Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Anonymní píše: Více
A proč se porovnáváš s ostatními? Každý je přece jiný. Možná sama nevíš co ti sluší, a proto se cítíš špatně. Co stylista? Když ti vybere barvy co se k tobě hoděj, střih atd, to by nepomohlo?
Já myslím že bys měla hlavně zapracovat na sobě..na přijetí sama sebe, na svém sebevědomí a sebelasce…
Ano, máte pravdu, z určité části v tom bude hrát roli i nízké sebevědomí. Ale jak na tom zapracovat? nevím si vůbec rady. Porovnávám se, protože jsem byla většinou ve společnosti, která se porovnávala, povyšovala apod. A já už se nechci cítit méněcenně jako dřív.
Nikdo přece není méněcenný… Každý vyniká něčím jiným a v něčem jiném. Dokonalý není vůbec nikdo… ![]()
Určitě musíš zapracovat na svém sebevědomí. Když se díváš na internetu na nějaké obrázky žen, tak si třeba nikdy neřekneš, že je pěkně oblečená? Že bys chtěla vypadat, co se oblečení týče jako ona a pak si nějaké podobné oblečení pořídila?
@Yasmina21 Ano inspiruji se, líbí se mi spousta oblečení (většinou ale basic kousků), ale nikdy se mi to nelíbí na sobě, nebo se v tom necítím dobře. A to je ten problém. Dokáži to ocenit na druhých, ale na sobě vůbec nic.
@Yasmina21 píše: Více
A to je právě zrovna to nešťastné porovnávání se… ![]()
Což jí právě škodí. Ona se musí naučit být sama sebou a hlavně se tak i brát. A to, jak uvnitř, tak i na venek.
Zkrátka se vším všudy, protože každý člověk je naprosto originální. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Nemyslím to tak, že by se porovnávala s někým na fotce, ale pokud sama neumí vybrat styl nebo kombinaci oblečení, které by se jí líbilo, tak inspiraci může hledat právě u někoho, kdo se jí líbí, jak je oblečen.
Tak to bude ale psychický problém. Na basic oblečení není nic špatného, pokud se ti líbí, proč ne. Já také nerada nosím různé barvy a mám raději jednobarevné kombinace. Zkusila bych zajít na nákup třeba s nějakou kamarádkou, která by ti i rovnou mohla říct, jak ti oblečení sedí nebo poradit s výběrem. Mohlo by ti to pomoc. A nebo pak vyhledat odborníka a s ním si o svém problému pohovořit. ![]()
To mas v hlave a ani sebelepsi stylista ti nejspis nepomuze
Musis byt spokojena a vyrovnana sama se sebou, aby ses citila dobre.
Jednu dobu, poměrně ještě nedávno, jsem také řešil svůj styl oblékání, co mi bude slušet a aby to bylo pohodlné.
Hrozně zajímavé bylo, že léta letoucí jsem nejpohodlnější kousky oblečení objevil vždycky u nás doma ve skříni. Ale když jsem šel do obchodu, no hrůza!
Vlastně nikdy jsem nepřišel na to, čím to je…
No, každopádně, vyžadovalo to velké úsilí, jednu dobu jsem také uvažoval o stylistovi, ale nakonec jsem to zvládnul sám. Chce to prostě vytrvat a zkoušet, zkoušet, zkoušet…
Ale v tvém případě je asi hlavní problém to sebevědomí. No…
Podle mě první důležitý krok jsi udělala, chce to odhodlání to změnit. Druhý a asi nejpodstatnější a nejtěžší krok je věřit tomu, že se to povede. Ono i to elegantní oblékání chce praxi a člověk se to musí naučit. Jako všechno. Na začátku nadělá hromadu chyb, ale ty by ho neměly odradit, měl by ve své snaze pokračovat. Vidět před sebou ten svůj cíl a nikoliv ty nezdary, které ho právě nabádají k zoufalství. Prostě si říct v případě neúspěchu, tak takhle ne, tak jinak…
Jak už tu padlo, je také si třeba uvědomit, že každý jsme jiný a každý máme své přednosti a slabiny. Je třeba si přiznat, tohle mi moc nejde, ale umím zase jiné věci. V procesu získávání sebevědomí je podle mě nejlepší zapracovat ještě více na svých silných stránkách a talentech, protože ty člověka nejrychleji posunou. A člověk nabývá sebevědomí zejména tím, jak je lepší a lepší a tedy i hrdý na svůj výkon či schopnosti. Ta tvrdá práce je pak vlastně základem toho, že máš z toho a i sama ze sebe nakonec radost.
No a pokud je to něco, co můžeš ukázat lidem a ty tě za to začnou chválit, tak co může být lepším nestranným prostředkem na zvýšení sebevědomí?
Jestli ten problém s oblékáním zvládneš, komplimenty začnou chodit, to si buď jista!
Tak… víc asi neporadím!
Hodně úspěchů a hlavně trpělivosti, nebude to hned.
Zkus si zaplatit konzultaci s nějakou módní stylistkou, mohla by ti poradit jaký styl a střih se k tobě hodí a jak kombinovaz barvy. Třeba pak zjistíš, že se ti to líbí ![]()
Takže jinak řečeno to není oblečením. To co potřebujete řešit je váš vnitřní pocit. Ne oblečení. V tuhle chvíli je zcela zjevně jedno, co máte na sobě. Vám není dobře ve vašem těle, ne v oblečení…
@Yasmina21 píše: Více
Já tedy trpím též nejistotou v oblékání. Ráda bych se oblekala elegantněji, ale když vyrazím s kamarádkou, tak i přesto, že se mi její styl líbí a zřejmě tedy ani mě neradi špatně, dostávám se buď do opozice ( tohle já nemůžu mít na to jsem stará/ tlustá/ nerada tuhle barvu ) nebo naopak podlehnu výběru a chvále, ale dopadne to tak, že mi dotyčná věc stejně zůstane ve skříni… takže jsem na tom téměř stejně jako zakladatelka, zůstávám u basic triček tmavé barvy a džíny…
Zdravím, vím že název diskuze zní trochu zvláštně, ale s tímto problémem se potýkám již delší dobu. Nyní jsem odhodlaná s tím něco udělat, zapracovat na sobě, ale nevím jak. Teď k mému problému. Jde o to, že se v žádném oblečení necítím dobře, pohodlně, nemám z něj radost. Bojím se kupovat si další oblečení, protože vím, že se v něm stejně nebudu cítit dobře. Proč si tedy kupuji oblečení v kterém se necítím dobře? jde o to, že já se necítím dobře a sebevědomě absolutně v ničem. Kupuji si jednobarevné „basic“ kousky, aby to k sobě ladilo, ale nikdy nevyjdu domu s tím, že se mi to líbí a že jsem spokojená. Nic se mi nelíbí v kombinaci a to ani, když jdu celá v černém. Jsem z toho zoufalá a přála bych si mít radost z toho, když si něco koupím. Vždycky se porovnávám s ostatními, že vypadají lépe a já se cítím, ještě hůř, byť se snažím aby oblečení působilo elegantně. Budu ráda o jakoukoli radu jak z toho ven, popř. kde nejraději nakupujete apod.
Prosím o anonym, pro mě citlivé téma.