Stěhovat se na vesnici?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
2.2.12 17:00
Knihomyš píše:
jjeleno: „je tu pošta, školka, škola, obchod, doktor a bůh“
co víc by člověk chtěl :lol:

Právě že já už nic víc nechci, nám to takhle stačí, proto jsem ani nezjištovala, co víc tu je :D navíc oba s manželem dojíždíme do práce do Prahy, takže nákupy zvládáme cestou v Praze nebo v Kladně. Ale jsme původem pražáci, takže tohle je pro nás kompromis, vesnice hned u města, nedaleko Prahy. Pro mě je důležitý i to, že až holky půjdou pařit do Kladna, nebude pro nás problém pro ně ty 3km sjet i kdykoliv v noci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.12 17:00

Holky, ani nevíte, jakou mi děláte radost, když píšete, že to není problém a jste spokojené.
Já se třeba těším, že bych si mohla pořídit pořádného psa, jak jsem vždy chtěla, kočky… Děti by si mohly hrát na zahradě - to jsem jako malá zažila, protože jsme často jezdili k příbuzným…
Na druhou stranu jsem zvyklá jít támhle kouknout do obchodu, támhle se projít s kočárem na náměstí… Jenže ještě víc mě láká (budu ošklivá) zbavit se tchýně a mít psychický klid a přírodu kolem sebe…
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
307
2.2.12 17:07

Vyrostla jsem v 20.-ti tis. městě, bydlela ve velkoměstě a teď žijeme cca 10 km od velkoměsta. Máme tu veškerou občanskou vybavenost - škola do devítky, školka, zdravotní středisko, lékárnu, tři sámošky…Na větší nákupy jezdíme do velkoměsta, ale v pohodě si nakoupím i tady. Ze začátku jsem si nemohla zvyknout, ale co máme mrňouse číslo 2 a staršího ve školce, začíná se mi tu čím dál víc líbit. Jezdí nám sem vlak i bus. Sice si lidi více „vidí do talíře“, ale ono je to někdy lepší než úplná anonymita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
2.2.12 17:07

S tou zahradou je to super - třeba dneska jsem skoro hodinu mohla nechat oba syny (6 a 3) na zahradě s „dálkovým“ dohledem :D .
I to kamarádství dětí mi tady na vsi přijde takové jiné (jsem z města).
Já jsem tu maximálně spokojená s poměrně idylickým životem na malé vsi s obč. vybaveností blízko většího města.

Edit - pracovně jsem pobývala tři měsíce v Praze. Bydlela jsem v podnájmu. Za tu dobu jsem shodila asi pět kilo, byla jsem nervózní, pořád unavená, ve stresu. Asi je to fakt o typech a já jsem vyloženě maloměstský nebo velkovesnický typ :lol: .

Příspěvek upraven 02.02.12 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
2.2.12 17:08

No zkusila jsem oboje ale ves mně ubíjí :lol: ale to asi záleží na typu člověka :nevim: to musíš vědět sama jestli to dáš nebo ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 17:11

Mikky: Kéž by to člověk věděl dopředu. :)
Mili: Když tak čtu Tvé příspěvky, napadá mě, že by nebylo špatné zjistit, jestli je ve vsi nějaká omladina, aby si měl náš prcek s kým hrát. Jen jsem koukala, že tam mají hasiče (i pro děti), takže se asi docela starají. Pak nějaké plesy, masopustní průvody… Můj manžel se zná se starostou a ten je prý taky fajn.

• Citovat
  • Upravit
27012
2.2.12 17:13

Bydlím v malém městě ale na vesnici byhc nikdy nešla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 17:15

Crystaů87: Z jakých důvodů? Chybělo by Ti něco konkrétního?
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
384
2.2.12 17:16
Anonymní píše:
Ahoj holky,
ráda bych věděla, jestli se některá z Vás ocitla z města na vesnici a zda toto rozhodnutí bylo šťastné či ne.
Já jsem původem z většího města, za manželem jsem se přestěhovala do menšího, kde bydlíme na okraji - trochu jako vesnice, ale do centra je to cca 30 minut pěšky. Ale bydlíme tu u manželových rodičů a z mnoha důvodů tu začíná být „těsno“.
Teď se nám v nabídce RK zalíbil domeček s krásnou zahradou, který se ale nachází v obci, která má jen kolem 200 obyvatel. Manžel bude mít spojení do práce lepší, než teď (i tak dojíždí), já horší a navíc přímo v obci není školka.
Kromě zahrady je jednoznačnou výhodou hlavně cena - za tu bychom dům ve městě nikdy nepořídili. Takže dilema je to obrovské - v tomto hlavně pro mě.
A jak jste na tom vy? Litovaly jste někdy?PS: Omlouvám se za anonym. Chodí sem někdy i členové rodiny, kteří ještě ani netuší, že máme v plánu „zmizet“.

Vy se máte. :mavam: Já pocházím z vesnice, nyní žiju ve velkééém městě :lol: a chceme zmizet na vesnici, jen co se naskytne možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
2.2.12 17:16
michaba83 píše:
Bydlím na vesnici 167 obyvatel. Nemáme obchod, školu, školku, nic jen hospodu a kostel. Do města to máme 15 minut autem. Neměnila bych :palec:

HA! Nás je 120 :mrgreen: A nemáme ani hospodu ani kostel. Ale obchod zase jo ;)
Neměnila bych za nic na světě, miluju to tady! Na tak malý počet obyvatel je tu hodně dětí, hodně dospělých v našem věku. no nemám si na co stěžovat.
Ale je pravda, že dvě auta jsou nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
2.2.12 17:18

Jé, tak zrovna hasiče starší syn miluje. Chodí od pěti na kroužek, zrovna se učí vázat uzly a jezdí taky na soutěže.
Ve školce je tu 54 dětí a ve škole (jen první stupeň) 50. Z toho většina je tady ze vsi. To byla jedna z hlavních podmínek - vrstevníci pro děti.

Příspěvek upraven 02.02.12 v 17:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
2.2.12 17:19

Tak ja pochazim z maleho mestecka a na dva roky jsem se prestehovala za muzem do Prahy.....des bes.Kdyz jsem videla, ze svagrova nemuze kluky samotny pustit ven si hrat a tak kluci chodi na desitky krouzku nebo sedi doma u telky…obcas vylet, nebo chata.....odmitla jsem mit deti v Praze,nastesti chlap s tim nemel problem. Ted uz bydlime na vesnici, mame rodinku a jsem maximalne spokojena…synovci k nam jezdi kazdy prazdniny,pac se tu muzou sami flakat po venku :-D Navic jsme tu za 2× tak velky byt se dvorkem dali pulku, co stal nas 3+1 v panelaku…takze jsme splatili skoro celou hypoteku:-) Za me bych nevahala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 17:28

Holky, moc děkuju za názory a těším se i na další. Každý mi pomáhá utvořit si vlastní obrázek. :-)
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1475
2.2.12 17:30
jjelena píše:
Bydlíme na vesnici 2 měsíce a zatím jsme nadšený, ale Kladno ( 70 tisíc obyvatel) je 2,5km, naše vesnice má 1900 obyvatel, je tu pošta, školka, škola, obchod, doktor a bůh ví co ještě. Původem jsme z Prahy. Na malou vesnici o 200 obyvatelích bych klidně šla, ale jen v případě, že mám město u nosu, jezdit třeba 20km na nákup a za aktivitama by mě fakt dost obtěžovalo.

Zřejmě bydlíme někde „vedle“ sebe…
Jinak já bych také neměnila,je tu vše co člověk potřebuje do města kousek a pro děti super…ale do nějaké zapadlé výsky nevím jestli bych šla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
2.2.12 17:32

ahojík tak já bydlela ve městě(sice jen 2roky ale stacilo to) a ted vesnice 150obyvatel nemame obchod skolku doktora jen hospodu ale nemenila bych :potlesk: do skolky to je kousek k doktoru taky zajedu do 10minut takze urcitě bych neměnila a prcek je nejštasnejsí dítě na světě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí