Strach z cesty na dovolenou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
647
27.8.22 20:20

Devce zlate, zadny stres. Ja se zrovna vratila z Chorvatska, 700 km jsem dala coby neprofesional tam i zpatky s prstem v nose (vy jste na to 2 a z toho jeden profik). Jo, kdyz jsem pred 2 tydny pristavala v Indii, to jsem lehke chveni v zaludku mela, zejmena pak pri vyzivne prochazce v ulickach, ale z cesty do Chorvatska a jen k Zadaru, kam uz trefi beze srandy i muj syn?

No taaak…cestovni horecku zapud a uzij sibdovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
27.8.22 20:47

Kočko v klidu. Užiješ si to a nic, ale vůbec nic se nestane. Tvůj chlap je super a nemusíš se s ním bát. :hug:
Já jezdím leta autem i letecky, cestovní horečku mám vždy, ale mírnou. Při cestě autem větší, když letím tak jinou.
Hoď to za hlavu a začni se těšit. Koukej házet fotky na FB a já budu koukat a komentovat tu krásu. Ju?
Děti budou nadšený. A vybudete mít romantiku :srdce: Úplně v klidu. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 21:20

Měla jsem podobné obavy, dokonce jsem ne jela, ale letěla po 20-ti letech poprve letadlem a sama! na dovolenou. Úplně jsem si to ale díky různých motivačním příspěvkům přehodila v hlavě a začla jsem se „pouze“ těšit a být vděčná, že si konečně plním svůj sen.
Byla jsem tak klidná, že den před, když jsem se byla rozloučit u rodiny /nevěděly o tom/ mi s údivem řekly, že fakt nevěří, že v noci někam odlétám :-))
Hlavu vzhůru a opravdu se jen těšte! Jedete s rodinou, zkušeným řidičem, není čeho se bát..
Je to opravdu jen cestovní horečka, nic jiného..
Těším se s Vámi a užijte si i čas před, strašně rychle to uteče a budete zpět doma.-)
Snažte se být pozitivní, stále :-)
:srdce:

• Citovat
  • Upravit
24524
27.8.22 21:20

Úplně tě chápu ;) já teď co mám děti mám hrůzu z dálnice. A to jezdíme jen po ČR zatím. Bojím se toho stejného jako ty. Předposlední cestu už jsem pomalu nebyla schopná v tom autě sedět. Pořád jsem manžela upozorňovala na každou blbost a to řídí skvěle. Teď jsem na poslední cestu už fakt byla rozhodnutá zajít k doktorce pro něco na zklidnění. Nakonec jsem doma vyhrabala bachovy esence co jsem kdysi koupila synovi v domnění, že po tom začne spát. U něj to efekt nemělo :mrgreen: ale mě to opravdu pomohlo. Možná placebo efekt, ale to je fuk. Bylo mi opravdu lépe. Den před cestou jsem totiž měla pocit, že ty dvě hodiny po dálnici nezvládnu :roll: tak třeba sáhni i po něčem takovém, kdyby si měla pocit, že tu cestu nezvládneš. Jinak bych měla napsat, že mimo dálnici strach nemám. Zvládnu řídit i dvě hodiny někam a dvě zpět. Jen prostě dálnice mi hodně vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
27.8.22 21:41

My jeli před pár lety na vysněný roadtrip. Roky jsme se těšili, čekali jsme až doroste dítě aby to zvládla. Měli jsme to trochu víc na punk, jeli jsme sice jen asi 400 km první úsek, ale neměli jsme žádný ubytko, nic, akorát stan a tříapůlletý dítě. Do poslední chvíle jsem byla ok, ale jak jsem sedla za volant, úplná depka, nikam nechci, něco se stane… Spravilo se to až večer, když jsme ubytovaní a osprchovaní seděli na večeři. A byla to nejlepší dovolená našich životů :srdce: Určitě to dobrý, klasická cestovní horečka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
27.8.22 23:42

Hele..já jsem katastrofik..
Dneska jsem odlétala s dítětem na pár dní do Itálie. A vpodstate mi mozek naservíroval všechno, co se může pokazit -zapomenu doklady, na letišti nás zaseknou a uletí nám to, nevezmou nám zavazadla do letadla (nezkontrolovala jsem, jestli sedí cm příručních zavazadel), nenajdeme, odkud jezdí transfer do hotelu, v hotelu nebudou mít naší rezervaci..
Vpodstate jsem se racionálně rozhodla, že to jsou bludy a všechno nějak dopadne-dopadlo:)
Takže ty myšlenky odhánět, případně dopředu eliminovat ty potenciálně největší problémy (kontrola dokladů, hotovost s sebou, vygooglit si informace,..).
Mě nakonec doběhla platební karta, která mi záhadně nepovolila výběr hotovosti, přestože tam je co vybírat. Takže jsme zatím platili kartou a zítra budu řešit, co je za problém.. takže úplně jiný problém, na který jsem ani nepřišla :lol:

• Citovat
  • Upravit
201
28.8.22 10:32

Autem jet je pro me to nejlepsi. Kdyz budete potrebovat, tak prostě zastavite a date pauzu. Coz v buse nebo letadle jen tak nejde. Je to určitá svoboda. Zkus se přeladit na to pozitivni ac je to tezke. Je zbytečne se pred cestou takto trapit. Stres oslabuje. A ty si to chces uzit, no ne? :hug:
Jinak doporucuji safran, krasne zklidni. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 06:44

Před týdnem jsem se vrátila z Chorvatska - už po osmé. A mívám to vždycky úplně, ale úplně stejně. Chce se mi většinou až brečet, že nikam nechci, bojím se cesty, bouračky apod. A přitom vím, že vždy, když tam dojedeme, si říkám, že ta cesta byla v pohodě a že jsem blbá. Před cestou zpět už ti bývá lepší, asi proto, že vím, že domů už dojet musíme, že tam už není na výběr.

Za týden odjíždí rodiče a mám nervy i z nich.

Racionálně - vybourat se člověk může kdekoli, to by do auta nemohl vůbec sednout. Za poslední roky zemřely v autě dvě mé vrstevnice z okolí - jedna cestou na nákup, druhá cestou pro dítě k babičce… Obě to měly do 20 km od domova. Tím že nechci strašit, jen chci říct, že opravdu nikdy nevíš a pokud nechceš sedět zavřená doma, nemá cenu si takové věci představovat a nervovat se. Ale ono se to lehce řekne a hůř dodržuje…

• Citovat
  • Upravit
22614
1.9.22 19:31
@Anonymní píše:
Před týdnem jsem se vrátila z Chorvatska - už po osmé. A mívám to vždycky úplně, ale úplně stejně. Chce se mi většinou až brečet, že nikam nechci, bojím se cesty, bouračky apod. A přitom vím, že vždy, když tam dojedeme, si říkám, že ta cesta byla v pohodě a že jsem blbá. Před cestou zpět už ti bývá lepší, asi proto, že vím, že domů už dojet musíme, že tam už není na výběr.

Za týden odjíždí rodiče a mám nervy i z nich.

Racionálně - vybourat se člověk může kdekoli, to by do auta nemohl vůbec sednout. Za poslední roky zemřely v autě dvě mé vrstevnice z okolí - jedna cestou na nákup, druhá cestou pro dítě k babičce… Obě to měly do 20 km od domova. Tím že nechci strašit, jen chci říct, že opravdu nikdy nevíš a pokud nechceš sedět zavřená doma, nemá cenu si takové věci představovat a nervovat se. Ale ono se to lehce řekne a hůř dodržuje…

Já tu začátkem týdne brečela, že nikam nejedu. :zed: partner nechápal.. Jsme spolu necelé 4roky a celou dobu mu říkám, jak chci jet k moři a pak že mu domu rvu, ze nikam nechci.. Dneska je to trochu lepší, ale mám stazenej žaludek a poslouchám každej pazvuk u auta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.9.22 19:33

@alisekR jooo, já to na jednu stranu vím, ale na tu druhou se prostě nervuju, mám stazenej žaludek a na začátku týdne jsem tu i rvala, že nikam vlastně nechci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
2.9.22 07:56
@atominnka píše:
@alisekR jooo, já to na jednu stranu vím, ale na tu druhou se prostě nervuju, mám stazenej žaludek a na začátku týdne jsem tu i rvala, že nikam vlastně nechci. :roll:

No a už jsi tam?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
2.9.22 08:43

To bude dobrý. Štastnou cestu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.9.22 15:41

Tak hlásím, že už jsme tu! Od včera. Ale včera jsem usinala i u jídla, celej pátek jsem nespala, pak celou noc cesta a kole 8.30 jsme byli na místě.. Pak vybalovani, procházka po městečku a rychlý koupání… Cestu jsem přežila, až na otekly nohy a bolavy krecaky, to bylo celkem výživný
Diky všem za povzbuzení :kytka:
Teď ještě přežít cestu domů 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
4.9.22 16:16

@atominnka tak super :palec: a jaké tam máte počasí? je ještě letní, na koupání?
tady už moc nic nebo nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.9.22 15:26

@stinga je tu nádherně, 28st a tak akorát bych řekla. ČT a pá hlásí Teda bouřky, ale to nevadí, i tak má být kolem 25 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí