Strach z nástupu do práce.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
30.6.20 06:07
@Anonymní píše:
Ok, tak to zkusím podrobněji: Majitel s námi rozvázal poměr dohodou a při tom administrativně vypomohl s registrací na ÚP, celé to nazval fiktivním. Jelikož nemusím vysvětlovat, jak to teď v mém oboru vypadá, tak mu nic nebrání v tom, mě „opět začít“ zaměstnávat na již dávno podepsanou smlouvu, zároveň ale trvat na tom, aby tu skutečnost nehlásila na ÚP, zkrátka aby se vyhnul placení pojistného. Dává to smysl? Jestli ne, tak jsou to jen paranoidní fantazie v mé hlavě. :zed:

takze mas platnou pracovni smlouvu a podvodem ted jsi na up. To smrdi celkem dost uz od zacatku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
30.6.20 06:18
@Anonymní píše:
Ok, tak to zkusím podrobněji: Majitel s námi rozvázal poměr dohodou a při tom administrativně vypomohl s registrací na ÚP, celé to nazval fiktivním. Jelikož nemusím vysvětlovat, jak to teď v mém oboru vypadá, tak mu nic nebrání v tom, mě „opět začít“ zaměstnávat na již dávno podepsanou smlouvu, zároveň ale trvat na tom, aby tu skutečnost nehlásila na ÚP, zkrátka aby se vyhnul placení pojistného. Dává to smysl? Jestli ne, tak jsou to jen paranoidní fantazie v mé hlavě. :zed:

Ne, to smysl fakt nedava a jestli si nekdo mysli, ze to projde, tak je blazen. Nebo se te chce zbavit, az na to prijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.20 06:49
@matkabagristy píše:
takze mas platnou pracovni smlouvu a podvodem ted jsi na up. To smrdi celkem dost uz od zacatku

Mám platnou dohodu o skončení pracovního poměru, na základě toho jsem na ÚP

• Citovat
  • Upravit
20905
30.6.20 06:52

Tak šup podepsat novou smlouvu při novém nástupu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
30.6.20 06:54
@Anonymní píše:
Mám platnou dohodu o skončení pracovního poměru, na základě toho jsem na ÚP

No tak máš skončený pracovní poměr a žádná předchozí smlouva, na kterou by tě mohl zaměstnat, už není. Nedává to žádný smysl. S novým nástupem do práce nová smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
30.6.20 07:00
@Anonymní píše:

pises, ze stare smlouva trva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
30.6.20 07:04

@matkabagristy jak může trvat, když má podepsanou dohodu o rozvázání… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
30.6.20 07:09

Z hlediska pracovniho prava byl pracovni pomer ukoncen. Pokud pro zamestnavatele budes pracovat dal, pujde o praci „nacerno“ se vsemi dusledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
30.6.20 07:11
@Monchichik píše:
@matkabagristy jak může trvat, když má podepsanou dohodu o rozvázání… :think:

on jim nabulikoval, ze je to fiktivni rozvazani pp, aby nemusel resit odstupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
30.6.20 07:13

@matkabagristy no neměli podepisovat dohodu…a teď teda nevím, co zkouší…aby byli na úp a makali pro něj a u něj budou na černo…asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
30.6.20 07:15
@Anonymní píše:

Ty jsi snad uplne natvrdla :nevim:
Zadny pracovni pomer uz spolu nemate. Pokud budes do budoucna pro neho legalne pracovat, pak musite sjednat novou pracovni smlouvu.
Nesmis verit vsemu, co ti podvodnici nabulikuji :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
30.6.20 07:28
@Anonymní píše:

Tak máš ukončené zaměstnání a musíš uzavřít pracovní smlouvu novou. Jen jste se nechali o…bat zaměstnavatelem, protože vám nemusel platit odstupné, když jste mu podepsali tu dohodu. On vám sice něco slíbil, ale dodržet to nemusí, a vydělal, protože nikdo po něm nechtěl odstupné. Fakt žasnu, co si někteří zaměstnavatelé dovolí, a co jsou lidi, schopní podepsat. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
30.6.20 11:40
@P4ja píše:
Tak máš ukončené zaměstnání a musíš uzavřít pracovní smlouvu novou. Jen jste se nechali o…bat zaměstnavatelem, protože vám nemusel platit odstupné, když jste mu podepsali tu dohodu. On vám sice něco slíbil, ale dodržet to nemusí, a vydělal, protože nikdo po něm nechtěl odstupné. Fakt žasnu, co si někteří zaměstnavatelé dovolí, a co jsou lidi, schopní podepsat. 8o

Já zas žasnu, jak jsou někteří se vším hned hotoví a vidí jen to, já mám NÁROK… Ano, mají nárok na odstupné, ale kor u menší firmy si v dnešní situaci musí každý sám rozmyslet, zda bude trvat na svých nárocích s tím že v lepším případě dostane odstupné a bude hledat práci jinde, v horším ji to položí a bude to odstupné vymáhat soudně nebo podávat na firmu insolvenci, aby to dostal od UP. Nebo jestli v té firmě chci pracovat i nadále a jsem ochotna ji podepsáním dohody pomoci. Jasně, nemusí to vyjít, může se položit i tak, ale to už si musí každý rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
30.6.20 11:45
@j.a.n.i1 píše:
Já zas žasnu, jak jsou někteří se vším hned hotoví a vidí jen to, já mám NÁROK… Ano, mají nárok na odstupné, ale kor u menší firmy si v dnešní situaci musí každý sám rozmyslet, zda bude trvat na svých nárocích s tím že v lepším případě dostane odstupné a bude hledat práci jinde, v horším ji to položí a bude to odstupné vymáhat soudně nebo podávat na firmu insolvenci, aby to dostal od UP. Nebo jestli v té firmě chci pracovat i nadále a jsem ochotna ji podepsáním dohody pomoci. Jasně, nemusí to vyjít, může se položit i tak, ale to už si musí každý rozmyslet.

Hele, to vůbec netvrdím, že to tak nemusí být. Ale podle toho, co psala zakladatelka, mně to tak nepřijde, že by to bylo seriózní. No uvidí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
30.6.20 11:48

@j.a.n.i1 chapu zamestnance, kteri sli na dohodu s tim, ze az bude lepe, nastoupi znovu na novou smlouvu. Tady je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat