Strach u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.7.24 14:32
@Gabiiinka píše: Více

@mrazik6 Dobrý den, chtěla bych obnovit diskuzi ohledně strachu z bouřky. Mám 6 letou dceru a už cca měsíc má strach z bouřky, že bude pršet, že bude foukat silný vítr atd. Je to od té doby, co nám po silné bouřce vypla elektřina a venku to byl opravdu mazec. I já jsem měla trochu strach se přiznám. :? A teď stačí, když v televizi, nebo v rádiu slyší, že budou bouřky a začne brečet, pořád vyhlíží mraky, pozoruje, jak silně fouká. Jsem z toho jejího strachu trošku vykolejená. Nevím, jestli je to normální a přejde to? :nevim: Samozřejmě jí pořád vysvětlujeme, že se nemusí bát, že se jí nic nestane, když bude pršet a bude bouřka, ale stejně to nějak nepomáhá. :( Tak by mě zajímalo, jak to tenkrát dopadlo u vás? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.7.24 14:48

@Kateřina2818 My jsme to teď měli ítedy u mladšího dítěte. 1× nás chytla bouřka venku, ale stihli jsme OK doběhnout domů. Už to vyvolalo diskuze, zda mraky jsou bouřka, zda bude pršet…. Ale časem dobrý. Nejdřív se nám podařilo ho uklidnit doma ( bezpečí). Bohužel nás pak chytil kousek hnusné bouřky v autě ( popadané stromy, atd…) a to jsem měla nahnáno i já. To jsme tedy tím nevylepšili, ač to bylo relativně bezpečné prostředí - jen tedy to praskání větví v totálním větru byl hnus - bylo to hrozně rychlé, ale nebylo během vteřin vidět na cestu a ten vítr byl hnus. Takže máme nový/ další problém. Pomohlo ubezpečovat a vysvětlovat a tedy prožít no. Teď je to lepší, ale v dešti ven nevyleze, nemusí být ani bouřka už. Byl to problém i ve školce ( toho jsem se bála), ale učitelka ho měla na klíně celou dobu. Doma nám ještě pomáhá zalést pod stůl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML