Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, je tu někdo, kdo se před těhotenstvím léčil se štitnou žlázou a když jste otěhotněly, tak vám doktorka upravila dávkování?
Doktorka mi upravila navýšení pouze o víkendu, což mi přijde divné, že je to nepravidelné. Pouze o víkendu beru vyšší dávku, přes týden ne.
Navyšovala vám doktorka dávku na každý den nebo někomu také stejně jen 2 následující dny po sobě vyšší dávku? ![]()
@courtneyy píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo se před těhotenstvím léčil se štitnou žlázou a když jste otěhotněly, tak vám doktorka upravila dávkování?
Doktorka mi upravila navýšení pouze o víkendu, což mi přijde divné, že je to nepravidelné. Pouze o víkendu beru vyšší dávku, přes týden ne.
Navyšovala vám doktorka dávku na každý den nebo někomu také stejně jen 2 následující dny po sobě vyšší dávku?
Po zjištění těhotenství jsem naklusla.na krev a z Letrox 50 mi to zvedl na 75. To mi už nechal i po porodu. Bude to 6 let.
Mně doktorka nenavýšila dávku vůbec, protože mi krev vyšla dobře. Půjdu tam za několik týdnů ještě jednou.
Jinak už jsem se setkala s tím, že se léky navyšují tímto způsobem, věř jí.
Taky mi zustala cele tehotenstvi stejna davka jako pred. Babicka treba taky mela takhle nepravidelne davkovani a ja mam uz leta davkovani 75 jeden den a dva dny 50
Taky mi dr. v těhotenství musela upravit dávku a pak po porodu taky. Jinak taky to neberu každý den ve stejné dávce, já mám třeba zase v pátek jinou dávku, prostě doktorka ti tu dávku nastaví přesně podle tvých krevních odběrů.
Díky všem za odpověď, doktorce věřím, jen mi to přišlo divné, tak jsem se chtěla ujistit, zda je to tak běžné ![]()
Je to dobře, davka se počítá na tyden. Taky beru jeden den v tydnu vyssi dávku než zbyle dny.
Příspěvek upraven 26.10.20 v 08:44
@courtneyy píše:
Díky všem za odpověď, doktorce věřím, jen mi to přišlo divné, tak jsem se chtěla ujistit, zda je to tak běžné
Ujistovat se na netu? Proboha. Příště se zeptej doktorky proč to tak je.
@debra.morgan píše:
Ujistovat se na netu? Proboha. Příště se zeptej doktorky proč to tak je.
Ale kuš, Emimiňačky ví přece vše a jsou chytrejší než doktoři ![]()
@Russet píše:
Ale kuš, Emimiňačky ví přece vše a jsou chytrejší než doktoři
Bych ty lidi liskala za takový myšlenkový pochody.
Taky jsem v tehotenstvi mela navysenou davku jen nektere dny. Taky mi to prislo zvlastni, takze te chapu, ze ses chtela jen zeptat, jestli to tak taky nekdo mel. Z neprijemnych komentaru si nic nedelej, nekdo proste potrebuje komentovat za kazdou cenu ![]()
@courtneyy buď bez obav, taky jsem to tak měla… Navýšení pouze v neděli.
No, ty prášky jsou třeba jen 50, 100 a 150. A pokud je tvá denní dávka třeba 120, tak to uděláš jak, budeš denně ty prášky půlit, čtvrtit, osminkovat? Ne, prostě si dáš čtyřikrát týdně stovku a třikrát stopade, ono se to průměruje a důležitá je dlohodobá hladina. které dny je v podstatě jedno, hlavně si to nějak dobře zapamatovat. A víkend se většině lidí pamatuje líp než třeba pondělí a čtvrtek. A ano, navyšování během těhotenstí je běžné. A ne, nemělo by být běžné ptát se místo lékaře na emiminu.