Stop stav a dál nejde dolů ani deko :(

1156
5.5.14 21:27

Stop stav a dál nejde dolů ani deko :(

Ahojte. Prosím o radu. Je mi 27, v. 168. momentální váha 77. Od listopadu loňského roku hubnu. Založila jsem si účet na www.kaloricketabulky.cz A zapisováním jídla a počítáním kcal, se mi za půl roku podařilo shubnout 10kg. Cca 0,5kg týdně, což si myslím je akorát. Vynechala jsem sladké, slazení nápojů, piji vodu cca 2L denně. Jím 5× denně, dostatek zeleniny, trošku méně ovoce. Hlídám si bílkoviny atd.. Ale Najednou už 4 měsíce stojím na 77kg a dál ani prd, ačkoliv jsem nic v jídelníčku nezměnila. Momentálně (rok a něco po produ) téměř vůbec nesportuji, max prochajdy s kočárem se sportestrem na zápěstí a snažím se držet v aerobním pásmu. Hubnutí bylo založeno jen na úpravě jídelníčku. Přemýšlím, že jedinou změnou byl přechod na jinou antikocepci v těch posl.4 měsících. Ale tu jsem teď (2měsíce) přestala brát úplně. Zítra jsem obj. k obvodní na krev. (krev. obraz, jestli mi nechybí železo a na štítnou zlátzu) necítím se nějak dobře totiž. Je možné, že by problém byl tady? Nebo si tělo zvyklo a je třeba něco změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1156
5.5.14 21:30

Prosím chybka.. mělo tam být, že hubnu od srpna loňského roku, ale to je praktický bezvýznamné:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
5.5.14 21:32

@anahita Napsala jsi to správně-tělo si zvyklo. Musíš opět něco změnit. Občas free den, změnit stravu-často se jí stejné potraviny. Pokud ujíždíš např, na kuřecím, dej vepřové. P/okud jíš vesměs pomeranče, dej jablko. Změň sportovní aktivity. A může to být i psychicky, pokud by si nyní měla takové víc stresové období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.5.14 21:33
@lasička1 píše:
@anahita Napsala jsi to správně-tělo si zvyklo. Musíš opět něco změnit. Občas free den, změnit stravu-často se jí stejné potraviny. Pokud ujíždíš např, na kuřecím, dej vepřové. P/okud jíš vesměs pomeranče, dej jablko. Změň sportovní aktivity. A může to být i psychicky, pokud by si nyní měla takové víc stresové období.

Tak to jsi řekla přesně. Více méně jím to samé. A poslední 2-3 měsíce byly opravdu stresující kvůli jistým rodinným i partnerským záležitostem.. To mě vůbec nenapadlo.. Děkuju za postřeh!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
5.5.14 21:55

Pokud už jsi shodila 10 kg, tak tvoje tělo potřebuje zase k provozu méně kalorií, takže jedním z faktorů může být to, že jíš prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
5.5.14 22:06

První kila dolů jdou samozřejmě vždy po úpravě jídelníčku, pak už je třeba přidat pohyb (cvičení, nějaký sport).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
5.5.14 22:16

Já mám 158cm a 64kg :nevim:.Také jsem se snažila zhubnout, ale váha šla spíše naahoru. Doktorka řekla, že to je od nervů a že se s tím nedá nic dělat :(.Mám strach, že jednou budu vážit 150kg :cert: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
5.5.14 22:17

Doporučuji napsat dotaz na www.kgdolu.wz.cz, paní má s úpravou jídelníčku úspěchy a ví, co upravit, když váha stagnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.5.14 22:33
@pannda píše:
Doporučuji napsat dotaz na www.kgdolu.wz.cz, paní má s úpravou jídelníčku úspěchy a ví, co upravit, když váha stagnuje.

Děkuju mrknu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.5.14 22:39
@KattyK píše:
První kila dolů jdou samozřejmě vždy po úpravě jídelníčku, pak už je třeba přidat pohyb (cvičení, nějaký sport).

Taky mě to napadlo. Možná je mé tělo zvyklé jen na ty rychlé prochajdy s kočárem. Momentalně jsem na nemocenské se zády takže jsem úplně nešťastná. Ale potom chci zařadit, jogu, plavání kolo. Běh a jiné poskoky bohužel němužu i když mě to kdysi tak bavilo. Ještě potřebuju dát dolů 10kg abych měla původní předporodní váhu kurde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.5.14 22:42
@maminka189 píše:
Já mám 158cm a 64kg :nevim:.Také jsem se snažila zhubnout, ale váha šla spíše naahoru. Doktorka řekla, že to je od nervů a že se s tím nedá nic dělat :(.Mám strach, že jednou budu vážit 150kg :cert: :,(

Doporučuju si opravdu zapisovat co jíte a počítat kalorie. Jedině tak máte přehled. Já se po zapisování nestačila divit kolik denně sním kalorií oproti tomu jak málo vydám:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
5.5.14 22:58

Pokračovat ve správném stravování.. jíš dostatečně? a začni sportovat..procházky, běh, kolo..pokud před tím není hiit trénink nebo posilování.. ti z tuků skoro nic neshodí..spíš jen udržují v kondici srdce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
5.5.14 23:04

..jinak samozřejmě vysazení antikoncepce mít vliv může.. neyvyvážené hormony mají vliv na váhu..co se týká štítné žlázy..-byla bys unavená, často pospávala, byla by ti zima, nabírala bys i ze vzduchu a byla celkově zpomalená.. :) ale spoustu příznaků mají ženy, co jsou vyšťavené ze svých malých, roztomilých dětí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.5.14 23:07

Jak uz tu holky psaly, telo si zvyklo :? Takze zmen alespon castecne pohyb, uz jsem zde cetla ze jsi na nemocenske, tak potom treba to plavani :palec: Zumba asi nepujde vid :think:? No a obmen potraviny. Nebo nevim jak chodis s kocarkem, jak rychle ale zmen treba i rychlost chuze, pokud samozrejme uz nemas maximum :) )..
Tak hodne zdaru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.5.14 06:46

@anahita klid, jen pokračuj dál. Tělo si zvyklo a má klidovou fázi.. vím, že jak hubnul můj chlap, tak na stejné váze stál cca 4 měsíce. Pak se to opět hnulo, ale musel vytrvat ve stejném úsilí, i když se to nikde neprojevovalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková