Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Za psycholozku se nestyd. Ja tam ted take chodim a pomaha!
Drzim palce abys to zpracovala a rozhodla se spravne!
Ahojky ja mam taky trauma s porodu měla sem hrozný porod a hrozné asistentky rodila sem 14 hodin a porodila dítě 4130 pak sem i stratila kontrakce..a potom se mě umilstnily píchnout injekci až malej neměl kyslík a měj jít zvonem .Druhé dítě bych chtěla vekove od sebe 3 roky malej bude mět rok ale mam trauma s porodu pořád bojím se moc že to bude tak hrozný jak před tím.Nakonec mě maleho talčíly přes břicho protože ja už byla total vyčerpana a nechtěla sem spolupracovat..chapu tě třeba by pomohlo o tom hodně mluvit aby jsem to překonaly ten strach
co myslíš?
pampelisko: A jak se dá k takovému psychologovi dostat?
Vůbec nemám ponětí..
borufko:
No já jsem měla porod celkem 13,5 hodiny.. ale ze začátku to byly takové pidikontrakce, že to ani nepočítám.. takové spíš tvrdnutí břicha.. no a pak mi píchli vodu a konec.. ![]()
Já o tom mluvím s manželem.. ale to nepomáhá.. a nikoho jiného nemám, s kým bych to probírala.. proto asi taky píšu sem
Tady člověk vždy najde takovou virtuální spřízněnou duši ![]()
Tess mne dala kontakt kamaradka. Ja si psycholozku platim, 400,–/hod.
Bud se poptej po znamych nebo vygoogli. Koukala jsem ze nejsi z prahy, jinak bych ti dala kontakt na tu mou, je fajn.
Musim priznat ze ja jsem za emimi taky moc rada. Moc mi tu pomahaji ![]()
Tess ja mam sice 2 segry, ale o 13 a o 22 let starsi, takze jsem skoro taky jedinacek. Jako kvuli tomu, ze jsi jedinacek, bych se vychovy nebala.
Tessiko, já myslím, že to, co cítíš, je docela přirozené, byla to pro tebe traumatická událost a nedokázala jsi to ještě zpracovat, ale dá se to, a hrozně moc pomáhá čas, máš ještě malé dítko a ještě pořád je to živé, asi má smysl čekat a nehrotit to… co se týká psycholožky, určitě může pomoct, můžeš třeba napsat i tady a někdo ti poradí někoho z okolí bydliště… hlavně se nežeň do něčeho, čeho se teď akutně bojíš, vydrž, bude to jiné a lepší ![]()
A hlavně, můžeš podruhé rodit císařem, nějaké indikace se určitě najdou, už sám psychický stav rodičky může být indikací, neboj ![]()
Já sama hodně váhám nad třetím (i když spíše hypoteticky, protože šance, že se podaří, je malá) - dvakrát jsem po ivf čekala dvojčata, poprvé nám zdravý chlapeček umřel v 36. týdnu, podruhé bylo jedno miminko postižené a my se rozhodli pro redukci, věk se zvyšuje, být doma na mateřské není úplně úžasné… ale stejně pořád přemýšlím, a nevím, nevím, strašně se bojím, že se v těhu něco zase posere… vím, že to neovlivním, ale pořád s tím bojuju.
Připomínáš mi hodně mého manžela ten taky řeší problémy, když žádné nejsou.
Tess,zkus urcite toho psychologa,ten ti fakt muze pomoct.Osklivy porod je traumaticka udalost.Urcite to s tebou probere a poradi,co mas delat.Taky bych asi rodila v jine porodnici.Dopredi bych si ji prohledla a zjistila reference.Bohuzel nevim,kde to nydlis,abych eventielne poradila psycholozku.Drz ye a to dalsi ditko nebzdabej.Myslim,ze ldyztak jde udelat cisarsky rez,kdyby to jinak neslo nebo alespon pochnout epidiral.Strasne ti drzim palce,at si to miminko jeste jedno poridite.Mel
Paťka08 píše:
Připomínáš mi hodně mého manžela ten taky řeší problémy, když žádné nejsou.
Ale já problém mám.. Chtěla bych další dítě, ale jen ze samotné myšlenky na porod mi je zle. ![]()
tessika píše:
Květinka:
O snech mi ani nemluvAspoň tak 1 měsíčně si to celé prožiji znovu ve snech a budím se celá spocená a k pláči není pak daleko
.
A abych se přiznala, tak ani nevím co je kinezie a ani Bachovi kapky.Asi jdu googlit
Tak si to zkus vygooglit, mne konkretne odstranit tu traumu pomohlo jenom jedno sezeni, jak ti psala pampeliska, cena za psychologa je docela dost, ja jsem platila 800 za 1,5hodinove sezeni a ty kapky, uplne mi to stacilo. Kinezie te vraci zpatky do tech chvil, prozivas je znovu, vybrecis se, a jakoby „opravis“ ty zazitky, to je teda muj laicky popis, tak jsem to vnimala ja. A za sebe hodne doporucuji, nezahazuj tu moznost
kvetinka56 píše:tessika píše:Tak si to zkus vygooglit, mne konkretne odstranit tu traumu pomohlo jenom jedno sezeni, jak ti psala pampeliska, cena za psychologa je docela dost, ja jsem platila 800 za 1,5hodinove sezeni a ty kapky, uplne mi to stacilo. Kinezie te vraci zpatky do tech chvil, prozivas je znovu, vybrecis se, a jakoby „opravis“ ty zazitky, to je teda muj laicky popis, tak jsem to vnimala ja. A za sebe hodne doporucuji, nezahazuj tu moznost
Květinka:
O snech mi ani nemluvAspoň tak 1 měsíčně si to celé prožiji znovu ve snech a budím se celá spocená a k pláči není pak daleko
.
A abych se přiznala, tak ani nevím co je kinezie a ani Bachovi kapky.Asi jdu googlit
Tak už jsem objednaná na středu na kineziologii.
já těmhle věcem dost věřím a jestli tu je sebenší šance, že mi to pomůže se dát dokupy, tak to za to stojí. ![]()
tess myslím že je to psychyckej blok a zmizne ale u mě zatím není tak nevím..Je to připrozené upracví se to ale kdy??mam z teho porodu trauma,..co takhle založit skupinu na tohle tema a pořádně to probrat kdo tímto trpí
ja bych do toho šla myslím že by nam to i trošku pomohlo
j.borufka píše:
tess myslím že je to psychyckej blok a zmizne ale u mě zatím není tak nevím..Je to připrozené upracví se to ale kdy??mam z teho porodu trauma,..co takhle založit skupinu na tohle tema a pořádně to probrat kdo tímto trpí![]()
ja bych do toho šla myslím že by nam to i trošku pomohlo
To je dobrý nápad. Zhostíš se toho úkolu? ![]()
mam založit skupinu klidne a chceš aby byla uzavřená nebo přístupná všem??Akorát mě rychlo nenepada ýadnej originalní nazev co třeba strach z porodu nebo tak neco
Ahojky hotovo jmenuje se strach mít druhé dítě kdo se chce přidat??ted jdu na vycházku s prckem pak jsem k dispozici tess