Strašný strach ze SIDS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
23.12.10 13:03

Pudli, jasně, chápu jak to myslíš. No, s tím vdechnutím to asi nebyl dobrý příklad, máš pravdu, že tam monitor asi zafunguje dost pozdě. Na druhou stranu by mě asi dusící se dítě vzbudilo. Ze začátku mě budil i tím, že rohodil ruce :lol:

Každopádně, zakladatelčin strach chápu. Při těch okolnostech v rodině bych strachy asi sama nedýchala. Ale nemám tušení, jak pomoci. Opravdu zkusit toho psychologa, psyhoterapeuta nebo kohokoliv, kdo by pomohl se se strachem vyrovnat. Ne zbavit se ho, ale naučit se s ním pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.12.10 13:31

OK, smažu příspěvky, kde vás cituju, ale stojím si za svým názorem. Díky tomuhle příběhu jsem došla tenkrát k názoru, že monitory taky nezachrání úplně všechno a těžko mě někdo přesvědčí o opaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.12.10 13:38
Gina108 píše:
OK, smažu příspěvky, kde vás cituju, ale stojím si za svým názorem. Díky tomuhle příběhu jsem došla tenkrát k názoru, že monitory taky nezachrání úplně všechno a těžko mě někdo přesvědčí o opaku.

vsak jasne, ze nezachrani vsechno. kdyby tak pusteny monitor byl zarukou, ze se diteti nemuze nic stat… ale to by byla pohadka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
23.12.10 13:56

Mila zakladateko,
Tvuj strach naprosto chapu, ale musis s nim bojovat!!!
Ja beham kazdy vecer (i pres den) nekolikrat kontrolovat, jestli jsem monitor zapla. Kolikrat, kdyz jsem vecer sama doma, se bojim, ze se neco stane a ja nebudu schopna spravne zareagovat.
Cim je Mary starsi, tim je, rekla bych, strach vetsi. Proste se blizi ten „blby“ vek. Ale snazim se s tim bojovat a verit, ze vse bude dobre!
Popravde, kdybych blaznila jako Ty, uz bych byla u nejakeho odbornika, aby mi pomohl. Tvuj strach je sice opravneny, vzhledem k rodinne anamneze, ale prehnany a ubijis tim nejen sebe, ale i okoli. Nemyslim to nijak zle :hug:

A co se tyka monitoru. Ano, dr. z ARO mi rekla, ze by nepomohl. V dane chvili to bylo to, co jsme potrebovali slyset, byli jsme fakt vyrizeni…
Ted pri Marym se nas hned kazdy ptal, zda monitor mame. I v propousteci zprave z porodnice bylo psano, ze nam byl vzhledem k rodinne anamneze doporucen.
Vim, ze neni vsemocny, ze se v noci obcas budim a kontroluju, jestli blika, ale jsem proste klidnejsi…

Příspěvek upraven 23.12.10 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
23.12.10 13:58

No myslím, že v roce se toho strachu nezbavíš. Malému jsou dva roky, monitor jsem prodala na podzim a stejně pořád kontroluju, jestli dýchá. Už ne tak často, nebudím se kvůli tomu, ale pořád je ten strach o něj velkej. Myslím, že to asi nikdy nepřestane. Už mi pár lidí říkalo, že je to na psychologa, mám totiž strach ze smrti obecně, než se narodil malej, mívala jsem hrozný stavy úzkosti, ted mě chytnou jen občas a není to tak silný, ale stejně je to pořád hnusný. Myslím, že by nám opravdu pomohl jen ten psycholog, já byhc tam klidně zašla, ale vždycky si řeknu, že si to vyřeším sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
23.12.10 14:09

dušičko je dobře, že jsi se tu objevila holka zlatá :hug: :mavam: a tvůj názor sdílíme asi skoro všechny, synek ať hezky prospívá :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.12.10 14:27

Gino v tom případě nejspíš ani monitor nemáš ,tak je to tvoje věc,ale sama vidíš a čteš kolik dětí to zachránilo a kolik jich zachránit nemuselo,ale to je na každé matce.Sice sem teda nepochopila proč si myslíš že nezachrání,ale to je jedno :wink: Prostě máš takovej pocit i když je to lékařsky jasně potvrzené.Myslim si že ale vuči těm co si monitor teprve budou pořizovat a nebo maj i s ním strach to není fér je takle strašit

Dušičko já už sice gratulace psala,ale ještě jednou gratuluji a přeji jen zdravíčko :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.12.10 14:27

ja dala monitor pryc v roce a tedka bych ho kolikrat uvitala, treba kdyz rano dele spi a ja mam cuky jit ho kontrolovat = zarucene vzbudit.
jenze on na nem delal desny veci, kdyz ho chci treba jeste nekdy v budoucnosti pouzivat, nemuzu na nem nechat dvanactikilovy dite skakat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
23.12.10 20:59

Lowel, Kamco, dekujeme :kytka:

Ted malinko OT - nevite nekdo, po jak dlouhe dobe se ma monitor nechat zrevidovat a kde to delaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.12.10 21:19
dusicka.. píše:
Lowel, Kamco, dekujeme :kytka:Ted malinko OT - nevite nekdo, po jak dlouhe dobe se ma monitor nechat zrevidovat a kde to delaji?

