Štěně vykadilo červa - asi šrkavka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22756
12.4.12 11:46
@Ester13 píše:
Já zachránila štěně, tomu to lezlo horem dolem, ne všichni chovatelé natož pak množitelé jsou zodpovědní

Vím, že se to objevuje, taky mám vlastní zkušenost. Ale právě proto, že taky chováme, tak nechápu tu nezodpovědnost některých chovatelů, nebo spíš, jak píšeš, množitelů :zed: Já bych si to v životě nelajskla pustit z domu začervené štěně, brala bych to jako ostudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11486
12.4.12 11:47

štěně musíš odčervovat každé 3 týdny do pul roku,běž k vetovi,nebo ti umře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
12.4.12 11:49

no právě množitelé. mi sice měli v očkováku danou nálepku prý z odčervení, ale asi nějaký špatný. jo a taky měla nafouklý břicho. no asi bych ji delší dobu nepusinkovala. až po odčervení a následnému rozboru hovínek, zda se toho zbavila, a až pak bych ji opusinkovala. :) A pokud by jste to měli na zahradě, pochybuji že to přežije, pokud, teda štěně nesežere to infikovaný hovínko, tak bych asi důkladně poklidila, aby jste měli už klideček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
@Susanna píše:
Vím, že se to objevuje, taky mám vlastní zkušenost. Ale právě proto, že taky chováme, tak nechápu tu nezodpovědnost některých chovatelů, nebo spíš, jak píšeš, množitelů :zed: Já bych si to v životě nelajskla pustit z domu začervené štěně, brala bych to jako ostudu.

Přesně tak, mám to úplně stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Susanna píše:
A jinak by měla být od chovatele tak 3× odčervená, naposledy někdy v 6-7 týdnu a jestli jste ji někdě venku nenechali žrát nějaká hovínka (což asi ne) nebo nebyla v kontaktu s nějakým jiným začerveným psem, tak se divím, kde to tak malé štěně vzalo…

Brali jsme si ji v 6ti týdnech. Odčervená byla do té doby 2× odčervená, pak jsem s ní hnedka po asi 4 dnech doma byla u veta, protože měla cosi s čůráním, tak jsem se ho na to ptala a řekl mi, že až po očkování :zed: Takže to dám dneska. Jenom dotaz -za jak dlouho to poleze ven a jak dlouho to lozit ven bude? Jako jestli 2 kadění, 3, 5…? Jdu na 2 do práce, tak bych to chtěla dát nějak tak, aby u toho pak byl přítel (do 22h budu fuč, tak bych to nerada viděla :cert: ), ten to asi snese líp jak já…

Ještě by mě zajímalo, jestli jí to může „vylízt“ ze zadku samovolně, třeba když spí??? (blbej dotaz, vím, ale je to můj první pes)…

@Ester13 píše:
Jo, jinak nafouklé bříško bude plné škrkavek, až odčervíš, teprve to bude hnus fialovej Jinak pasta, nevím jakou máte, ale účinná je.

No ale vždyky jen pojídle…Nejvíc to bylo vidět když se překulila na záda - foto

A jak s tím přenosem na člověka? KDyby se stalo, jak proti tomu? Si mám taky koupit drontal? :D :twisted: (vtip, samozřejmě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
12.4.12 11:54

@Seizdra Dej to hned, vylezou hned maximálně už při druhém kadění, do večera by to mělo být OK, vidím, že děcko nemáte, vy byste to chytnout neměli, dejte si pár dní jako prevenci česnek a bude to OK, jen fakt vydezinfikuj podlahu a misky, za 3 týdny zopakuj odčervení a vem bobek na rozbor vetovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
12.4.12 11:55

Nase stene bylo odcerveny u veterinare, pak dostala dalsi tablety domu, jenze proste ji to asi nestacilo, zrala jak protrzena a porad byla hubena. Jednou ji nase mala sledovala a rikala ze ma v bobku hady :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Je to humac, ja jela do lekarny, maji tam nechci kecat 2-3tablety podle vahy psa je to teda drazsi, ale pomohlo to lip jak ty od veta. Oni pusobi tak ze to pes sezere a pak nejakym plynem uvnitr zazivaciho traktu zabije tyhle brebery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.12 11:56

moje bývalá tchyně mi vyprávěla, že když byla malá, tak její v té době pětiletý brácha šel venku u chalupy kakat a řval, že mu něco leze ze zadku a taky prý to mělo asi 10 cm a ona tomu musela pomoct a vytáhnout mu to. no strašný. můj syn měl jednou roupy a já po dvou dnech zjistila, že já taky. bylo mi hrozně. byly to takový malinký bílý nitky a svědělo to u konečníku. po nějakém růžovém sirupu to bylo hned pryč. každopádně nevím z čeho to bylo, ale mýt si ruce.

jinak přeju štěňátku, ať se z toho vylíže chuděrka.

• Citovat
  • Upravit
6569
12.4.12 11:57

Jinak štěňdo je úžasné :palec: Ale i vzhledem k tomu, že vám jej dali v 6ti týdnech, což je brzo, nevěřila bych tomu, že bylo odčervené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
12.4.12 12:04

Jdi s ní na veterinu, já jsem dostala pro naší Dafinu tabletky, co jsou pro kočky i psy, jen se rozlišuje váha, dokonce je to i na masivní začervení, to se pak podává tři dny po sobě, ale u štěňat a koťat opatrně, může je tím otrávit, takže radši se poradit s odborníkem. :think:
My odčervujem: kočku postelovou - nikdy nechodí ven ani není s ostatníma v kontaktu - 2× ročně pro sichr, dávám jí občas syrový maso.
Fenici dvouletou - radši každý 2 měsíce a střídám druhy tablet
Kočičinu venkovní - každý 6 týden, též střídáme druhy tablet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
12.4.12 12:11
@Ester13 píše:
Jinak štěňdo je úžasné :palec: Ale i vzhledem k tomu, že vám jej dali v 6ti týdnech, což je brzo, nevěřila bych tomu, že bylo odčervené.

Díky :) No hele vet nic neříkal, tak ten by to snad poznal, ne? :nevim: Co jsme byli na návštěvě u těch majitelů, tak měli čisto, pesany asi 3, a působili důvěryhodně.. i mi vysvětlovala, kolik a kdy se jí toho prášku má dát a kdy dávala naposleed..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
12.4.12 12:12
@Seizdra píše:
No ale vždyky jen pojídle…Nejvíc to bylo vidět když se překulila na záda - fotoA jak s tím přenosem na člověka? KDyby se stalo, jak proti tomu? Si mám taky koupit drontal? :D :twisted: (vtip, samozřejmě)

V 6 týdnech je docela brzo, to musela být úplně malinká. Záleži , jestli a jak ji odčervovali, když šla pryč v tomhle věku.
Ale je nádherná :mrgreen: Dej odčervení, ono to hned při dalších kakání vyleze a pak už se zase budete moc pusinkovat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
12.4.12 12:12

A může to vylízt samovolně? :nevim: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
12.4.12 12:14

Samovolně těžko, při kakání u velkého začervení ano. Hele neboj, bude to OK i když vím, jaký je to humáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
12.4.12 12:15
@Seizdra píše:
A může to vylízt samovolně? :nevim: :poblion:

Naší venkovní kočeně, lezla jednou škrkavka z pudelky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek