Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, je mi 13. Jsem z Prahy a studuji v Brně. Pochopitelně jsem na intru. Pojedu tam už po třetí, oba týdny se mi stýskalo. Myslíte, že to přejde a kdyžtak nějak poradit?
@Nelda_k píše:
Dobrý den, je mi 13. Jsem z Prahy a studuji v Brně. Pochopitelně jsem na intru. Pojedu tam už po třetí, oba týdny se mi stýskalo. Myslíte, že to přejde a kdyžtak nějak poradit?
copak studuješ
A proč jsi v tak mladém věku tak daleko? To nebyla žádná škola v Praze?
@pikola Ne. Studuji tanec a v Praze nebyla žádná dobrá škola
@Nelda_k píše:
v Praze není dobrá škola, jo. To se mi moc nezdá.
Buď to zvládneš, hecneš se, rychleji dospěješ a něčeho dosáhneš a nebo tě to přemůže, budeš brečet a vrátíš se do Prahy. Záleží to na tobě. Ale znám i dospělé, co se vzdali studia na univerzitách a super práce kvůli stesku. To je povahou. Najdi si něco, čím se zabavíš každou minutu - kurzy, knížky, hospody..
@mokkk píše:
Buď to zvládneš, hecneš se, rychleji dospěješ a něčeho dosáhneš a nebo tě to přemůže, budeš brečet a vrátíš se do Prahy. Záleží to na tobě. Ale znám i dospělé, co se vzdali studia na univerzitách a super práce kvůli stesku. To je povahou. Najdi si něco, čím se zabavíš každou minutu - kurzy, knížky, hospody..
Je jí 13 ![]()
Příspěvek upraven 30.09.23 v 17:42
@Nelda_k píše:
Ve 13 by se mi teda styskalo krute.
Chvili to vydrz a pak si vyhodnot, jestli to ma cenu nebo ne.
A zvazuj moznosti. Co bydlet radeji nekde v rodine s nekym? Nedalo by se na nekoho nakontaktovat treba pres tve zajmy apod? Nebo nejaka babicka, co hleda spolecnost?
Dneska jde pres net sehnat leccos.
A co jsi dělala předtím, jak tam můžeš jet potřetí, když je měsíc školy pryč. Je to celé nějaké divné.
Mám 13 leteho syna a být celý školní rok přes týden na intru by určitě nechtěl a ani já bych to v žádném případě nechtěla.
@mokkk píše:
Buď to zvládneš, hecneš se, rychleji dospěješ a něčeho dosáhneš a nebo tě to přemůže, budeš brečet a vrátíš se do Prahy. Záleží to na tobě. Ale znám i dospělé, co se vzdali studia na univerzitách a super práce kvůli stesku. To je povahou. Najdi si něco, čím se zabavíš každou minutu - kurzy, knížky,hospody..
Ve 13ti ![]()
@vokishka zřejmě potřetí jako třetí týden za sebou.
Zakladatelko na jaké škole se ve třinácti studuje tanec? Vždyť je to základní škola.
Pravděpodobně šestiletá konzervatoř, kam se jde ze sedmičky. Já jsem byla na intru od 14 let, ale tenkrát to bylo běžné a vzpomínám na to ráda.
Předpokládám ale, že jsi tam se stejně starými spolužačkami, ne? Pravděpodobně jsou na tom stejně, jako ty. Zkus se s někým skamarádit,
Jinak každé začátky jsou velmi těžké, teď už máš možnost volat často domů. A přinejhorším, můžou rodiče zkusit, jestli se něco neuvolnilo v Praze. Moc ti přeju ať to dobře dopadne.
@AnastazieB mam znamou, jejiz syn je na intru od 12ti kvuli fotbalu. Mohl denne dojizdet 40 km nebo jit na intr.
Mirenka Cechova krasne popisuje dospivani na intru v Baletkach. Ta byla na intru od 10ti let.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.