Stojí to za ty peníze?

18.6.23 19:59

Stojí to za ty peníze?

Ahoj, začala jsem chodit na brigádu jako servírka v jednom rodinném penzionu.
Moje pracovní doba začíná od 10:00 do 21:00, vyplácí mi 1200 Kč každý odpracovaný den, tak by mě zajímal váš názor, jestli tato částka je v pohodě nebo je to málo. Práce je dost náročná, není šance se zastavit. Kdo pracoval na téhle pozici mi určitě rozumí, mám možnost přejít na HPP tak nevím jestli to za ty peníze stojí, prosím vás názor děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35908
18.6.23 20:08
@krystinka993 píše:
Ahoj, začala jsem chodit na brigádu jako servírka v jednom rodinném penzionu.
Moje pracovní doba začíná od 10:00 do 21:00, vyplácí mi 1200 Kč každý odpracovaný den, tak by mě zajímal váš názor, jestli tato částka je v pohodě nebo je to málo. Práce je dost náročná, není šance se zastavit. Kdo pracoval na téhle pozici mi určitě rozumí, mám možnost přejít na HPP tak nevím jestli to za ty peníze stojí, prosím vás názor děkuji

Tak záleží co máš za další možnosti. Pořád lepší než nic. Když budeš šikovná tak si můžeš vydělat ještě hodně na spropitném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.23 20:11

@JancaS84 zapomněla jsem zmínit, že spropitné si nechává podnik a brigádníkům z toho nic nedají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
18.6.23 20:16

To je tak 110 Kč/h? Já když měla brigádu za 130 Kč/h tak můj muž řekl, že za to by ani nevstal z postele.

Takže opravdu záleží jestli máš i jinou možnost.

Zvlášť, pokud ani nedostaneš nic ze spropitného. 11 hodin na nohách, s tím, že se nezastavíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
@krystinka993 píše:
@JancaS84 zapomněla jsem zmínit, že spropitné si nechává podnik a brigádníkům z toho nic nedají

No pěkně.
Platí ti minimálku (je to ca 104 Kč/hod) a nestojíš je ani korunu navíc a k tomu si nechávají dýška.

To máš jako jediné zaměstnání, nebo jsi studentka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792

A to je čistého nebo hrubého? Kdo za tebe platí odvody? Kolik celkem si vyděláš, neměla bys to danit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
18.6.23 20:17

No mně se to zdá dost málo…a že si spropitné nechává podnik je hnus…to jsem teda ještě neslyšela…děláš za pár korun a oni si nechají spropitné? Tam bych teda nebyla…za ty peníze to fakt nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
18.6.23 20:24

To jako že dostáváš minimální mzdu a ještě na ruku, tzn. že za tebe neplatí odvody? Tak to je fakt bída a za tu dřinu to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.23 20:25

@Sisika9 dokončila jsem školu, jsem vyučená servírka, momentálně jsem na ÚP a dotoho jsem si našla alespoň brigádu, protože chci pokračovat ve studiu dálkově a ušetřit nějaké peníze na školné, abych jednou mohla dělat něco co by mě bavilo a dobré peníze atd.
Tenhle podnik mi ani nedal smlouvu, brigádníci co tam pracují jí také nemají, a když jsem se zeptala jestli mi ji dají kvůli UP, protože můžu jen na DPČ, tak neměli problém, ale zatím ji nemám.

Jak je to s odvody to nevím, mě vždy vyplatí po práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
18.6.23 20:27

Mě se to zda málo, to je tak 110kc na hodinu, za to bych se teda asi ani nenamahala :nevim: jeste kdyby mi ani nedali dyska. Jako v gastru se třeba počítá s menším platem, protože lecos nazenes těmi dyska, ale tohle je slušný obirani. Ale pokud nemáš nic lepšího, tak asi lepší jak sedět na pracaku no. Hledala bych něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.23 20:27

@KeckaJ právě že bydlím v malém městě, tady se práce těžko shání, tak dojíždím jen asi 10 min od domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
18.6.23 20:29

@krystinka993 Je to levota. Už jen to, že ti nedají ani blbý papír o dohodě. Neplatí za tebe nic, tobě platí minimum co musí. A ještě ti seberou dýško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
18.6.23 20:32

@krystinka993 Chápu, taky jsem z malýho města. I brigáda se blbě hledá, většinou právě za nula nula houby a ještě by tě sedřeli z kůže.

Ale právě proto si na tyhle podnikatele už dávám pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat