Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KalamityJohn Díky za info. Trochu podobný jako měl náš děda dvoje „dveře“, což byl rám a síť do okna v létě kvůli mouchám. ![]()
A ty domy…ano, bylo to vidět i v Monkovi (jestli znáš), v tom dílu, jak rozvrtával ten chlapík (vrah) celý dům a hledal ve „zdech“ prachy.
Ještě na něco jsem se chtěla…jen si teď nevzpomenu. Tak příště.
Kdykoliv ![]()
Monks jsme vykoukali celýho. To byl dobrej seriál.
Náš dům měl zadní dveře půlenÿ vodorovně. To se na jihu dělalo a viděl jsem to i na Moravě.
@KalamityJohn píše: Více
Něco jako stájové dveře nebo pro psy a tak, že?
A „omylem“ se stalo i v přátelích. ![]()
Monk teď u nás v TV zrovna běží (před obědem „novější“ díly, a za 15min. ty díly s Sharonou, dva díly za sebou), koukám na to pořád dokola.
Ještě jsi v Česku?
@Žirafa 69 píše: Více
Přesně. Aby se dalo větrat a přitom do baráku nelezla hrabavá hydina ![]()
Do příštího pátku
V sobotu jsme to s mámou brali v klidu. Odpoledne procházka na Žižka berg, našli jsme skvělou novou kavárnu a máma cestou ztratila šálu.
V neděli ráno jsem šálu našel na lavičce a pokračoval do ulice Cimburkovy a Dalimilovy. V Cimburkové bydlel Franta Bidlo, největší žižkovský detektiv a v Dalimilově měla krám a mandl paní Tykačová.
U Rudolfina mne obklopila skupina italských dam a chtěly vědět, kde najdou Karlův most. Na telefonu měli fotku kříže z mostu s ruským komentářem. Ukázal jsem jim Karlův most z Mánesova mostu a byl zvěčněn v selfie s nejkrásnější italkou.
U Jakuba, na varhanním koncertĕ se za mne nasáčkovala rodina s malými dětmi a babička celý koncert těm prckům komentovala jak Gabo Zelenaj. ![]()
V pátek jsem se přesunul zpět do Virginie. V letadle z Prahy do Amsterodamu byla skupina dam v nejlepších letech. Smály se na celé kolo a vůbec se chovaly rozjíveně. Porozuměl jsem, že jsou na cestě do Peru na hřebenovou tůru či něco na ten způsob. Seděly ode mne přes uličku a musel je slyšet i pilot. Navíc se našel playboy středního věku, profesí hasič od Nymburka, který s nimí začal flirtovat. Let trval hodinu a patnáct minut a byl nekonečný.
Kulturní poznámka:
V letadle už koukám jen na kreslené filmy, většinu jich znám. Tentokrát Cars, Incredibles a Toy Story.
A v neděli jsem viděl film Jan Žižka, to je taková pejčovina. Nejblbější film dosud nebyl natočen, ale filmaři se snaží seč mohou. Aspoň vím, že cep je anglicky flail.
Zážitek, kterej ještě furt nechápu. Nejpravděpodobnější důvod toho co se stalo je nabíledni, ale zas si připadám jako deb1l.
Vytáh jsem sajtkáru, dohustil gumy a tlumič u třetího kola a radostně vyrazil jarní sobotou. Motor táhnul jak zubačka, foukalo na mne a můj zimní absťák - v lednu ani v únoru se nedalo, zažili jsme na Virginii neobvyklý mráz a sníh - se pomalu rozplýval.
Po asi patnácti mílích se mi rozsvítila kontrolka tlaku oleje. To znamená, že tlak je míň než 7psi. Mrknu na tlakoměr, co mám u pravý boty a taky ukazuje nulu. Zajedu k chodníku a z olejové nádrže vytejká poslední olej a dělá louži pod motorkou. Ztratil jsem vypouštěcí šroub, zřejmě jsem ho málo - deb1l
- utáhnul a bez něj to jaksi nejde.
Tak jsem ve farmářském obchodě koupil obyčejný šroub M12×1.5, gallon oleje a taky oil spill absorbent. Olej jsem doplnil, následky zlikvidoval a dal si dalších třicet mil wind therapy.
Hele, přijdeš mi strašně vtipnej
nechceš psát povídky? ![]()
@Emka135 píše: Více
Díky ![]()
Nechci, hlavně proto, že jsem línej. Navíc to mám doma, manželka napsala dvě knížky o Otzim a je to strašná drbačka, něco napsat a vydat.
Celou neděli jsem cestoval z Virginie do Detroitu. Home office (prison) mohu vykonávat odkudkoliv v USA a tak mám v plánu strávit týden u nejstarší dcery, protože má začátkem dubna narozeniny. Detroit je od nás asi 600 mil.
Při té příležitosti jsem jí dovezl sněhovou frézu, měla jí u nás tak tři roky, byl to vánoční dárek. Nic tak nepotěší srdce mladé ženy jako něco se spalovacím motorem. ![]()
Cestoval jsem pomalu, vyhejbal se placeným dálnicím a zastavoval podle uvážení kde se mi líbilo. U jezera Erie jsem si dal delší pauzu, protáhnul nohy a zdřímnul si na lavičce. Celkově jsem si to užil, časné jaro je v Americe krásné.
V sobotu měli dceřiny barzojky závody v Ohiu, příjemně strávený den s pejskaři v lokálním UAW parku. UAW je United Auto Workers. takový ROH
Středisko má hřiště, velkou louku a klubovní dům. Počasí prorokovali škaredý, ale vydrželo do konce závodů a až pak přišla ohromná bouřka a varování před tornádem a podobné radosti extrémního počasí.
V neděli byl druhý den závodů, ale já jsem se v neděli vracel do Virginie. doma byli na Velikonoce druhé dvě děti a tak jsem si musel ponáhlit, abych je ještě stihnul. Vždycky jsem si přál, aby naše děti žili tak hodinu, dvě cesty od nás, ale nějak se to nepodařilo.
Týden v Detroitu byl fajn, ale rozhodně mi nebudou chybět ty příšerné, betonové tankodromy, které stát Michigan považuje za silnice a dálnice. S dcerou jsme byli na večeři v La Supreme, což je vyhlášená francouzská restaurace v centru Detroitu a také jsme objevovali Belle Isle, což je ostrov mezi USA a Kanadou. Je odtud hezký pohled na centrum Detroitu.
parada ty zavody
A co jste si dali v te vyhlasene retauraci?
@Venetia píše: Více
Barzoj je rychlý, ale greyhounds jsou žíznivý čáry. Jedna chovatelka tam měla Farao a pak tam byl celá skupina vipetů. Mám fotky ve velkým foťáku, ale musím je napřed přebrat.
Taky malí teriéři a sheltie, je to hodně smíšený.
K jídlu escargots jako předkrm a já pak francouzskou omeletu a ona pařížské gnoci a lemon tart.
Praha 10? Já vyrost na kopci - tam co je Husův sbor a Vinohradská vodárna.
tamtudy jezdim tramvaji, nekdy jdu i pesky..tram c.16 ![]()