Dušičko, já sem si nechala monitor dechu Nanny za drobný poplatek asi 150 kč,odborně přezkoušet u dodavatele pro náš kraj - vyřizovala jsem to přes obchod, ve kterém jsem monitor při narození prvního dítěte kupovala.

Dostala jsem papír s razítkem, že byl přístroj odborně přezkoušen.

My jsme - bydliště mám na profilu - název skupiny. Dodavatel těchto monitorů pro náš kraj je v jiném městě, asi o 20 km dále. Tak to paní poslala tam - neputovalo to až do Jablotronu.
P.S. Nezlob se, z opodstatněných důvodů konkrétní místa do veřejných diskuzí neuvádím. Píšu jen pro představu, jak to bylo :-)

Nejlépe by bylo zeptat se v obchodě, kde jsi monitor kupovala. Tam by Ti měli pomoct, poradit.

Jsou popsány i domácí testy - položit na matraci, pod kterou je monitor dechu, knihu o váze asi 3 kg - váha miminka. A nad tou knihou mávat listem papíru. To by prý měl monitor zachytit :nevim:
Já jsem to nezkoušela a nevím, nakolik bych tomu domácímu testu věrila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.12.10 21:27

A nechávala jsem to přezkoušet asi po 2 letech pravidelného používání :oops: , starší měl ve 2 letech asi 15 kg.

Jinak jsem na různých stránkách četla, že by se měl monitor nechat přezkoušet vždy, když je používán na další miminko. A to i přesto, že nedělá poplachy :nevim:

No, v porodnicích a nemocnicích to taky tak nepraktikují, ale konkrétně v naší nemocnici málokterý monitor správně funguje - tím, jak to pořád přeinstalují :mrgreen:

A nebo bych napsala mail výrobci, ten by měl taky poradit jak a dát kontakt na nejbližší odbornou prodejnu, dodavatele Nanny pro ostatní v kraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.12.10 22:26

jsem temer uplne presvedcena, ze spatne fungujici monitor bude jen mene citlivy a tudiz udela pripadne falesne poplachy, nemel by ale ohrozit miminko. takze prezkusovat nebudu, kdyz budou polachy, vymenim desky. ani bych se zrasovani desek nedivila. snazila jsem se jednu stetrit, ale samozrejme ted nevim, ktera to byla, kdyz mel naposled v posteli obe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.12.10 05:41

Pudli, nevím, co máš za monitor, ale co se týče Babysensu - i tento mají u nás v nemocnici - několikrát jsem tam s dětmi byla, chtěli dát Babysence a museli fakt hledat nějaký, který bude fungovat. Vždy našli, ale vyměnili tak pětkrát :mrgreen: nebo dali Nanny, taky se stalo, že napřed přinesli nefukční.
Dávali taky dvě desky - Babysense, přesto to po zapnutí nefungovalo, ale asi byly pokažené obě.

My máme Nanny jednu desku, když měl starší okolo 10 měsíců, tak jsem monitor často převážela. Přestože si myslím, že jsme s ním zacházeli opatrně, dávali pozor, aby v autě nikde nespadl, aby na něm nestálo nic těžkého, tak přestal monitor fungovat. Reklamaci uznali :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.12.10 06:56
Jana206 píše:
Pudli, nevím, co máš za monitor, ale co se týče Babysensu - i tento mají u nás v nemocnici - několikrát jsem tam s dětmi byla, chtěli dát Babysence a museli fakt hledat nějaký, který bude fungovat. Vždy našli, ale vyměnili tak pětkrát :mrgreen: nebo dali Nanny, taky se stalo, že napřed přinesli nefukční.
Dávali taky dvě desky - Babysense, přesto to po zapnutí nefungovalo, ale asi byly pokažené obě.My máme Nanny jednu desku, když měl starší okolo 10 měsíců, tak jsem monitor často převážela. Přestože si myslím, že jsme s ním zacházeli opatrně, dávali pozor, aby v autě nikde nespadl, aby na něm nestálo nic těžkého, tak přestal monitor fungovat. Reklamaci uznali :oops:

a co to delalo, ze to nefungovalo? blikalo to, ze tam dite je a pritom tam nebylo? (teda dele nez po ty dobe, cxo tam pisou, ze to jeste reaguje na pohyb matrace, jak to tam davas - ja nevim, jestli jsou to 2 minuty…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.12.10 10:32

Nene, ten nemocniční babysense vůbec po zapnutí nereagoval a když už, tak za chvíli planý poplach.

Nám ta nanny taky po zapnutí vůbec nereagovala - byla vadná ta deska - převážením. Desku nám vyměnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat