Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Irinka0210 píše:
@stinga To jako proto, že někdo je obézní se nemůže starat o dítě? To myslíš vážně? Ono je možná lepší mít tlustou pohodovou mámu než mandu s hloupýma názorama
obézní jsem já s mými 76 kg, a jsem tlustá pohodová máma,
ale nad 110 kg je morbidní obezita a ne baculka
, proto také zřejmě nemůže otěhotnět, a ne fakt si nedovedu představit, jak někdo se 110 kg utíká za dítětem, které na odrážedle míří do silnice - to je jen jeden příklad z mnoha
@Irinka0210 píše:
Ono je možná lepší mít tlustou pohodovou mámu než mandu s hloupýma názorama
Vidíš, mně třeba přijde hloupej názor, že 110 kilo je v pohodě.
Není a nebude. Zlá nejsem, jen realistka. Říkám to s plným vědomím holky, která se vyžrala na sto kilo a shodila na pětapadesát, a taky s plným vědomím holky, která nemá jak trávit volnej čas se svou vlastní mámou, protože ta má 140 a neudýchá a momentálně už ani neuchodí bolestma kloubů sebemenší aktivitu.
Nemám potřebu na ni být zlá nebo se tvářit znechuceně… je mi líto, jak si zničila zdraví, a je mi líto, o kolik zážitků a společných chvil nás obě ochudila.
Tu holku, kterou tady obhajuješ, čeká totéž
co myslíš, že má 110 plus těhotenství za další program? Je to drsný, ale buď se toho zbaví teď, nebo se toho zbaví později… nebo její dítě čeká v porovnání s vrstevníkama docela smutnej život, protože kolo, pinčes, koupálko, schovávaná i spousta dalších věcí budou problém. A pokud to dítě, nedejbože, ještě naučí špatný stravovací návyky… ![]()
Může mi tu nadat do de..lů kdo chce, ale fakt mě nepřesvědčíte, že na tom vidět a uznávat objektivní nevýhody obezity u rodiče je něco „hloupýho“.
@Anonymní píše:
@stingaje mi vás líto vážně
Ty ho, brzdi. Nebo si dej jednu přes pusu.
Sama nechceš, aby na tebe byli lidi zlí, ale budeš se tu navážet do ženský, která nemá ani vzdáleně tak velkej problém, jako ty? ![]()
Jak se říkávalo, krátkej dvůr a dlouhej bič bys potřebovala… ![]()
Mám kamarádku, spolužačku která už byla na škole hooodně obézní. Přes 100kg má, bude jí 40 a má dvě děti, 16ti leté a 2 leté. Každý den jí vidím jak s mládětem někde trajdá, jezdí kempovat, chodí na houby atd
.
Nemám 100kg, ale když malá jezdila na kole měla jsem jí přivázanou aby někam nevjela a běžela vedle ní. V Pražské Zoo jsem potkala maminu jejíž dítě se hrozně vyflákalo na odrážedle z kopce - bez helmy, maminka jak proutek ![]()
Ono 100 kg u jedné nemusí v reálu vypadat stejně jako 100 kg u druhé…
já měla 67 kg a v Praze při IVF jsem dostala doporučení zhubnout
přijít tam ale holka s 20 cm do výšky navíc, tak dostane nejspíš doporučení trošku přibrat… za mě se nedá porovnávat jen váha, ale vždy je potřeba koukat na celou konstrukci těla. ![]()
Já nebudu komentovat rizika obezity obecně, mám taky nadváhu, ale v CAR standardně doporučují zhubnout, protože tukova tkáň ovlivňuje produkci některých hormonů. Takže komentovat to asi v tomhle smyslu můžou.
@kaiserin přesně tak, tuková tkáň ovlivňuje produkci hormonů, proto většinou ty 100kilové nemůžou otěhotnět a léčba je též problematická
@Ginuš prostě 110 kg není v pohodě, pokud žena neměří 220 cm, což asi těžko
u nás v rodině je nejtlustší babička, váží 92 kg a vypadá fakt hrozně, ale jelikož se nemůže hýbat, tak také nemůže zhubnout
a přítelova matka, ta má v 59 letech určitě přes 100 kg, a jde na 3. výměnu kolene! protože ty kolena tu váhu prostě neunesou
takže ta 40letá se 100 kg možná ještě dokáže běžet, ale za 10 let bude mít třeba po oboustranné totální endoprotéze a nevyjde do 1. patra
ale ať je každý tlustý jak chce, je to jejich život, jejich zdraví, ale nenalhávejme jim, že je to v pohodě
@stinga Ono samozřejmě jsou obézní ženy, které otehotni bez problémů. Ale když problém je, tak zhubnout je celkem věc, která je výhodná zkusit.
@stinga ne napsala jsem, že je to v pohodě, jen že znám akční holku co má přes 100 kg.
Dekte pokoj ženy, paní nebo slečna se tu ptá jen na to zda to někdo zažil a ne na to aby byla urazena jak je tlustá a potřebuje velkej dvůr jen proto ze napíše ze je ji někoho lito krz názory o ktere se tu nikdo neprosil.Ja osobně jsem bacule a nikdo by mi neřekl váhu co mám. Je spoustu lidi co mají 60kg a vypadají na víc a to platí i opačné ale to neznamena ze se hned musíte navazet do zakladatelky
Osobne zakladatelce přeji aby ji v natalartu pomohly a měla zdravé miminko a když půjde váha dolu tak jen lépe pro ni :h
eart:️
@LAlezane
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.