Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já vim ze to nemyslíš zleale musím to zkusit, když to nepůjde tak skončím, nemám v plánu zabit sebe ani jiné. Ale pořad si myslím ze to je tím, ze nemám praxi, ze to proste půjde. Autoškola mi opravdu šla, poslal me na zkoušky za par jízd, ze jsem sikovna. A moc me to bavilo. Tak si myslím ze nejsem ztraceny případ.
Držím palce
a to jsem neřidič.
A blbů je všude plno,tak se nenechat.
Cestou z dovči jsme přijížděli do obce,muž řidič samozřejmě přibrzdil na tu 50 a kolem nás prosvištěl ten co jel za námi a ještě nás vytroubil,jako co zpomalujeme,idiot.Ten musel tou vsí projet snad 90,takovym blbům bych ty řidičáky brala.
@Tunrida píše:
No každopádně si velmi dobře rozmysli, jestli jsi schopná mít tu zodpovědnost za to, že ty to auto řídíš a ty máš vědět, co máš dělat. Zatím se ti to nepovedlo a jestli nejsi se ti dlouhodobě nepodaří být v tom autě samostatná bez toho, aby ti někdo říkal, co máš dělat, nemá to cenu. Tu tunu nebo dvě řídíš prostě sama a je potřeba se s tím srovnat.
Musis se vyjezdit, bud to klapne nebo na to bunky nemas a v tom pripade nerid. Na dalnici se nevrhej hned, musis nabrat zkusenosti a to zdrave ridicske sebevedomi. Na silnici je spousta agresivnich prasat a je potreba s tim pocitata.
Nehazej flintu do zita, neridila jsem mnoho let, bala se a neverila jsem si. Posledni ctyri roky jsem aktivni ridic, denne za volantem, denne na dalnici, casto dalkove trasy do zahranici. A to jsem se jeste pred temi ctyrmi lety povazovala za ztraceny pripad.
Já určitě začnu komdicnima jizdama. Jak po městě tak po dálnici. Dále si chci pořídit auto s automatickou převodovkou abych nemusela nic řešit a věnovat se naplno dopravní situaci.
@Poison Eve píše:
Musis se vyjezdit, bud to klapne nebo na to bunky nemas a v tom pripade nerid. Na dalnici se nevrhej hned, musis nabrat zkusenosti a to zdrave ridicske sebevedomi. Na silnici je spousta agresivnich prasat a je potreba s tim pocitata.Nehazej flintu do zita, neridila jsem mnoho let, bala se a neverila jsem si. Posledni ctyri roky jsem aktivni ridic, denne za volantem, denne na dalnici, casto dalkove trasy do zahranici. A to jsem se jeste pred temi ctyrmi lety povazovala za ztraceny pripad.
Dekuju moc za podporu
Plus plno kamarádů mi nabídlo ze budou jezdit prvně se mnou, než si budu verit.
@Anonymní píše:
Plus plno kamarádů mi nabídlo ze budou jezdit prvně se mnou, než si budu verit.
Tak toho využij. ![]()
@Anonymní píše:
Já vim ale to si myslím ze je proste tou praxi. Ze až poprvé sama pojedu po městě tak podruhé to bude lepší a po dvacátý si to uz budu i užívat…snad
neboj, budeš. znám to z vlastní zkušenosti. řidičák jsem oprášila po 20 letech - můj otec tvrdil, že já přece nikdy nebudu řídit. OK, neřídila jsem. Před pár lety skončil manžel v nemocnici, strčil mi klíče od auta do ruky a řekl, že mám s autem zajet na technickou, kterou měl domluvenou 400 kiláků daleko. Taková léčba šokem. No a teď jsem na tom tak, že jsem si koupila vlastní auto, řídím téměř denně a baví mě to. Čím víc jezdím, tím z toho mám větší potěšení. Tenhle týden jezdím extrémně, mám naježděno tisíc kilometrů. A spoustu z nich na dálnici. Momentálně tvrdím, že autodebiIů potkávám víc ve městě než na dálnici.
@neumisa píše:
neboj, budeš. znám to z vlastní zkušenosti. řidičák jsem oprášila po 20 letech - můj otec tvrdil, že já přece nikdy nebudu řídit. OK, neřídila jsem. Před pár lety skončil manžel v nemocnici, strčil mi klíče od auta do ruky a řekl, že mám s autem zajet na technickou, kterou měl domluvenou 400 kiláků daleko. Taková léčba šokem. No a teď jsem na tom tak, že jsem si koupila vlastní auto, řídím téměř denně a baví mě to. Čím víc jezdím, tím z toho mám větší potěšení. Tenhle týden jezdím extrémně, mám naježděno tisíc kilometrů. A spoustu z nich na dálnici. Momentálně tvrdím, že autodebiIů potkávám víc ve městě než na dálnici.
Jako léčba dobrý, ale 400 kiláků na technickou? ![]()
@Tunrida píše:
Jako léčba dobrý, ale 400 kiláků na technickou?
to víš, domluvil si to se švagrem půl roku před tím, než ho vezla rychlá. Ale jo, dala jsem to, měla jsem s sebou psychickou podporu. ![]()
tak už jsem se objednala na kondiční jízdy s tím, že pokud instruktor řekne, že na to nemám, kašlu na to.
Necetla jsem celou diskuzi, par tvych prispevku. Nechci se te dotknout, a nechci aby to vyznelo zle. Ale lidi co se nejak boji rizeni, by proste ridit nemeli. Pokzd to je trauma diky matce, navstivila bych psychologa, at ti to pomuze nejak zpracovat a az potom bych uvazovala o rizeni.
Na zpravy o nehodach se nedivej, at nemas jeste vetsi trauma. Myslim ze pokud jsi predtim ridila v pohode a bavilo te to, tak bys mohla zase ridit v pohode. Pokud se bojis dalnice a byla by moznost to objet po okreskach, tak to zkus po nich. Jinak bych asi trenovala a trenovala, aby jsi zase ziskala zpet sebeduveru v tomto. Myslim, ze pokud by jsi malem zabila cyklistu, tak by sis toho vsimla.
@Verun83 píše:
Necetla jsem celou diskuzi, par tvych prispevku. Nechci se te dotknout, a nechci aby to vyznelo zle. Ale lidi co se nejak boji rizeni, by proste ridit nemeli. Pokzd to je trauma diky matce, navstivila bych psychologa, at ti to pomuze nejak zpracovat a az potom bych uvazovala o rizeni.
V pohodě já jsem rada za každy názor ![]()
Jj já se ted objednala na kondiční jízdy a napsala jim přesný problém, uvidím jak mi to půjde a jak to oni jako profici zhodnotí. K psycholozce chodím a říkala jsem ji o tom, takže to budeme taky řešit. Já si myslím ze to půjde ale kdyby ne, nechám toho. Jak říkám, nikomu uricte nechci ublížit. Ale pořad spoleham na to, ze na jízdy se těším, ze chci řídit, tehdy mi to šlo…tak je potřeba překonat nejaky aktuální blok a bude to ok. Anebo to nepůjde a bohuzel řídit nebudu.
Necetla jsem celou diskuzi,ale údajně jsou statisticky dálnice bezpečnější. Ja se před každou delší cestou bojím,ale jak sednu za volant, obavy jsou pryc a ja si řízení užívám. Pokud se bojis i při řízení,opravdu bych zkusila kondiční jízdy a postupně ziskat sebedůvěru.