Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Stokke Scoot?
Přidejte zkušenost s Stokke Scootmofiz píše:
no já ho viděla na živo a teda dítě chudák.. uvažovaly jste kdyby ze sportáku dítko spadlo? Což se stává dost často? Třeba by mne též zajímalo, jak si tam samo vleze dvouleté dítě.. kde má nějaké pohodlí na spaní atd.. já bych do něj tedy nešla
proc by melo padat??,ten sportak se da nastavit vyskove ze muze byt i nizko oproti ty hluboky korbe..a asi bych i ozelela ze si tam ditko nevyleze samo..me se zase libi sportaky co jdou polozit cely aby dite slo do lehu..ael jako zase ta veliksot no neveim nevim ael kamaradky dcera je na fotce v roce a mista ma kolem sebe jeste hafo…
kam2 píše:
Tak z tohoto kočárku jsem taky paf. Čekáme taky v srpnu a dost o něm uvažuji. Četla jsem dost diskusí a recenzí a maminky co mají většinou chválí. Není pravda, že je „mezi nožičkama“ tyč. Kočárek se dá otočit i ve směru jízdy.Taky jedna maminka povídala, že s ním jela ve 30cm sněhu a projela dobře. A to samé na lesní pěšině. Žádná katastrofa. Říkám si do srpna času dost, ještě to pořeším a budu sledovat inzeráty, ale u mě to je favorit. Hlavně se mi líbí jak jsou mimča dost vysoko a nemusí se k nim ohýbat. Za měa cena je taky krásná. Mám možnost ho koupit v červené za 14tis. ale uvidíme. Teď od 10.-13. je v Brně veletrh pro dítě, tak třeba si tam vyberu něco jiného. Uvidíme..
kam2 píše:
tady je jedno moc pěkné video ke kočárku.http://www.youtube.com/watch?…
diky..jo jeste jsem chtela naspat ze ta vyska ja super protoze ja mam 180 cm a manzel 185 takze koukam po vyssich kocarcich
AliceP píše:Teladradora píše:tak to jsi asi prvni na emiminu komu se libi:)) no ona ma prave cervenej a na vymenu barevnou strisku dam odkaz na bazar kde jsem nasla uplne stejnej…ja nejsem z prahy ael kocarek je kupovanej v babyparku pred rokem..ja bydlim u karlovych varu na vesnici ale to neznamena ze tu hodlam jezdit s kocarem po lesnich cestach a vymolama..pekne po chodniku jako jsou i v praze:DD ja jsem se do nej uplne zamilovala..to chapes:))a kdyz mam tu moznost za takovou cenu ho koupit tak jsem poblaznena:))a myslim ze i za tu samou cenu by se dal prodat jednou nebo aspon za 10 urcite
Tak Stokke kočárek je nááádhernej![]()
, je to pro mě srdcovka, taky jsem ho hrozně chtěla…byla jsem se na něj koukat na Zličíně v Babyparku…je to totální designovka, nevím, odkud jsi…kdybych byla pražská maminka a neřešila finance, tak bych si ho pořídila jako druhej kočár a machrovala s nim v Café Savoy s kamarádkama
. Je krásnej a nepřehlédnutelnej, nakonec nám vadilo to, že mimčo nemůže dát ty nožičky k sobě, je tam to přepažení kvůli konstrukci a to teda nechápu, jak to mimčo dělá, musí to pro něj být nepohodlný…ale nejlepší by bylo, kdyby sem napsala nějaká maminka, co ho má, jak je s ním spokojená v praxi. Sporťák nevím, jak je pohodlnej, ale ten je teda fakt nááádhernej
![]()
.
No, cena to je za Stokke moc dobrá, tak se na něj určitě dojdi podívat na živo…je to podle mě nejhezčí kočárek, já hezčí nikdy neviděla, ale kvůli pohodlí pro mimčo jsem ho nekoupila…nakonec jsme vzali Quinny Buzz. No, jestli má kamarádka červenej, nebo krémovej, tak bych si ho jako druhej vzala hneeeed
…bydlím skoro na poli, takže bych ho asi tak neužila, ale měla bych z něj hrooooznou radoooost
. Tak pak písni, jestli jsi ho vzala, popř. sem dej fotku, jakej má…my ti ho budeme tiše závidět
![]()
. Hodně štěstí s miminkem
Tak to bydlíme kousek od sebe
…jestli se někdy třeba potkáme ve Varyádě, tak se na Tebe vrhnu a budu slintat
. Musím Ti říct, že jsem si ho nekoupila jen rozumově, ale v hloubi duše toho pořád občas lituju…náš kočár je teda úúúžasnej, jsem NAPROSTOOOO spokojená a sporťák má naprosto skvělej (to je ten Quinny Buzz 3, je lehounkej, skvěle skladnej, lehce skládatelnej…a fakt hezkej)…ale Stokke je prostě masírka…já Tě úplně chápu…jen bych na něj fakt radši jukla ve skutečnosti, ale kamarádka Ti ho určitě ráda předvede, uvidíš, jak ta korba a nožičky…a nejdýl jezdí dítě pak ve sporťáku
. Je prostě náeherneeeej ![]()
Tě naláááákáááám na zimuuuuu
tohle se mi ttaaaaak moc líbí, bych se z toho po… ![]()
No, kočárek asi opravdu tak někam na kafíčko a nákupních center.-)
fakt??no tak treba se tam nekdy potkame:)) no prave dite jezdi nejdyl ve sporatku a tenhle mi prijde malej ale aach je to stejen krasa..no a tou kozesinkou jsi mi uplne vyrazila dech:DD to musim taky mit:))moje ditko bude celou prvni zimu v hluboky a dalsi zimu uz mu bude rok a dva mesice tkaze nevim jeslti se tam pak vejde ![]()
Teladradora píše:
Tě naláááákáááám na zimuuuuu
tohle se mi ttaaaaak moc líbí, bych se z toho po… ![]()
Jo tak u toho taky slintám
někde jsem k tomu viděla i rukavice na madlo ![]()
Ja o nem taky nic nevim (za me - je to skutecny osklivacek), ale jezdi s nim u nas pani (centrum Prahy). Videla jsem ji jet z obrubniku dolu tak, ze sjela prednima koleckama dolu, pak sama sestoupila jakoby po strane kocarku dolu, kocarek vzala nejak ze strany, a sundala ho dolu na silnici a jela dal
. Ale treba to neumi, nevim.
(btw - prohledla jsem si to video -. Ten je tak hroznej
, ja uz mlcim, ale obzvlast ve sportakove uprava je na nej katastrofalni pohled).
Mne se taky libi designove kocarky, ale tohle je na me moc. Ja bych ho snad ani nenazvala kocarkem, ale nejakym vozikem ![]()
Kazdopadne, jestli si ho nekdo koupi, preju at mu dobre slouzi ![]()
Jo jeste bych dodala, ze bydlim v Pze, ale vubec ho nepotkavam. A to lezu po meste dost.
Tak treba jezdi na vesnicich ![]()
kam2 píše:Jo tak u toho taky slintám
Teladradora píše:
Tě naláááákáááám na zimuuuuutohle se mi ttaaaaak moc líbí, bych se z toho po…
http://www.mothercare.com/…t/B0042K6QFM?…
Když klikneš na ty obrázky vpravo, tak ten spodní je právě i s těma rukávníkama…prodávají to celý jako potah na sporťák
. Příští zimu už budete určitě jezdit ve sporťákuuuu
. Jo, ukazovla jsem tuhle zimní verzi manžovi a ten říkal…to bych ani nemohl chodit normálně oblíkanej, k takovýmu kočárku bych se musel i oblíkat, aby se to hodilo. Jo, a jinak - on i výrobce Stokke uvádí, že je to kočárek vhodný zejména do obchoďáků a kaváren
…ale faaakt krásnej. Takže jako druhej bych ho brala hned, budete s nim fešandy
. Za 14000,–Kč, jestli je jen rok starej, je to skvělý…doporučte mi taky nějakou kamarádku, já žádnou kolem nemám a na netu byly jen samý starý
. Jo, a prý má nějakou speciální úpravu pro jízdu po pláži, to se bude hodit
![]()
Ahoj AliceP, tak snad ti pomohu s rozhodováním /založila jsem diskuzi I love Stokke/. Mám ho od začátku a neměnila bych. Rozhodovala jsem se mezi ním a Bugaboo, ale zvítězila výška a lehoulinké ovládání kočárku 1 rukou. Ale popořádku.
V korbičce dcera byla cca do 7 měsíců, pak šla do sporťáku. Nánožník jsme nepoužívali do jejích 14 měsíců, tak se mne často lidé ptali, zda je to autosedačka
Sporťák se dá polohovat až do polohy na spaní, ve které se krásně vyspí i teď (1,5 roku). Dcera je srpnová 09, v zimě s ní jezdíme na hory, kde kočárek běžně používám. Stejně jako v Praze na kostkách, kde jezdí naprosto normálně, dokonce se stane, že jednou rukou telefonuji a absolutně bez problémů s ním manévruji, sjíždím z chodníků. Není pravdou, že je to kočárek jen na rovný povrch. To ti vždy řekne někdo, kdo s ním nikdy nejezdil. Schválně ho takovým lidem půjčuji, ať si to zkusí a pak se mi nestane, že tuto „zkušenost“ vykládají dál. MÁM srovnání s jinými kočárky svých kamarádek a musím říct, že dcera byla např. v kavárně u stolečku spokojená, že mě měla ve své úrovni naopak od ostatních dětí, které sedí v kočárku utopené pod stolečkem a nemají rozhled. V restauraci jsme nikdy nepotřebovali židličku, aby dcera mohla s námi plnohodnotně jíst. Nemusela jsem se milionkrát ohýbat, když ji vyapdnul dudlík, když ještě byla v korbičce. Fusak používáme ještě teď, takže když si ho pořídíš, máš ho už od miminka na hodně dlouhou dobu. Batůžek je naprosto dokonalý, používala jsem místo kabelky. Velkou tašku na podstavci používám jako nákupní tašku, vejde se tam vše z DM drogerie ![]()
A jak jsme na tom teď? Nepořizuji golfky, nejsou potřeba, kočár má nosnost 90kg, doživotní záruka na rám. Odendala jsem madlo a malou do něj pohodlně dám, připnu ji pásy (jako v každém kočárku, každá maminka) a drandíme si Staroměstkým náměstím, v ZOO vidí vše, co se děje za plotem /ne jako ostatní děti, které vidí jen ten plot/ a jsme spokojené. A přítel a babičky? Všichni šťastní, že kočárk nemá nízko rukojeť a s malou si může povídat téměř z očí do očí. Takže tolik má OSOBNÍ zkušenost ![]()
Kasyjopeo,
teda, teď jsem i já celá nalákaná…
potřebuju nějakou booohatou maminku, kterou už Stokke po krátké době omrzel a střelí mi ho ![]()
Telad… A to nemluvím o tom, že jak korbička, tak sporťák se dají snižit na té tyči a i tyč se dá snižit, takže když si sedáš ke stolu, tak tyč dáš na minimální úroveň a kočárek pohodlně zasuneš ke stolečku. A v obchodních domech? v těch pidi krámcích a pidi uličkách? nádherně projedete všude i tím nejmenším výtahem vyjedete /opět osobní zkušenost/. Teď si ho pořídila má kamarádka a brácha
prostě když ho MILUJEŠ není co řešit
A ta zimní úprava?? Nádhera. A na léto se těším na letní verzi
![]()
mofiz píše:
no já ho viděla na živo a teda dítě chudák.. uvažovaly jste kdyby ze sportáku dítko spadlo? Což se stává dost často? Třeba by mne též zajímalo, jak si tam samo vleze dvouleté dítě.. kde má nějaké pohodlí na spaní atd.. já bych do něj tedy nešla
Dcera nám z něj nikdy nespadla! Nevidím důvod proč by padala, když má popruhy
A jak si do něj samo vleze? TAk že snížíš jednoduchým pohybem sedačku a ono si krásně naskočí
Takže z vysokého kočárku máš rázem GOLFKY. ![]()
kasyjopea píše:
Ahoj AliceP, tak snad ti pomohu s rozhodováním /založila jsem diskuzi I love Stokke/. Mám ho od začátku a neměnila bych. Rozhodovala jsem se mezi ním a Bugaboo, ale zvítězila výška a lehoulinké ovládání kočárku 1 rukou. Ale popořádku.
V korbičce dcera byla cca do 7 měsíců, pak šla do sporťáku. Nánožník jsme nepoužívali do jejích 14 měsíců, tak se mne často lidé ptali, zda je to autosedačkaSporťák se dá polohovat až do polohy na spaní, ve které se krásně vyspí i teď (1,5 roku). Dcera je srpnová 09, v zimě s ní jezdíme na hory, kde kočárek běžně používám. Stejně jako v Praze na kostkách, kde jezdí naprosto normálně, dokonce se stane, že jednou rukou telefonuji a absolutně bez problémů s ním manévruji, sjíždím z chodníků. Není pravdou, že je to kočárek jen na rovný povrch. To ti vždy řekne někdo, kdo s ním nikdy nejezdil. Schválně ho takovým lidem půjčuji, ať si to zkusí a pak se mi nestane, že tuto „zkušenost“ vykládají dál. MÁM srovnání s jinými kočárky svých kamarádek a musím říct, že dcera byla např. v kavárně u stolečku spokojená, že mě měla ve své úrovni naopak od ostatních dětí, které sedí v kočárku utopené pod stolečkem a nemají rozhled. V restauraci jsme nikdy nepotřebovali židličku, aby dcera mohla s námi plnohodnotně jíst. Nemusela jsem se milionkrát ohýbat, když ji vyapdnul dudlík, když ještě byla v korbičce. Fusak používáme ještě teď, takže když si ho pořídíš, máš ho už od miminka na hodně dlouhou dobu. Batůžek je naprosto dokonalý, používala jsem místo kabelky. Velkou tašku na podstavci používám jako nákupní tašku, vejde se tam vše z DM drogerie
A jak jsme na tom teď? Nepořizuji golfky, nejsou potřeba, kočár má nosnost 90kg, doživotní záruka na rám. Odendala jsem madlo a malou do něj pohodlně dám, připnu ji pásy (jako v každém kočárku, každá maminka) a drandíme si Staroměstkým náměstím, v ZOO vidí vše, co se děje za plotem /ne jako ostatní děti, které vidí jen ten plot/ a jsme spokojené. A přítel a babičky? Všichni šťastní, že kočárk nemá nízko rukojeť a s malou si může povídat téměř z očí do očí. Takže tolik má OSOBNÍ zkušenost
juu no to jsi me potesila a navnadila..ja jsem si tvou diskuzi cetla ael nebylo tam moc o zkusennostech a hlavne o tom sportaku..ja taky budu mit srpnovy miminko takze krasny porovnani mam…potesila jsi me
me jde hlavne o ten sportak aby se do nej veslo mimco hodne dlouho a nemusel se kupovat novej..diky diky
![]()