Stolice po nutrilonu?

1567
8.7.13 20:31

Stolice po nutrilonu?

Milé maminky,
mám doma měsíčního chlapečka a od narození je na UM. V porodnici jsme začali na BEBA pro 1, pokračovali jsme ještě doma. V poslední době měl, ale stolici tuhou, ale pravidelnou. Jelikož je venku vedro, dávám fenyklový čajík (vypije denně i 200ml a prdí ostošest),ale přesto ho vždycky večer trápilo bříško. Kadí nad ránem pravidelně.
Je to druhý den, co jsem změnila Bebu za Nutrilon Extra (jiný v obchodě nebyl), malý bumbá čajík a dávám kapičky BioGaia, prdí a kadí několikrát denně. Největší nadílka je ráno, pak je tam několikrát jakoby uprdnuté, někdy malý kakanec. Někdy míň, někdy víc. Strašně to smrdí a je to řidké.

Nevadí to, že tak často jakoby kadí, že to smrdí a že je to řidší?
Jooo a mám pocit, že má po tom větší hlad, místo toho aby ho to zasitilo, ale to jsem tu už četla v jiných diskuzích.
Nemůže to být reakce na změnu UM?

Jsem ráda, že prdí, kadí a dneska ho bříško zatím nebolelo. Pro případ jsem koupila espumisan, ale zatím je v šuplíku, nechci do něj zbytečně cpát léky.
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
8.7.13 20:39

Tak to, že stolice smrdí, je celkem normální :lol:. ale ta změna, to bude určit změnou UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
8.7.13 20:40

Po nutrilonu kadil 2-3× za den a měl takový míchaný vejce, vždycky tekutý nikdy tuhý. A taky pil fenyklovej čaj a k tomu měl na prdy espumisan. Hladovej po něm byl jak drak, pořád se budil. Pak ha zasytila kaše na noc a co je na Sunaru, tak je nejspokojenější. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2312
8.7.13 20:43

A jestli to smrdí jakoby po octu, tak to bude těmi lactobacily v Biogaia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
8.7.13 20:48

@mejdylko tak to nějak vypadá. A nezahušťovali jste něčím, třeba přidáním jiného mlíčka?. Zkusím se poradit s mudr. na poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
8.7.13 20:54

@lasecta ne… prej to tak je normální. Do 6. měsíce měl Nutrilon (máma mi ho sháněla pod cenou) a pak šel na Sunar a lituju, že jsem ho na něj nedala hned. Ten Nutrilon nejenže smrděl, ale i divně chutnal a malej byl po něm hladovej jako prase. 2 druhy mlíka nesmíš kombinovat do sebe, jinak ho bude bolet břicho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
8.7.13 20:58

@mejdylko smrdí jako po rybině. Bumbáme teprve druhý den, tak uvidím. Sunar jsme ještě nezkoušeli :D, nechám tomu čas a když tak vyzkoušíme.
Je pravda, že bumbáme co dvě hodiny přes den (malý je jak hodinky), vypije těch 120ml, někdy víc někdy míň. Ale moc se to neliší. A v noci vstávám k němu 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
8.7.13 21:03

@lasecta úplně stejný jako u nás. Po dvou měsících jsem ho prosila, ať se nebudí tolikrát za noc, že by stačilo jen jednou. Jooo prdlačku… 3× za noc vzhůru a dlabala a dlabal. Fakt ho to vůbec nezasytilo. A já padala na držku. Pak se to kolem 5. měsíce zlomilo, protože jsem dávala už příkrmy a kaši na noc. Najednou měl v noci budíčka jen jednou. :) jojo taky ten kakanec tak divně smrděl. Ale jednou jsme zkusila BEBU a to bylo ještě horší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.7.13 21:08

Nasemu malemu ted bude sest tydnu, je na Nutrilonu od narozeni… Ja spis resim, ze ma hovinko zelene, je to ok? Kaka jednou za den, obcas mu to da trosku vic zabrat, jindy si lezi v postylce a vykaka se, ze o tom ani nevim, az pak citim :-D
Je zelene hovinko ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
8.7.13 21:09

@Martinka87 někdo řiká že jo, někdy řiká, že když je dýl jak 3 dny, že se musí k dr na výtěr, kvůli bakteriím. Můj malej to neměl. Ten měl do příkrmu míchaný vejce a pak teda měl bobky všech barev. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.7.13 21:28
@Martinka87 píše:
Nasemu malemu ted bude sest tydnu, je na Nutrilonu od narozeni… Ja spis resim, ze ma hovinko zelene, je to ok? Kaka jednou za den, obcas mu to da trosku vic zabrat, jindy si lezi v postylce a vykaka se, ze o tom ani nevim, az pak citim :-D
Je zelene hovinko ok?
říká se, že je zelené tak je hladové ale u MM u UM není zelené nic neobvyklé pokud je světle zelené jako hrášek je něco špatně pokud tmavé nic se neděje taky máme nutrilon a zelené hovínko
  • Citovat
  • Upravit
38
9.7.13 07:44

@ikyki mame tmavsi… Snad je to ok, reknu to Dr. ve ctvrtek v poradne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová