Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Stokke Scoot?
Přidejte zkušenost s Stokke ScootJa mam Xplory asi rok, myslim si, ze je to geniální kocarek, je krasnej, kvalitni, ta výška je super. Bratislavu znám, myslim, ze je to co se chodníku tyče podobný Brnu, to mam odzkouseny a je to v pohode. Praha centrum taky OK. Klasicky kostky tzv. kočičí hlavy nejsou takovej problém, trochu to drnca, ale je to v klidu. Problém jsou díry, vymoly, tramvajový koleje atd…nikdy jsem si předtim neuvedomila, jak je Olomouc příšerně rozmlacena! Podle me budeš v Blave spokojena. Co se tyče sněhu, tak ten je blbej skoro s každým kočárem, Xplory to zvládá docela dobre Diky tomu ze je lehkej.
Cameleona odzkousenyho nemam, Takže neporadim. Mam golfky Bugaboo Bee, jsou prave dobre odpruzene, ja to odpružení trochu rozeberu:
Bud mas reminkove odpružení, to jsou ty Klasické houpací kocary. Kola jsou pevná a čast podvozku pod kočárem je zavesena na reminky nebo naky plastový spojky, tim padem to houpe a pruzi. S tímto typem odpružení mam Emmaljungu City Cross, je to kvalitni švédsky kocar, klasická konstrukce v moderním provedeni, klasicky design, prostorný, lehky,kola se vzduchovou komorou, taky nic nefoukas, jezdi se s nim super, ani Nevis ze najizdis na obrubnik, díry v chodníku nevnimas
ale katastrofa kolik zabere mista v kufru v aute!!!
Pak je odpružení pruzinovy, treba Bugaboo Bee ma každy kolečko pružné uloženy, kdyz na nohu nad koleckem zatlacis, tak to pruži v rozsahu cca 5cm. Je to super, protože se v díře nezasekne ale projede
super malej skladnej strasne nizkej!
Pak jsou speciální druhy odpružení , treba nás kocar do terénu BOB Sport Utility Stroller ma odpruzej spoj mezi přední a zadní časti kocaru, Takže celej kocar pruži v rozsahu 7,5 cm.
Stokke kolečka odpruženy nema, myslim uložení koleček, ma měkký pneumatiky se vzduchovou komorou a Jeste to jaksi pruži v tom uložení sedačky. S miminkem to na kostkach docela drnca, starší díte jak je tezky a zatizi to, tak je to OK. Díry jsou problém, musíš dávat pozor, je to proste jak kdyz jdeš v podpadkach tak taky víc sledujes kam slapes nez kdyz mas tenisky ![]()
Porovnávam a hodnotím jen to co dobre znám. „nejlepší“ kocar Není, kazdej je dobrej v něčem jiným (proto mam 4
).
Co se tyče doplňku ke Stokke, slunecnik se mi moc neosvědčil, je to otrava ho porad přesouvat, protože zavazi. Fusaky vsechny super, taška na rukojeť ta nova je dobra, zimní a letní sety Nemam, ale myslim ze jsou super, pokud do toho chceš investovat. Adaptéry na autosedacku jsem moc nepoužívala, držák na pití je nesikovnej. Doporučuju haky na rukojeť HAPPY Mummy ty jsou super, zavesis na to nakupni tašky, dolu se toho moc nevejde…
Klidne se ptej jestli te něco napadá, nebo si to přijed do Olomouce vyzkouset ![]()
za tu cenu bych do nej sla, pokud nechces a nebudes jezdit do lesa nebo polni cesty.
Ďakujem, to bol normálne román, ale výstižný. No ja už som si stokke objednala v béžovej, lebo ešte nevieme pohlavie a bola akcia len do 18.5., tak k nemu máme autosedačku zadarmo. Objednala som aj nožičkový fusak, držiak na pohár, deku, prebalovaciu tašku. Myslím si, že sme vybrali dobre a ak bude treba, kúpime aj ďalší. Do lietadla by sa mi hodil ten bugaboo bee, už som ho pozerala. V podstate ja tie kočíky poznám už 5rokov, mali ich oba kamošky a boli spokojné. Ja som skôr mestský typ a určite ho využijem práve v meste a v shoppingoch, však v zime sa ani mne nebude chcieť s malým mesačným miminkom mrznúť dlho vonku. Hodinka a budem mať dosť. ![]()
Stokke sa ti neprevráti, keď naň zavesíš tašky? Ja si myslím, že mne bude stačiť tá, čo je k tomu a veľké nákupy robíme s priateľom a to on ponesie. Kočík nie je nákupný vozík
Ja som sa o neho v predajni chcela oprieť o rúčku a zadné kolieska sa zdvihli. Aj tak sa teším, že ho budem mať a využijem ho do tej miery, ktorú ponúka. Ten slnečník sa ani mne nepáči, ten neberieme, ael počkám, či nebude nejaký novší winter kit a ten chcem určite. Izofix som neobjednala, dieťa chcem mať pri sebe vpredu v aute a tam nemám tie úchytky, tak dám pás. V piatok ideme do Prahy zas, tak budem pokukovať na Staromáku po stokke, ako to drncááá
Určite to nie je také zlé, inak by už boli reklamácie a tie by boli písané všade, preto srandím. pa
Omlouvám se za román
ale já jsem už alergická na některý účastníky diskuzí, kteří napíšou, že Stokke je strašnej kočárek, že v něm dítě pomalu trpí a že je ještě škaredej a matky , který s ním jezdí jsou fifleny, který se v tom nevyznají a na dítěti jim nezáleží
prostě jsem jen chtěla říct, že vím o čem mluvím, mám s čím srovnávat a proto můžu říct, že je to výbornej kočár.
Smetanová barva je nádherná! Já jsem jí taky chtěla, na přítele byla moc usedlá, takže máme oranžovou
já jsem si pak spravila chuť bílou Emmaljungou ![]()
Ta zima je u nás otravná, pokud člověk zrovna nelyžuje…s miminkem dvojnásob
já musím říct, že jsem malou v zimě skoro pořád nosila v Ergu, byla to pohoda, ona navíc byla spokojená a spala a když byla vzhůru , tak koukala kolem ( narozdíl od kočáru
teď když je větší, tak už jezdí ráda, líbí se jí že má přehled.
Stokke se s taškama nepřevrací, ono je to chytře vymyšlený, že když zaplníš tu nákupní tašku nad přední nápravou, tak to vpředu zatížíš a pak to snese vzadu docela dost. Já nevím, ale kdykoliv vyrazím do města, tak se vracím ověšená taškama
, navíc ona ti dost místa v té nákupní tašce zabere ta origoš pláštěnka na kočár. To třeba Emmaljunga má inteligentně nylonovou pláštěnku, kterou smotáš do minipytlíčku. Uvažovala jsem, že k Xplory koupím nějakou od Elodie details:
http://www.malvik.cz/…Novinka-2011
ten slunečník je právě blbej proto, že je kočár vysokej, tím pádem ho máš před obličejem a zavazí ti. ale pro mimino je super nějaká ta plachta, jako je v tom summer kitu nebo myslím, že i moskytiéra co je ke kočárku je jako UV ochrana. A pro větší dítě je už podle mě ta clona na boudě dostačující.
to bee na cestování je asi ok, ale ono zas o tolik skladnější než Stokke není,Xplory je i cestovní taška
http://www.babyearth.com/…vel-bag.html
a stejně když letíš letadlem, tak jedeš s kočárem až k letadlu, tam ho odevzdáš a po přistání ti ho dají. Na palubu tě s ním nepustí. Ale je fakt , že Bee zvládne i horší terén někde na dovče, ale zas do písku na pláž lepší Xplory, dá se sklopit jen na ty dvě velký kola a je to
ale Bee je každopádně vynikající kočárek, kterej doporučuju.
Drncání je u staršího dítěte v pohodě, mě to vadilo jen když byla malá malinká a potřebovala jsem projet rozmlácenou Olomoucí,pak jsem ji stejně dost nosila, protože v kočárku nechtěla být…a kočárkem to nebylo ![]()
…po pravde, ten kočík sa nepáči veľa ľuďom a nech, nikto ich nenúti kupovať si ho. Po praktickej stránke je veľmi užitočný a záleží od toho, kde ho budeš použávať. Ja som chcela ľahký, dobre skaldateľný, manipulovateľný a vyšší kvôli krížom kočík a vyhral tento. Priateľ nebol nadšený, ale nakoniec ho budem používať ja denno-denne, tak to uľahčí život a čo som v ňom videla deti, tak nevyzerali, že trpia, skôr si užívali tú výšku a priamy kontakt s okolím. Ja sa veľmi teším, keď príde a určite potom napíšem aj overený reálny názor.
Tak pádim z roboty a ideme flancovať do Prahy,tam majú všetko, chcem si ísť pozrieť obchod s teho oblečením od talianskeho návrhara Pietro Brunelli.com , tá móda je úžasne krásna. Niečo z toho majú aj na mamashop.cz a vivien westwood.co.uk má krásne pohodlné topánky z takej voňavej gumy, tak ako správna fiflena sa k tomu kočíku doladím hihi aby bolo čo ohovárať!!!
Krásny víkend prajem
ahoj
mam otazku, jestli mas vyzkouseny kocarek i na snehu - bydlime za Prahou, moc to tady udrzovany neni, tak jestli to zvladne. nepocitam ze budu jezdit v zavejich, to asi nezvladne zadny, ale tak 10cm aby dal. diky moc ![]()
No tak já mám pořád dilema po přečtení celé diskuze. Prostě nevím zda je Stokke lepší než Bugaboo. Manža už je ze mě na mrtvici a já pořád hledám co by bylo pro malé nejlepší…prostě se bojím, že stokke ty nerovnosti nezvládne a já budu nešťastná a manža mě pak zastřelí, že chci jiný kočárek. No je pravda, že s ním budu jezdit jen ve městě…bydlíme na Kladně a je pravda, že tam ty chodníky, jsou rozbité, ale né zase tolik. Třeba s prvním jsem měla bebecar a byl dobrej, ale neměl otáčecí nápravu a po půl roce celý komplet za 22 litrů, šel pryč. Pak jsem koupili Nurse Cooper, ale museli jsme ho po týdnu reklamovat a vrátili nám penízky, tak jsme koupili Casualplay Vintage a s tím jsem byla spokojená a moc..taky měl plastové kola a zvládal i lesní cestu…v pohodě..proto si říkám, že by to stokke měl zvládnout.Pak už jen Chicco golfáče, ty to taky zvládali a to mají malý ty kolečka ve předu. No a na chalupu a do sněhu nějakou trojkolku..abych stokke neničila, hlavně u nás na chalupě by se vůbec v tom lese a kopci nechytal…tak co myslíte holky..vzládne to stokke a nebo ne
ahoj
jen poznamka, pokud chces neco do snehu na chalupu, tak bych 3kolku rozhodne nedoporucila…budes delat 3 stopy a to je o to vic namahy.
AHOJ HOLKY AT SE TADY PÍŠE COKOLIV JESTLI DOBRÝ NEBO ŠPATNÝ JA SI MYSLÍM ŽE JE PECKA A MNE BUDE NA STO PRO VYHOVOVAT JA KOPCE ZDOLÁVAT NEBUDU CESTY JSOU U NAS V POHO,JAA TO VIDÍM TAK ŽE HO VYUŽIJU JEN NAKUPAKY A ZAHRADA,TAKŽE ASI BUDU FIFLENA
A KDYBY NEBYL DOBRÝ A NEODPOVÍDAL POHODLÍ TAK BY SE NEPRODAVAL A NESTAL BY TAKOVÉ PRAŠULE ![]()
SICE MAM JEŠTĚ ČAS NEJSEM ANI TĚHOTNA ALE MÁM JASNO
JDU DO NĚJ ALE BARVA BUDE NEUTRAL BÉŽOVA PROTOŽE KOČAR USCHOVÁM I PRO DRUHÉ DÍTĚ
Ketrinka mas pravdu, většina lidi moc nevi co si o tom kocaru ma myslet, nadšený reakce jsem zaznamenala jen u teenagerů ![]()
Kdyz jsme u těch hader, tak Xplory ma supr vysokou rukojet kdyz člověk vyrazí v podpatkach… ten Brunelli ma fakt krásný ty věci, snad budu Jeste těhotná
ja jsem objednavala oblečeni přes net z isabellaoliver.com maji taky moc pekny tehotensky věci, akorat je lepší si objednat víc velikosti, vyzkouset si to a pak to poslat zpátky, me se to špatně odhadovalo…
Ty melissky od VW jsou super, ona je vůbec Úžasná i s tim svým o 40 let mladším přítelem
ja jsem si kdysi chtěla koupit melissy od Zahy Hadid, ale pak jsem uznala, ze bych je asi neunosila…
http://www.designmagazin.cz/…prodeji.html
Szelvicka:
No přiznejme si, ze rozumnější by bylo koupit Cameleona a k nemu kola do sněhu na chalupu ![]()
Stokke Xplory bych bez výhrad doporucila někomu kdo bydli ve meste, kde jsou chodníky a silnice ve slušným stavu, protože na rozbitym terénu je to fakt o nervy! To nema ani souvislost s velikosti mesta, treba v rozkopanym Berline to asi taky nebude nic moc
V Olomouci většina lidi jezdi a ctyrkolkama s nafukovacima kolama a ono je to sem opravdu nejrozumnejsi. Ale to je fakt centrum středověký uličky a namesticka dlazdeny kocicima hlavama a mimo centrum chodníky v silenym stavu, bezbariérový nájezdy nikde…V Brne je treba všude v centru asfalt, jinde slusna dlazba, to je hroznej rozdíl. Kladno neznám, musíš si to zvážit sama…jinak ty kolečka nejsou tvrdý plastovy, je to guma s vzduchovou komorou, Takže to nerachta jak golfky, ale jako nafukovací kola to taky Není…
Jinak naprosto nesouhlasím s oblíbeným českým názorem, ze do terénu a do sněhu je nejlepší ctyrkolka - to je nesmysl, všechny terénní sportovní kocarky jsou lehké trojkolky - Mountain Buggy, Jeep, BOB, TFK Joggster. Čím větší kola tim lip a taky Čím užší kola do sněhu tim lip. (mluvím o hlubokým sněhu)
kaatcha píše:
ahojjen poznamka, pokud chces neco do snehu na chalupu, tak bych 3kolku rozhodne nedoporucila…budes delat 3 stopy a to je o to vic namahy.
To si fakt nemyslím, jezdím hodne v Jesenikach v terénu i ve sněhu. Do sněhu je potreba. hlavně lehkej kocar, aby to člověk utlacil, ev poponesl a ktera ctyrkolka ma slusne velký a uzky kola a do 10kg?
Nejlepší je ve sněhu nevyjizdet nebo na sankach ![]()
Xplory jsem mimo mesto nezkousela, Takže vlastně ani nevim, sníh ve meste zvládá, 10 cm sněhu si myslim ze je problém, protože to uz by asi Chtělo aretovaci přední kola - ale je tam varianta sklopit to na 2 kola, to pak projede kde co - ale funguje to jen ve sportovní verzi a se sedackou po směru jízdy.
lukreciax: no je pravda, že na Kladně jsou chodníky, tak normál..někdy díra a nebo nerovnost, ale není to tak hrozný, pak je hodně na cestách zámková dlažba, což by taky nemusel být problém. Vím, že Cameleon by byl asi lepší (oba kočárky jsou moji favorité) ale chtěla jsem něco jiného, než co mají všichni a tyhle po Kladně moc nejezdí. Také ty moje záda, to je problém s tím ohýbáním, takže Stokke v tomhle vede. No a na chalupou koupím nějakej starší s nafukovacíma kolama a nebudu to řešit. Možná si to teďka už jen obhajuju, jelikož ho chci. Vím, že ty máš s tímto kočárkem zkušenosti a proto se ptám, myslíš že je lepší nez bugaboo a nebo ne…nebo jinak, kdyby jsi teďka měla malé, tak do něho půjdeš a nebo ne..díky
Jo jinak židlička už vyhrála a manžel řekl ano, takže bude..to mám radost ![]()
Popravdě řečeno bych si ted koupila pro mimino houpací hlubokej kocar od Emmaljungy nebo Inglesiny a Stokke sportak. Ten sportak je uzasnej, s větším dítětem je odpružení dostačující, ani uz cloveku nevadí, ze to trochu drnca. Zamkova dlazba je v klidu. Ale kdybych vybírala komplet Xplory nebo Cameleon tak beru Xplory. Ty maly kolečka u Cameleona taky nebudou žádná výhra.
Na chalupu Doporučuju TFK Joggster III - vysokej, odpruzenej, velka plocha na spani i do lehu, velky fixní kola, ruční brzda - do terénu a sněhu nejlepší co u nás muzes koupit.
Tak díky za radu. Manžel už je ze mě na mrtvici, tak jsem to vyřešila
..koupím starší verzi Stokke a taky Bugaboo Frog (je lépe odpruženej)+ kola do sněhu a je to. Takže v zimě a na chalupu bude frog a do města budu mít Stokke..už se moc těším. Jsem na ebay našla paní a ta má na tu starší verzi stokke růžové potahy..vypadá to úžasně…no bude to krása
. Tak ostatním držím palečky s výběrem kočárku