Strašný strach ze SIDS
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ještě jsem chtěla napsat - co se týče monitoru na plenku, vlastní zkušenost nemám, ale měla ho známá a říkala, že je vhodný jen pro první týdny života, když dítě leží, nepřetáčí se a nesnaží se ho ze sebe sundat. Potom už vadí při běžném pohybu a otáčení ve spánku a přece jen - instalovat monitor, když dítě usne, je nepraktické, může se probudit ![]()
Nevím, jak moc často jsou plané poplachy, ale myslím se, že pro 3,5 měsíční dítě už tento monitor nebude moc účelný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jen že bych ani monitoru na 100% nevěřila a zakladatelce se teda vůbec nedivím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gino
zrovna vcera tu bezela diskuze o tom zda nechat miminko v pokojicku uz od narození ..
protoze v loznici neni misto na postýlku .
Ehm.. no dle mě je rozhodne rozumejsi si poridit teda postel k nemu do pokojíčku, když v loznici byt nemuze.
Urcite byc nenechávala v jine mistnosti v zadnem pripade, a od narozeni uz vubec ne…
nehledě na to ze se muze neco stát.. mimino potřebuje mámu blízko u sebe,ono to cítí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja jsem kdysi davno pracovala ve vyzkumu ohledne SIDS. Pokud to pro vas neni velky problem, bylo by fajn do te poradny v Praze dojet - pomohli byste dodat informace pro ostatni a nektery vysetreni by vam taky mohli udelat.
Sama jsem pred porodem monitor nechtela (zbytecnost), ale po narozeni maleho jsem si ho rada z porodnice pujcila a byla jsem za to fakt rada - myslim, ze to je nejlepsi opatreni proti SIDS. Jsem docela plasan a rikala jsem si, jak bych zvladla pripadny poplach. Poplach nakonec byl - nastesti falesny - syn se odkoulel z te snimaci podlozky (byla to ale nase chyba, protoze uz davno jsme mu tam meli dat i tu druhou snimaci podlozku). Kupodivu jsme s manzelem zareagovali pohotove. To je dobre, ze vis, co a jak kdyby nahodou. (jo, taky znam story, kdy se dite podarilo vcas ozivit).
Jinak ja mam taky panicky strach, ale spis ohledne pripadu Anicka.. Holt to musime prekonat.
Tak drzim palce i pesti - krome monitoru a vyhybani se rizikovym faktorum uz nemuzes nic lepsiho udelat, tak verim, ze to bude dobry.
- Citovat
- Upravit
planý poplach jsem nezažila zatím ani u jednoho monitoru…
samozrejme ten na plenku je max do 4téh měsíce, ale třeba i dýl, zalezi na mimču jak mu vadí nebo nevadí…
těžko říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jo Jani, ale potvrzené, že šlo o sids určitě nemají, tomu nevěřím právě díky tomu, že snad tuším do roku 1970 se pitvy u takhle malých dětí, pokud nebylo podzření na nějakou jinou chorobu ani neprováděly, nebo jen na přání, takže je to taky dost zkreslené. Sama za sebe taky můžu říct, že například nedomykavost chlopní a podobných věcí se začala zjišťovat podrobně u novorozenců snad až od roku 1999, kdy to v půl roce zjistili mé dceři, ale v poordnici, nebo prenatálu ani náhodou, dva ultrazvuky za celé těhu bylo běžné, že ledvina nefunguje zjistili náhodou až se narodila, takže si dovedu dost živě představit, že rodinná anamnéza může vypadat úplně jinak. Genetické vady se dřív vůbec nezjišťovaly, pokud se nevyskytl závažný problém. radši ani nechci vědět, kolik nás děvčat kolem 35-45 let běhá po světě s defekty o nichž ani neví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale dost casto se mi stává že jeníčka v noci vytáhnu, jdu s ním do kuchyne udělat mlíko, a monitor zapomenu vypnout, to je pak rándál uprostřed noci
![]()
a stává se mi to poměrně často teda, ehm … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej je ale hodně spavej a ještě po kleštovim porodu.
Ani po sidsu nebyl nikde hospitalizovanej i dr řekl že hospitalizace je zbytečná,že příčiny nejsou zjištěny,že prostě jen dítě usne a tak tvrdě že zapomene dýchat.Já tam plašila že se to zase stane a dr řekl tak s ním zase zatřesete a je to
.Pak už sem byla v klidu a normálně spala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No uprimne nedovedu si predstavit, jak by pritomnost spici matky v pokoji ditete mohla zabranit SIDS - ledaze by chrapala natolik, ze by to diteti neumoznilo ponorit se do hlubsiho spanku.
navic i kdo ma dite v loznici, obvykle nechodi spat s nim, ale az o nekolik hodin pozdeji -stejne je tam dite samo. Ani ve dne, kdyz dite spi, ho nikdo nekontroluje kazde 2 minuty, jestli dycha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj zelenko, taky jsme ji měli půjčenou z nemocnice, nám se sepla jen jednou ale byla to taky naše pitomina, byla citlivá na mobilní telefon, to pak bylo hvízdání, že jsme se seběhli snad všichni. Ale jinak je to super věcička, dřív taková možnost nebyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudlo
tak jsem to nemyslela, že přitomnost matky přímo muze ovlinit SIDS, to je kravina..
já si jen proste myslím že v noci by mělo být mimčo co nejblíže mámě. a to si myslet budu vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já koupila i ten na plínku
.Byl teda z druhé ruky,ale pípal snad pořád.Normální je určitě lepší.malého sem měla hned vedle postele,ale tak abych se ho nedotýkala a přesto sem na něj viděla.
pak se mi do postele nasáčkoval když byl větší a je tam dodnes
![]()
Příspěvek upraven 23.12.10 v 12:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelce by poradna SIDS a následná návštěva psychologa velmi pomohla, jde o to aby jí ten panický strach nezůstal
to není perdel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já tu nechci slovíčkařit, ale při SIDS asi není dítě možné zachránit, když si přeložíte, co to vlastně znamená. Je to úmrtí.
Monitor dechu považuju za spásný vynález, děti přestávají dýchat z různých příčin (hluboký spánek a „zapomenou“ dýchat, vdechnutí zvratků apod.) a ve všech případech je včasná resuscitace nejdůležitější. Věřím, že díky monitoru je zachráněno ročně až neuvěřitelně velké množství dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakika píše:
Holky, já tu nechci slovíčkařit, ale při SIDS asi není dítě možné zachránit, když si přeložíte, co to vlastně znamená. Je to úmrtí.Monitor dechu považuju za spásný vynález, děti přestávají dýchat z různých příčin (hluboký spánek a „zapomenou“ dýchat, vdechnutí zvratků apod.) a ve všech případech je včasná resuscitace nejdůležitější. Věřím, že díky monitoru je zachráněno ročně až neuvěřitelně velké množství dětí.
kaki naopak
pri SIDS dite umira v dusledku toho, ze prestane dychat -nejdriv prestane dychat, pak mu klesne hladina kysliku a odumre mozek. Monitor zapipa po pulminute, co se nenadechlo - to ma jeste kyslik OK. kdyz se snim zatrese, a nebo i kdyby se mu jen davalo umele dychani, neumre…
ale kdyz vdechne zvratky, tak se dusi, skube s sebou, bojuje o dech. monitor nepipa, protoze dite se hybe. jakmile se dite prestane hybat (hladina kysliku klesla moc), za pul minuty monitor zapipa.
samozrejme muzeme slovickarit o tom, ze kdyz se dite zresuscituje, neumrelo a neni to SIDS - dalo by se teda mluvit o tom, ze se jedna o nedokonceny SIDS, to je celkem jedno…
jdu smazat ten svuj prispevek o milosrdle lzi, prosim smazte si to taky, kde jste me citovaly. nedocvaklo mi, ze se sem muze podivat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit