Strach z dálnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15419
25.8.18 11:54

vždycky si oddechnu, když vyjedu z okresek na dálnici. Přijde mi to daleko bezpečnější, neź se na úzké okresce bez krajnice vyhýbat protijedoucímu naklaďáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.18 11:57
@ivašot. píše:
vždycky si oddechnu, když vyjedu z okresek na dálnici. Přijde mi to daleko bezpečnější, neź se na úzké okresce bez krajnice vyhýbat protijedoucímu naklaďáku…

To je pravda :) ale jelikož me víc potkají dálnice než okresky tak se bojím víc dálnic :)

Tramvaje taky asi nebudu vyhledávat :D ale to zvládnu, to vim ze se jde naučit

• Citovat
  • Upravit
56280
25.8.18 12:00
@Anonymní píše:
Jenomže jak urovnat :( vim ze to tak je a ze když se budu bát, budu ohrožovat sebe i ostatní. Když jsem jela s tím ex a on vteřinu nedával pozor, cukla jsem do levého pruhu protože jsem se bála, ze kamion v pripojovacim mi tam vlitne. Sice jsem se podívala a nic nejelo ale udělala bych to i kdybych se nepodivala,měla jsem před očima úplně jasnou bouračka, přitom jsem malém způsobila průšvih já :(

podle mně se napřed musíš vyjezdit mimo dálnice, aby ses cítila jistá. A kor jestli chceš do zahraničí, do Německa - kde je spoustu úseků, kde je neomezená rychlost, tudíž tam není výjimkou, že tam auta prosviští kolem tebe dvoustovkou.. dej tomu čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.8.18 12:06
@Anonymní píše:
Jenomže jak urovnat :( vim ze to tak je a ze když se budu bát, budu ohrožovat sebe i ostatní. Když jsem jela s tím ex a on vteřinu nedával pozor, cukla jsem do levého pruhu protože jsem se bála, ze kamion v pripojovacim mi tam vlitne. Sice jsem se podívala a nic nejelo ale udělala bych to i kdybych se nepodivala,měla jsem před očima úplně jasnou bouračka, přitom jsem malém způsobila průšvih já :(

Je to o tý vyježdenosti no. Co si zkusit zaplatit kondiční jízdy, říct instruktorovi, s čím máš problém a zaměřili byste se na ty situace. Ono to moc teoreticky asi nejde. To, že jsi řídit přestala byla chyba no. Jako nemysli si, nějaký kiks na silnici jednou udělá každý. Někdo hned na začátku, někdo klidně po dvaceti letech řízení.

• Citovat
  • Upravit
12156
25.8.18 12:16

No já půjdu proti a doporučuju nejezdit vůbec. Z velké části jsou lidé jako ty původci nehod. Naprosto neadekvátní reakce a chování na silnici. Holt dle mého ne každý na to má a měli by být lidi soudní. Nebo zaplatit hodně kondičních jízd a pak možná. Existují vlaky, autobusy atd. Já si bez auta život neumím představit, ale jezdím od 18 a mám bych řekla přirozený respekt, ale ne paniku co ty - ta je proste nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534
25.8.18 12:21

Zaplatila bych si kondicni jizdu a domluvila se s instruktorem, at jedem nekam po dalnici :) takhle jsem to udelala ja, domluvila jsem se, at jedem trasu ze ktere jsem mela 6 let hruzu a kvuli tomu neridila. Jeli jsme to takhle 3× a uz ji zvladam sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
25.8.18 12:22
@saadet píše:
No já půjdu proti a doporučuju nejezdit vůbec. Z velké části jsou lidé jako ty původci nehod. Naprosto neadekvátní reakce a chování na silnici. Holt dle mého ne každý na to má a měli by být lidi soudní. Nebo zaplatit hodně kondičních jízd a pak možná. Existují vlaky, autobusy atd. Já si bez auta život neumím představit, ale jezdím od 18 a mám bych řekla přirozený respekt, ale ne paniku co ty - ta je proste nebezpečná.

tohle bych řekla až v momentě, kdyby řídila několik týdnů a ty stavy ji neopouštěly.
Já jsem začínala taky jezdit se šílenými strachy, ale den ode dne to bylo lepší a dneska po cca třech letech si v klidu dojedu tam, kam potřebuju. Ale nehrnu se na dálnici, necítím se na to, ale hlavně to vůbec k životu nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.8.18 12:27
@Moise píše:
tohle bych řekla až v momentě, kdyby řídila několik týdnů a ty stavy ji neopouštěly.
Já jsem začínala taky jezdit se šílenými strachy, ale den ode dne to bylo lepší a dneska po cca třech letech si v klidu dojedu tam, kam potřebuju. Ale nehrnu se na dálnici, necítím se na to, ale hlavně to vůbec k životu nepotřebuju.

Tak pojeď za mnou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.18 12:28
@Moise píše:

Díky :) já určitě řídit budu, je vyloučeno abych s tím nezačala a prave proto abych nikoho neohrozila to řeším, myslím tedy ze jsem zodpovědnejsi než 18ti letí mladíci po autoskole.
Já doufám ze praxe pomůže, když jsem řídila s ex tak me to fakt bavilo, až na ty dálnice, ty jsem sice jezdila taky ale měla jsem tam oporu v něm, ze dává pozor i on.

• Citovat
  • Upravit
12156
25.8.18 12:29
@Moise píše:

Chápu, jak to myslíš, ale zakl na mě působí mnohem „hůř“. Jestli ji rozhodila na 12 let máma která ji jednou řekla, že málem srazila cyklistu?…nevím, já chápu potřebu jezdit, absolutně obzvlášť jestli má příbuzné v zahraničí, ale prostě ne každý na to má. To není handikep, ale fakt. A opravdu často nehodu způsobí neřídiči :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
25.8.18 12:31
@saadet píše:
Chápu, jak to myslíš, ale zakl na mě působí mnohem „hůř“. Jestli ji rozhodila na 12 let máma která ji jednou řekla, že málem srazila cyklistu?…nevím, já chápu potřebu jezdit, absolutně obzvlášť jestli má příbuzné v zahraničí, ale prostě ne každý na to má. To není handikep, ale fakt. A opravdu často nehodu způsobí neřídiči :?

V tom máš pravdu. Matky na sedadle spolujezdce je třeba brát z rezervou, s tím mám taky své zkušenosti. Hlavně jim hned na začátku zdůraznit, že do řízení kecat nebudou :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
25.8.18 12:31
@Tunrida píše:
Tak pojeď za mnou :mrgreen:

po té vejtřasce sama nejedu ani kvůli tobě 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.18 12:34
@saadet píše:
Chápu, jak to myslíš, ale zakl na mě působí mnohem „hůř“. Jestli ji rozhodila na 12 let máma která ji jednou řekla, že málem srazila cyklistu?…nevím, já chápu potřebu jezdit, absolutně obzvlášť jestli má příbuzné v zahraničí, ale prostě ne každý na to má. To není handikep, ale fakt. A opravdu často nehodu způsobí neřídiči :?

No ono když nemas zkušenosti a někdo ti total vypsychovane řekne ze jsi malém zabila člověka, tak te to rozhodí. Teda záleží na povaze :)

• Citovat
  • Upravit
12156
25.8.18 12:35
@Moise píše:
V tom máš pravdu. Matky na sedadle spolujezdce je třeba brát z rezervou, s tím mám taky své zkušenosti. Hlavně jim hned na začátku zdůraznit, že do řízení kecat nebudou :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: kdyby jen do řízení ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
25.8.18 12:36

@lucenka tak tá většina nejezdí tam kde jezdím já. Resp. možná tak v těch omezeních v 80, tam potkávám dost „blbů“ co jedou 110.

Pro zakladatelku: Nemám moc radu. Ale nemyslím si, že dálnice je nebezpečnější než město. Rozhodně ne jak Praha. Ale nevím kde jezdit.
Já se rozjezdila postupně. Od stádia, kdy jsem „povinně“ jezdila do práce. A ráno tenkrát přítelovi psala SMS? že jsem to zvládla bez nehody, až po větší nákupy do center na okraji. Prostě postupně. Jezdím radši dřív, abych se mohla najít když se ztratím nebo najít si nějaké hezké místo k parkování. Ale beru to teď jako výzvu - dostat se někam kam jsem ještě nešla.
Ale takhle panický strach jsem nikdy z řízení neměla. To je možná na to toho psychoterepeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová