Stornování objednávky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mi24
13.12.12 17:52

Stornování objednávky

Zdravím potřebuju nutně radu a snad bude někdo vědět co dělat. Na jednom internetovém obchodě jsem si objednala puzzle má to být jako dárek k Vánocům. Boužel puzzle už není na skladě takže si jej chci objednat z jiného obchodů kde by mělo být. Jenže ten první obchod mi nechce stornovat objednávku i když už jsem jim 2krát volala a žadala o stornování objednávky boužel bez úspěchu a celkově ani nedodrželi podmínky, protože to že puzzle není jsem se dozvěděla až po týdnu co jsem jim volala a to v té době už mělo být puzzle dávno doma slibují že do 2dnů od objednání pošlou zboží. Jenže teď mám strach že když nemám objednávku stornovanou tak že mi puzzle mohou poslat až bude a to já už puzzle dávno mít budu jen z jiné prodejny a nevím jak je přinutít at mi stornuji objednávku uvažuji že jim napíšu sms at to stornují jinak to dám do černých ovcích popř. něčemu takovému podobnému. Napada vás něco dobrého co udělat aby mi ji už koněčně stornovali :cert: dík za všechny rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
13.12.12 17:53

No pokud si to nezaplatila, tak když by ti to dovezl kurýr tak to prostě nepřeber… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.12 17:55

Pošli jim to storno emailem uved důvody že není na skladě a že čekáš už jak dlouho a hotovo taky to že jsi jim to volala ale co nemáš na papíře v dnešní době jako by jsi neměla. Pokud to takhle uděláš bud v klidu

• Citovat
  • Upravit
1137
13.12.12 17:56

Pokud měli napsané, že ho mají a nemají, tak si myslím, že na stornování máte plné právo. Pokud nemáte zboží zaplacené, objednala bych v klidu jinde a zboží z toho prvního obchodu prostě nepřevzala. Napište jim stornování emailem i s důvodem ať to máte když tak písemně a jinak bych se nestarala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.12.12 18:13

Pokud si to neplatila předem tak bych to nepřebrala až by to došlo..a jim by se to vrátilo zpět..pokud si to zaplatila předem, tak máš asi smulu..já předem nic neplatím..

• Citovat
  • Upravit
Mi24
13.12.12 18:27

Předem jsem to neplatila naštěstí…jen doufám že už to konečně stornuji napsala jsem jim email tak uvidím, ale už 2krát jsem jim psala email sice jsem jen chtěla vědět kdy dostanu objednávku, ale vykašlali se na odpověď..tak snad aspoň teď stornují objednávku a odpovídát nemusejí..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
13.12.12 18:31

Tak stornovat to nemusíš..já bych jim to napsala jednou a pokud by nereagovali, tak bych to nepřevzala a je to..ještě si budou bít do hlavy že jim propadne poštovné:o))

• Citovat
  • Upravit
5277
13.12.12 22:08
@smajlik34 píše:
Předem jsem to neplatila naštěstí…jen doufám že už to konečně stornuji napsala jsem jim email tak uvidím, ale už 2krát jsem jim psala email sice jsem jen chtěla vědět kdy dostanu objednávku, ale vykašlali se na odpověď..tak snad aspoň teď stornují objednávku a odpovídát nemusejí..

Pokud jsi nic předem neplatila, tak se tím netrap…napiš jim mail se stornem objednávky, ať to máš pro případ sporu doložené, že jsi jim storno poslala a pokud ti přesto balíček pošlou, tak ho nepřebírej a je to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fmodacz
16.12.12 18:28

Máš nárok na stornování objednávky, když nedodrželi podmínky. Napiš jim, že to prostě nepřevezmeš, ať to neposílají, v některých e-shopech jsou vážně hlupáci, nedovolila bych si říct, ikdyž si to zákazník rozmyslí jen tak, že storno není možné,. Je logické, že to pak nevyzvedne, když už to přece nechce. Kvůli takovým si lidé dělají na e-shopy negativní názor a vrátí se ke kamenným prodejnám.

• Citovat
  • Upravit
Mi24
17.12.12 11:42

Tak už mám naštěstí klid už mi objednávku po napsaní emailu stornovali asi u 3emailu pochopili že to chci važně stornovat a puzzle z jiného obchodu jsem měla ado 2dnů doma tak aspoŇ někde existuje ještě slušnost :mrgreen: děkuji všem za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1168
29.3.20 16:01

Storno

Ahoj. prosim o radu. udelala jsem přes e-shop objednávku v jednom zahradnictví. v pátek mi přišel email že v úterý budou balit a odesílat. vcera jsem ale viděla objednávku jedné paní a rostlinky jí přišly pomrzle, byly v dost špatném stavu.tak jsem chtěla stornovat objednávku a prý už to nejde protože to budou už balit a odesílat…mám na storno nárok? z jejich popisu jim zatím žádné náklady nevznikly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
29.3.20 16:05

Odstoupit od objednávky - tj. smlouvy uzavřené na dálku, e-shop prostě musí.. mrkni do obchodních podmínek a nového občanského zákoníku (§ odstoupení od kupní smlouvy)
dokonce u e-shopu můžeš odstoupit do 14dní, jenže to bys pak musela balit a platit poštu… ve středu má mrznout, takže objednávat nyní kytky - a ještě v této situaci, kdy nic úplně nefunguje a kdoví kde a jak dlouho jsou zásilky venku v autech před vyložením - je (mírně řečeno) nerozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26848
29.3.20 16:17

@admenL Mailem bych objednavku zrusila a zasilku neprevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
30.3.20 19:09

Ahoj takže jsem mailem objednávku zrušila ještě před zabalenim a vyskladnění a dneska mi píše pošta že má pro mě zásilku. v obchodních podmínkách mají napsáno že když ji nepřevezme budou požadovat platební rozkaz za škody vzniklé uskladněním u dopravce. Já mám ale v ruce mail že jsem zadala o storno a navíc mi odpověděli že to budou balit a posílat v pondělí…jsem v právu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák