Panický strach z rakoviny - jsem blázen?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
9.3.15 23:30

@bustovka já měla nejhorší stavy v prosinci nechtěla jsem vylezt z postele a pořád jsem brečela mi určitě něco je prošla jsem ultrazvuk rendgen krevni testy různé vyšetření zhubla jsem ale podle doktoru je to psychika i na gastroporadne mi to řekli vyšetření mám jen preventivně prý abych byla v klidu ja vim že psychika nadela pěknou paseku sestra si tim prošla vážila jen40 kg ale po měsíci brání léků už chodim z dětmina tury ppřibrala jsem zpátky co jsem zhubla akorát když začnu mit strach vyvolava mi to bolesti hlavně když mam menzes přijde mi že prášky nezabiraj tak jak by měli ale to pry delaj hormony a časem se to snad srovná od 1.4 bych mělannastoupit zpět do práce tak už se těším hlavně budu mít zamestnanou hlacu a nebudu na to tak myslet nejdřív vjsem říkala že bych nikdy nešla k psychousovi a teď vim že kdybych sla dřív mohly mít děti na vánoce veseloh aktivní matku a ne ženskou která si jich nevsima prospí cely den a pořád brečí snad jim to nak vynahradim ale vycitat si to budu pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.3.15 23:33

Ahoj lidičky tak výsledky jsou ok ještě v květnu preventivně kolonoskopie ale ted se držím zitra jdu po čtyřech měsících do práce už se těším aspoň nebudu mít tolik času myslet vyvite co myslim protože co jsem zdravá je to jen v hlavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.4.15 18:36

Ahojky, ráno jsem vykašlala ktev v hlenu, smrkala jsem krev a hnus :( hrozně jsem se vyděsila, tak jsem jela k dokorovi. ten mě poslal na ORL a tam mi řekl, že to je žilkama v nose a že mám zvětšený mandle. Dal mi nějakou mast do nosu a řekl, že by to mělo do 14 dní přejít. ale já se od rána bojím, že mám rakovinu, všude píšou, že vykašlávání krve je příznak rakoviny. Záda mě pobolívají pořád, jsem 25 tt :( a o to větší mám strach, kvůli malému :( chjo, já se zblázním!!! Něž jsem otěhotněla tak rok před tím, jsem se léčila na psychiatrii s panickou poruchou. V 18mi zemřela matka a od té doby vidí smrt všude'' co mám dělat??rosím, potaďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.4.15 22:10

Nejanči, mysli na miminko, možná by pomohl psycholog, v těhotenství je všechno mnohem více prokrvené, krvácení z nosu je celkem běžné a stejná příčina bude zřejmě i v tom krku, také můžou hodně krvácet i dásně, já vím, že je těžké přesvědčit hlavu, ale jsi naprosto zdravá!!! A těš se na miminko, je to krása :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
9.4.15 06:49

Neboj to se mi taky stalo v těhotenství že jsem vykašala krev pak jsem zjistila že je to z nosu. Nic to není ale chápu v těhu všechno vypadá děsivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
9.4.15 08:06

@lynč @bustovka tak jsem mazala, mazala a dnes ráno dobrý!! :) jupí, tak snad to i vydrží! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.6.15 22:12
@Anonymní píše:
Ráda bych také přispěla do této diskuse. Mám úplně stejný problém - mám diagnostikovanou úzkostnou poruchu s karcinofobií. Jsem moc ráda, že v tom nejsem sama, protože manžel mě vůbec nechápe a má mě za hypochondra, což teda zřejmě jsem, ale já se v tom nevyžívám, chtěla bych se toho strachu jednou pro vždy zbavit, protože mi to doslova ničí život, nedokážu se z ničeho radovat.
U mě podobné stavy začaly už v době SŠ studií, kdy jsem začala chodit se svým tehdejším přítelem. Tehdy jsem se nebála rakoviny, ale otěhotnění, ani TT a MS mě nepřesvědčily, každý měsíc jsem byla schopná chodit na krevní test. Pak jak jsem dostudovala a začali jsme s už manželem žít, tak to přešlo a pár let jsem měla klid. A znovu se to objevilo ve 30 letech v období kojení první dcery, to mě bolelo v břiše a vsugerovala jsem si rakovinu střev. Ale dr. mě uklidnila, že to určitě rakovina není, tak jsem to ještě zvládla sama bez léků. A pak přicházely co 0,5-1 rok, další ataky, vždy v období kojení. V těhotenství mi naopak bylo vždy perfektně, to jsem žádné obavy neměla. Vždy po vyšetření, kdy se ukázalo vše OK, se stav zlepšil, ale po čase se zase objevilo něco jiného. Dr. mi i napsala antidepresiva Zoloft, ale ty mi moc nezabíraly. Před rokem jsem měla opět panický strach z rakoviny jícnu a i když jsem byla i na gastroskopii a samozřejmě vše v pořádku, tak jsem se bála další ataky. Proto jsem se konečně donutila objednat na psychiatrii, kde jsem byla cca 4×, přestala jsem kojit (dcera měla už rok, tak mi to nevadilo), dostala jsem jiná antidepresiva, která se zdálo, že zabrala, takže to vypadalo dobře. Jenže co se nestalo - neplánovaně jsem otěhotněla (praskl kondom osmý den cyklu) a musela léky vysadit. Docela jsem to obrečela, další dítě jsem nechtěla, dokud se můj stav ještě víc neupraví, ale na potrat jsem jít nedokázala. Ale těhotenství opět proběhlo v pořádku, i já se cítila psychicky v pohodě. A nyní jsem tři měsíce po porodu a už zase cca dva měsíce v tom lítám, bolí mě v levém podžebří, mám povit jakoby mě brněly ruce, do toho už docela dlouho kašlu a bolí mě v krku. A strach je tu opět. Takže jsem se zase objednala k psychiatričce, jenže ta má volný termín nejdřív za měsíc, tak nevím, jak to do té doby zvládnu. A taky se bojím, že mi doporučí přestat kojit, a to bych asi těžce nesla, syn má teprve tři měsíce, chtěla jsem kojit aspoň půl až třičvrtě roku. :(
ahoj jestli chceš ozvi se mi do zprávy jsme na tom stejně…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.6.15 00:23

rakovina prsu

Holky neblaznete, ja jsem se taky porad bala a ted mam rakovinu prsu. za tyden jdu na treti chemoterapii, celkem jich budu mit 16, pak mi vezmou cele prso a pak 25 ozareni. Nemyslete na rakovinu a zijte nez bude pozde. A to upozornuju, ze behem minuleho roku jsem byla 5 krat na mamografii, vse vporadku. Tri mesice na to rakovina s metastazami pod pazi, tak ma cenu chodit k doktorum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
24.6.15 20:07
@lilax píše:
Holky neblaznete, ja jsem se taky porad bala a ted mam rakovinu prsu. za tyden jdu na treti chemoterapii, celkem jich budu mit 16, pak mi vezmou cele prso a pak 25 ozareni. Nemyslete na rakovinu a zijte nez bude pozde. A to upozornuju, ze behem minuleho roku jsem byla 5 krat na mamografii, vse vporadku. Tri mesice na to rakovina s metastazami pod pazi, tak ma cenu chodit k doktorum?

Tak jestli jsi byla za minuly rok 5krat na mamografu nejde se divit te rakovine prsu. Mamograf je strasne nebezpecny pro prsa sam totiz muze zpusobit rakovinu! ja si nasla vetsi bulku na hrane prsa a zitra me ceka ultrazvuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
24.6.15 21:52

Byla jsem 5 krat na mamologii, z toho 1X mamograf a 4 X sono. takovehle kecy fakt miluju. tu rakovinu me nasli na sonu, tak si dej pozor, aby jsi nedopadla stejne, pak se budes divit co to je za peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
25.6.15 06:40
@Roxi píše:
Tak jestli jsi byla za minuly rok 5krat na mamografu nejde se divit te rakovine prsu. Mamograf je strasne nebezpecny pro prsa sam totiz muze zpusobit rakovinu! ja si nasla vetsi bulku na hrane prsa a zitra me ceka ultrazvuk…

Jo, je to tak nebezpecne, ze je to metoda screeningu… jasne.
5× za rok by Mg nikde neudelali, nejkratsi bezny interval je rocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
25.6.15 06:56
@lilax píše:
Byla jsem 5 krat na mamologii, z toho 1X mamograf a 4 X sono. takovehle kecy fakt miluju. tu rakovinu me nasli na sonu, tak si dej pozor, aby jsi nedopadla stejne, pak se budes divit co to je za peklo

prosimte ale kdyz jsi byla 5× na vysetreni prsu, tak uz jsi prece nejake potize ale musela mit, to je trochu moc casto na bezny screening. Ono se teda rika, ze klancerofobie je prekanceroza. Jinak ti drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.6.15 12:51

Věděl bych o zajímavé knížce o této nemoci (posílají ji zdarma), připadně i kde vám sestaví preventivní kúru. Ale aby mě nezablokovali pro reklamu, tak více přes SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.6.15 17:55

Neco se mi nezdalo, tak jsem sla na mamologii, tam nic, tak jsem sla pro jistotu jinam a jinam a nic, tak jsem to nechala byt, pak se mi zatahla bradavka a ja si rikala, proboha mam to resit nebo ne. sla jsem s tim napsali hypoechogenni zlaza kontrola za rok, sla jsem tady jeste jinam a tam rekli rakovina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.17 08:53

Zdravím,
nechci zakládat novou diskuzi, tak oživuji tuto. Mám stejný problém. Šílený strach z nemoci, buď u sebe nebo u dětí. Trvá to už půl roku a stupňuje se to. Někdy mám pocit, že se z toho určitě zblázním. Nejsem schopná vůbec fungovat. :( V prosinci jsem byla na odběrech krve a všechno mám v pořádku a stejně mám strach. Nejhorší je, že se bojím někomu svěřit. Stydím se jít k psychologovi nebo to říct manželovi. Už jsem úplně zoufalá. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex