Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebovala bych vědět jak a co všechno potřebuju k tomu, když jdu stěhovat psa (ridgeback - 1rok) ze středu slovenska do anglie kousek od londýna. Který očkování, jak to chodí v letadle, nebo jeslti je lepší s nim jet přes moře trajektem. Nějaký rady, budu moc ráda za veškerou pomoc, nechceme pejska dát pryč. =(
Nechci strašit, ale mám pocit, že Anglie, vzhledem k tomu, že je na ostrově, má nařízenou karanténu, ale nevím to jistě. Chce to pořádně zjistit, aby Vás zbytečně neprudili na letišti a tak..pro toho psa je to dost nepříjemný samo o sobě. Každá země má jiné požadavky. Přivezla jsem psa ze Španělska a řádí tam úplně jiný nemoci. Musela mít pas, čip, vzteklinu a další, má víc dokumentů než já. Ještě jsme jí museli udělat starší, aby jí naočkovali tu vzteklinu. V letadle seděla v kleci vedle mě na sedačce, ale byla štěňátko. Málem nám uletělo letadlo, ona zfetovaná a dezorientovaná, až mě to vyděsilo, bylo to psycho, ale za to jsem si mohla sama. Se starším psem to bude ok, bude teda v zavazadl. prostoru, ale když s ním natrénuješ, aby byl v kleci v klidu, dáš mu tam něco tvého voňavého, v nejhorším nějaký oblbovák, tak to bude ok. Akorát pozor na vodu, aby nebyl dehydrovaný. Tak létaní zdar a pokud možno bez zvěře ![]()
@vERuNkA2109 Karantena uz snad neni, ale jednoduchy to taky uplne nebude…
http://www.pohyby.co.uk/index.php?…
Tak to by jí mohli poradit až tam ne? Na veterině…