální znevýhodnění…? Nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.11.23 17:39
@Monchichik píše:
@matkabagristy Tak tady vím, že na jedné základce je třída právě pro ty pomalejší, kde jich je kolem 15 a je tam asistentka, pro všechny…jedou pomalejším tempem. Dát takové dítě normálně, kde si ho musí brát asistentka jinam a učit ho něco jiného je dobré k čemu? To má jen v tomhle předmětu nebo pořád? A autisté, kteří musí být jakkoliv pacifikování za mě do normální školy nepatří…

dejak se mnou i deti s nizkym intelektem zvladaji (delam si v praci srandu, ze ho ucim tak, jako by papir mely vsechny deti), ale v cestine je musim dostat na urcitou uroven. Jsem to ja, kdo jim nastavuje uroven ovladani jazyka pro cely zivot. To se fakt nemuzu zaseknout na urovni 4. tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
15.11.23 17:40
@Anonymní píše:
Pořád je to průměrný plat. Nemám třídnictví a osobko mizerné. Po 17 letech beru 37 hrubého, což je necelých 30 tisíc.Jinak my nestávkujeme, i když se stávkou souhlasíme. Za sebe můžu říct, že jsem všude pozadu a každá hodina dobrá. A i když by mě odpadlé hodiny „nezabily“, prostě půjdu učit.
Prosím anonym, na emiminu fungují jako rodič a nechci být spojována s profesí

A to ti přijde málo? Vždyť je to nadprůměrný plat. Tohle breceni učitelům nijak nepomůže. A už vůbec ne to, když si berou jako rukojmí děti. Nikdo tě učíte nenutí. Pokud ti prudké za bereš málo, můžeš si najít jinou práci. Ale tam nebude tolik volna, co.

• Citovat
  • Upravit
56505
15.11.23 17:41
@matkabagristy píše:
vsechny zrusene nejsou, par jich zustalo. U nas treba specialni skolu zrusili a mam nekolik zaku s lehkou mozkovou retardaci, kteri maji uplne jine ucivo. Ja s osmaky probiram slozita souveti, on se s asistenkou mimo tridu uci rod podstatnych jmen. Rozporuplne zkusenosti mam s autisty, ti se treba chytaji, ale maji projevy, ktere bych bez asistentky nezvladla.

Ne všude mohou být děti mimo třídu. Co s dětmi, které neustále vydávají nějaké zvuky? Vždyť to ostatní děti musí rušit. Nedivím se, že rodiče děti dávají na gymnázia. Naštěstí synova třída na ZŠ byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
@Monchichik píše:
@matkabagristy Tak tady vím, že na jedné základce je třída právě pro ty pomalejší, kde jich je kolem 15 a je tam asistentka, pro všechny…jedou pomalejším tempem. Dát takové dítě normálně, kde si ho musí brát asistentka jinam a učit ho něco jiného je dobré k čemu? To má jen v tomhle předmětu nebo pořád? A autisté, kteří musí být jakkoliv pacifikování za mě do normální školy nepatří…

Budou takové třídy na každé základce? Když chtěli u nás udělat jednu třídu rychlejší, studijní a druhou pro ty pomalejší, s nějakými potížemi, hodně rychle ten nápad smetli. Nesmí se takto děti selektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305

Největší problém je, že být pedagog, zdravotník, hasič atp. je POSLÁNÍ. A protože to člověk dělá z lásky, tak mu není potřeba moc platit.

Kdyby bylo poslání být řiditel sazky, nebo vysoký manažer, nebo - nedej bože - fotbalista, dostali by 30 hrubýho a čau. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.11.23 17:42
@Monchichik píše:

asistenti nejsou v kazde tride ve skole. Jsou v tech tridach, kde je integrovane dite, jemuz byla AP doporucene pedagogicko-psychologickou poradnou. My mame na 2. stupni 8 trid a 3 AP, 2 u nizkeho intelektu, jedna u autisty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
15.11.23 17:42

@andelka83 No já chápu, že to vidí jako ideální…ale na tohle peníze prostě nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
15.11.23 17:43
@matkabagristy píše:
dejak se mnou i deti s nizkym intelektem zvladaji (delam si v praci srandu, ze ho ucim tak, jako by papir mely vsechny deti), ale v cestine je musim dostat na urcitou uroven. Jsem to ja, kdo jim nastavuje uroven ovladani jazyka pro cely zivot. To se fakt nemuzu zaseknout na urovni 4. tridy.

Přitom pro některé děti je 4 třída maximum jejich možností. Kdežto v jiných předmětech mohou dojít mnohem dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
@Pitaya1 píše:
A to ti přijde málo? Vždyť je to nadprůměrný plat. Tohle breceni učitelům nijak nepomůže. A už vůbec ne to, když si berou jako rukojmí děti. Nikdo tě učíte nenutí. Pokud ti prudké za bereš málo, můžeš si najít jinou práci. Ale tam nebude tolik volna, co.

Po 20ti letech praxe a s VŠ?
By měla v Lidlu u pokladny stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
@Pitaya1 píše:
A to ti přijde málo? Vždyť je to nadprůměrný plat. Tohle breceni učitelům nijak nepomůže. A už vůbec ne to, když si berou jako rukojmí děti. Nikdo tě učíte nenutí. Pokud ti prudké za bereš málo, můžeš si najít jinou práci. Ale tam nebude tolik volna, co.

Prosím tě neprovokuj zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin