Stojan na vodu, pokec o tom, jaký byl víkend a tak vůbec.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39861
2.3.26 18:58

@KalamityJohn Díky za info. Trochu podobný jako měl náš děda dvoje „dveře“, což byl rám a síť do okna v létě kvůli mouchám. ;)

A ty domy…ano, bylo to vidět i v Monkovi (jestli znáš), v tom dílu, jak rozvrtával ten chlapík (vrah) celý dům a hledal ve „zdech“ prachy.

Ještě na něco jsem se chtěla…jen si teď nevzpomenu. Tak příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
2.3.26 19:16

@Žirafa 69

Kdykoliv :)

Monks jsme vykoukali celýho. To byl dobrej seriál.

Náš dům měl zadní dveře půlenÿ vodorovně. To se na jihu dělalo a viděl jsem to i na Moravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39861
2.3.26 19:49
@KalamityJohn píše: Více

Něco jako stájové dveře nebo pro psy a tak, že?
A „omylem“ se stalo i v přátelích. ;)

Monk teď u nás v TV zrovna běží (před obědem „novější“ díly, a za 15min. ty díly s Sharonou, dva díly za sebou), koukám na to pořád dokola.
Ještě jsi v Česku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
2.3.26 20:01
@Žirafa 69 píše: Více

Přesně. Aby se dalo větrat a přitom do baráku nelezla hrabavá hydina :)

Do příštího pátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
8.3.26 20:17

V sobotu jsme to s mámou brali v klidu. Odpoledne procházka na Žižka berg, našli jsme skvělou novou kavárnu a máma cestou ztratila šálu.

V neděli ráno jsem šálu našel na lavičce a pokračoval do ulice Cimburkovy a Dalimilovy. V Cimburkové bydlel Franta Bidlo, největší žižkovský detektiv a v Dalimilově měla krám a mandl paní Tykačová.

U Rudolfina mne obklopila skupina italských dam a chtěly vědět, kde najdou Karlův most. Na telefonu měli fotku kříže z mostu s ruským komentářem. Ukázal jsem jim Karlův most z Mánesova mostu a byl zvěčněn v selfie s nejkrásnější italkou.

U Jakuba, na varhanním koncertĕ se za mne nasáčkovala rodina s malými dětmi a babička celý koncert těm prckům komentovala jak Gabo Zelenaj. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
17.3.26 18:50

V pátek jsem se přesunul zpět do Virginie. V letadle z Prahy do Amsterodamu byla skupina dam v nejlepších letech. Smály se na celé kolo a vůbec se chovaly rozjíveně. Porozuměl jsem, že jsou na cestě do Peru na hřebenovou tůru či něco na ten způsob. Seděly ode mne přes uličku a musel je slyšet i pilot. Navíc se našel playboy středního věku, profesí hasič od Nymburka, který s nimí začal flirtovat. Let trval hodinu a patnáct minut a byl nekonečný.

Kulturní poznámka:

V letadle už koukám jen na kreslené filmy, většinu jich znám. Tentokrát Cars, Incredibles a Toy Story.

A v neděli jsem viděl film Jan Žižka, to je taková pejčovina. Nejblbější film dosud nebyl natočen, ale filmaři se snaží seč mohou. Aspoň vím, že cep je anglicky flail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
26.3.26 19:05

Zážitek, kterej ještě furt nechápu. Nejpravděpodobnější důvod toho co se stalo je nabíledni, ale zas si připadám jako deb1l.

Vytáh jsem sajtkáru, dohustil gumy a tlumič u třetího kola a radostně vyrazil jarní sobotou. Motor táhnul jak zubačka, foukalo na mne a můj zimní absťák - v lednu ani v únoru se nedalo, zažili jsme na Virginii neobvyklý mráz a sníh - se pomalu rozplýval.

Po asi patnácti mílích se mi rozsvítila kontrolka tlaku oleje. To znamená, že tlak je míň než 7psi. Mrknu na tlakoměr, co mám u pravý boty a taky ukazuje nulu. Zajedu k chodníku a z olejové nádrže vytejká poslední olej a dělá louži pod motorkou. Ztratil jsem vypouštěcí šroub, zřejmě jsem ho málo - deb1l :zed: - utáhnul a bez něj to jaksi nejde.

Tak jsem ve farmářském obchodě koupil obyčejný šroub M12×1.5, gallon oleje a taky oil spill absorbent. Olej jsem doplnil, následky zlikvidoval a dal si dalších třicet mil wind therapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
27.3.26 17:22

Hele, přijdeš mi strašně vtipnej :P nechceš psát povídky? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
27.3.26 18:06
@Emka135 píše: Více

Díky :kytka:

Nechci, hlavně proto, že jsem línej. Navíc to mám doma, manželka napsala dvě knížky o Otzim a je to strašná drbačka, něco napsat a vydat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
31.3.26 18:58

Celou neděli jsem cestoval z Virginie do Detroitu. Home office (prison) mohu vykonávat odkudkoliv v USA a tak mám v plánu strávit týden u nejstarší dcery, protože má začátkem dubna narozeniny. Detroit je od nás asi 600 mil.

Při té příležitosti jsem jí dovezl sněhovou frézu, měla jí u nás tak tři roky, byl to vánoční dárek. Nic tak nepotěší srdce mladé ženy jako něco se spalovacím motorem. :mrgreen:

Cestoval jsem pomalu, vyhejbal se placeným dálnicím a zastavoval podle uvážení kde se mi líbilo. U jezera Erie jsem si dal delší pauzu, protáhnul nohy a zdřímnul si na lavičce. Celkově jsem si to užil, časné jaro je v Americe krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
9.4.26 13:46

V sobotu měli dceřiny barzojky závody v Ohiu, příjemně strávený den s pejskaři v lokálním UAW parku. UAW je United Auto Workers. takový ROH :mrgreen: Středisko má hřiště, velkou louku a klubovní dům. Počasí prorokovali škaredý, ale vydrželo do konce závodů a až pak přišla ohromná bouřka a varování před tornádem a podobné radosti extrémního počasí.

V neděli byl druhý den závodů, ale já jsem se v neděli vracel do Virginie. doma byli na Velikonoce druhé dvě děti a tak jsem si musel ponáhlit, abych je ještě stihnul. Vždycky jsem si přál, aby naše děti žili tak hodinu, dvě cesty od nás, ale nějak se to nepodařilo.

Týden v Detroitu byl fajn, ale rozhodně mi nebudou chybět ty příšerné, betonové tankodromy, které stát Michigan považuje za silnice a dálnice. S dcerou jsme byli na večeři v La Supreme, což je vyhlášená francouzská restaurace v centru Detroitu a také jsme objevovali Belle Isle, což je ostrov mezi USA a Kanadou. Je odtud hezký pohled na centrum Detroitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107115
9.4.26 14:02

parada ty zavody
A co jste si dali v te vyhlasene retauraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
9.4.26 15:22
@Venetia píše: Více

Barzoj je rychlý, ale greyhounds jsou žíznivý čáry. Jedna chovatelka tam měla Farao a pak tam byl celá skupina vipetů. Mám fotky ve velkým foťáku, ale musím je napřed přebrat.
Taky malí teriéři a sheltie, je to hodně smíšený.

K jídlu escargots jako předkrm a já pak francouzskou omeletu a ona pařížské gnoci a lemon tart.

https://www.lesupremedetroit.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
9.4.26 15:45

@Venetia

Praha 10? Já vyrost na kopci - tam co je Husův sbor a Vinohradská vodárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107115
9.4.26 16:15

tamtudy jezdim tramvaji, nekdy jdu i pesky..tram c.16 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...