Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MišulaF Ahoj, prosím tě co ti dělal doktor za vyšetření?? Bral ti krev atd…
Mě dělal jen ultrazvuky a příteli spermio. Jinak krev mi nebral. Což mi na to že budem podstupovat druhé IUI přijde divný:-(
@valda55 My jsme nejdřív měli konzultaci, pak jsem byla cca asi na třech ultrazvucích a bral mi krev během MS (krevní a hormonální testy)…nám zase nedělal spermio, protože manžel dochází pravidelně k doktorovi na sexuologii do Ústí, takže měl výsledky od něho…Já moc nevím, jak to při IUI chodí, ale testy by podle mně dělat měli. Teda u prvního asi ne, ale u druhého podle mně jo… ![]()
Jj to asi jo, když jsem mu o teď řekla proč mi krev nebral tak to znělo jako když zapoměl, což mi připadá fakt divný.
Tak z naší strany je přítel v pořádku, ale já mám problém, mám na levém vaječníku endometrizu( dvě velké cysty ) takže ten levý je oslabený a nevytváří žádné folikuly. Naštěstí ten pravý je zatím ok tak do něj vkládám naději ![]()
@valda55 To by mi na Schmitze nesedělo, že by zapomněl
To já bych zase podle něj měla být úplně v pořádku, jak testy na krev i hormony tak ultrazvuky prý mám bez jakéhokoliv problému, ale manžel má špatné spermio (v pubertě měl úraz a přetočilo se mu varle), takže šance normálně počít mrňouse je asi půl procenta
. Takže nám v podstatě Schmitz řekl, že jsme ukázkový příklad pro ICSI…
@MišulaF Tak to vám určitě vyjde první pokus a bude vyhráno ![]()
Hlavní je že ty jsi v pořádku, oni už si tam tu jednu šťaastnou spermijku najdou a bude s toho krásné zdravé miminko ![]()
Já jdu na ultrazvuk zítra. Po stimulaci tam mám 7 folikul ale bohužel nadějně vypadá po včerejším ultrazvuku jen jedna. Tak jsem zvědavá co mi řekne zítra a v pondělí by jsme měli podstoupit to IUI.
@valda55 No to doufáme, že bude vyhráno
Ale radši počítáme, že to na první pokus vyjít nemusí
Ber to tak, že sice jenom jedna, ale určitě to bude ta nejlepší a nejsilnější ![]()
JJ snad ano, první IUI jsem podstoupila bez stimulace, vypadalo to dobře, ale bohužel na potvoru jsem ten den večer dostala chřipku a horečky, tak doktor říkal že se to nemuselo povést proto. Tak teď je druhé se stimulací a snad mě nic neporazí a bude to ok.
Ty jsi přímo z Teplic?
@valda55 JJ, přímo z Teplic z Šanova…tak se hlavně snaž aby jsi nenastydla, nebo někde něco nechytila…protože tohle aprílový počasí k tomu akorát tak vybízí. A jak u vás probíhá ta stimulace??
Pícháme injekce Merionalu do břicha od 3 dne menstruace. nejdřív to bylo obden a teď každý den. Takže cca 9 injekcí do doby IUI.
@valda55 Aha, já jsem právě nevěděla, jak se stimuluje před IUI, ale je to skoro stejný koukám…
JJ to by mělo být stejný. folikuly a vajíčka jsou potřeba při IUI i IVF.
Ahoj, tak sobotni ultrazvuk ukazal ze bohuzel na stimulaci jsem nezareagovala a foliky se nevyvinuly jak by meli tak doktor radeji iui odpiskal Tak jsme se s pritelem dohodli ze ted tomu nechama par mesicu vycistime si hlavu a pak pujdem rovnou do ivf. Snad uz tam sance bude vetsi.
@valda55 Ahojky, tak to mě mrzí
Ale jak sama říkáš, dejte si teď trošku pauzu…ono se tělo vyčistí jak psychicky, tak i fyzicky
A u IVF je zase šance třeba o trošku vyšší, takže neztrácejte naději ![]()
Asi to tak má být. Na jednu stranu mě to mrzí, ale na tu druhou jsem se tak nějak uklidnila. Moc bych od toho očekávala a ono by to stejně nevyšlo a byla bych zase zklamaná. Tak si říkám že IVF má větší šanci a že to prostě vyjde, musím začít myslet pozitivně ![]()
@valda55 Já už jsem jednou těhotná byla. S jiným partnerem, ale bohužel to v 12.tt samovolně skončilo. Vytvořil se mi hematom a váček se odloučil. A když mi to doktorka v nemocnici sdělovala řekla mi, že příroda si to takhle prostě vybere a ví proč…do teď tomu věřím a přijde mi to jako jediný normální vysvětlení. Protože kdybych měla myslet na to, jak je to strašně nespravedlivý, tak bych se asi zbláznila a stala by se ze mně „zapšklice“ a to nechci…Neříkám že já jsem teď psychicky úplně v pohodě, když vím co nás čeká a že ještě není ani jasný že to vůbec vyjde, ale snažím se být optimista…jednou to prostě vyjít musí ![]()