Strach z gynekologie v těhotenství

15
15.10.19 21:26

Strach z gynekologie v těhotenství

Nedávno jsem si dělala těhotenským test a zjistila jsem, že jsem v 7tt.

Řeknete mi prosím, co mě čeká na první těhotenské prohlídce.. ☺️️

Příspěvek upraven 06.10.22 v 01:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
981
15.10.19 21:29

Zeptaji se te na posledni mesicky, zvazi, zmeri tlak a pak te doktor/ka prohlidne, udela utz. Potvrdi tehotenstvi, uz tam mozna bude i srdecni akce..A objedna na dalsi prohlidku. :)

Vubec bych se toho nebala. Ted jenom zalezi jestli te uz doktor nevydaril.. zavolala bych tam a zjistila to, objednala se.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
15.10.19 21:31

Ale nechci bejt hnusna, nebo blbe rypat. Ale kdyz uz mas stres z takovy banality, ze si nebyla dlouho na gynde a bojis se tam jit protoze jsi tehotna. Tak co budes delat v prubehu tehotenstvi a pak u porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.10.19 21:36

@Týnka20
Moc dekuju za odpověď.. Já se tam nebojím jít kvůli těhotenství, miminko se snoubencem moc chceme, jen mám obavy s reakce lékaře, aby si o mě nemyslel něco špatného.. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
15.10.19 21:38

@Terizefain předem bych řekla jen to, že na gynekologii se chodí preventivně, ne až když mám nějaký problém… to, že vydedukuješ problém, většinou bohužel znamená, že už je to vážný problém… :zed: každopádně určitě budou dělat cytologii - stěr z děložního čípku (měl by se dělat jednou ročně), nejspíš ti udělají vaginální ultrazvuk - zjistí, kde je těhotenství uložené a zda velikostně odpovídá přibližnému výpočtu dle poslední menstruace, vyzpovídá tě ohledně možných genetických predispozic a možná rovnou vezme krev i na potvrzení hcg z krve, domluvíte další návštěvy…
Svěřila bych se být tebou, že máš “stresy”, věřím, že dobrý lékař ti pak vždy před další návštěvou řekne, co tě čeká příště, i ti vše vysvětlí a řekne co a proč bude dělat. Pokud nebude ochotný, tak bych změnila lékaře. Každopádně je důležité chodit preventivně, pak bys třeba stresy ani mít nemusela. Hodně štestí a gratuluji k těhotenství! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.19 21:47

Já šla taky po dlouhé době, neboť moje předchozí gynekoložka byla příšerná a díky ní jsem z gynekologie měla hrůzu. A když jsem přišla k nové, tak jsem se tam z fleku ještě rozbrečela. :lol: A ona ani nehla brvou a ještě mi na můj banální problém doporučila zbytečně velký zákrok. Tak jsem hledala znovu novou doktorů. :lol: A do třetice všeho dobrého mam teď úžasnou doktorku. Ničeho se neboj. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
37144
15.10.19 21:49

A jak dlouho si tam nebyla? Ono někteří doktoři, když se pacientka roky neozve, tak ji pak vyřadí :think: abys pak najednou nezjistila že tam musíš a nemáš kam. Ale jinak tě tam nic moc nečeká, dr se zeptá kdys měla poslední MS, jestli máš nějaké potíže, udělá ultrazvuk, když na něm nic neuvidí tak ti vezme krev a objedná tě třeba za 2 týdny znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
15.10.19 21:54
@Terizefain píše:
@Týnka20
Moc dekuju za odpověď.. Já se tam nebojím jít kvůli těhotenství, miminko se snoubencem moc chceme, jen mám obavy s reakce lékaře, aby si o mě nemyslel něco špatného.. 😊

Je to tve zdravi :nevim: tva zodpovednost
Jeste vezme asi ster z cipku. A zavolala bych tam, zda Te nevyradili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.10.19 21:58

Jsi nezodpovědná vůči sobě a to čekáš dítě? 8o :roll: byla jsme o rok mladší než ty, když mi zjistili rakovinné bujení na děložním čípku, potíže jsme neměla absolutně žádné. Prostě vyšel špatný stěr, poté i biopsie. Jen díky tomu, že jsem chodila pravidelně na gyndu, mám dneska dvě úžasné děti a možnost je vychovávat. Co se prohlídky týká, u každého doktora to může být trochu jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.19 22:08

Vůbec se neboj. Já poprvé na gyndu šla až ve 20 a měsíc po první prohlídce vůbec jsem zjistila že jsem těhotná. Lékař či lékařka pokud to mají v hlavě v pořádku ti to vyčítat nebudou.

• Citovat
  • Upravit
14062
15.10.19 22:30

Klid, zavolej tam, nebo dojdi, rovnou sestře řekni kdy naposledy jsi u nich byla a zda můžeš dorazit, řekni že más pozitivni těhotensky test a sestra Te buď objedná, nebo budeš muset hledat nového lékaře pokud už Te tento vyřadil.
Doktor Ti podle mě nic říkat nebude. Jemu je to celkem putna, tvoje nezodpovednost - tvoje následky.
Maximálně Te poučí o důležitosti prohlídek.
Delas si zbytečne starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky